sonokracja Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 Hej. Szukam najprostszej możliwej obudowy, maksymalnie MAŁEJ, ale: takiej w której jest miejsce na płytę główną micro-ATX i standardowy zasilacz. Układ (od lewej): płyta -> zasilacz w pozycji pionowej (z wentylatorem skierowanym do przodu obudowy). Mniej więcej jak na obrazku: Ktoś coś podobnego widział? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2024 ASUS AP201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonokracja Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 (edytowane) 13 godzin temu, saalataa napisał(a): ASUS AP201 Dzięki już ją oglądałem - spełnia założenia, ale niestety jest bardzo duża (względnie), większa niż w sumie "klasyczny" KRUX Astro. W ostateczności może byc mini-ITX (ale zasilacz klasyczny). Edytowane 24 Czerwca 2024 przez sonokracja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 Jonsbo D31. Mniejsze i funkcjonalne to już itx, ale wtedy cena zestawu raczej wystrzeli w górę. Płyty główne i chłodzenie będzie droższe i gorsze. Mi zależało na kompromisie wysokości i ojemnosci, dlatego wybrałem Asusa. Szczególnie, że zmieści sporą ilość chłodnic AiO. Z mITX bym się kierował w stronę Fractal Design. Np Torrent Nano. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonokracja Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2024 (edytowane) 14 godzin temu, saalataa napisał(a): Jonsbo D31 no prawie, prawie 🙂 Tylko po cholerę mi ta przestrzeń na górze? Ponadto szukam czegoś względnie taniego, nie musi być super jakości. Po prostu żeby było małe. Zadnych slotów na dyski, miejsca na chłodnice, etc. 14 godzin temu, saalataa napisał(a): Fractal Design. Np Torrent Nano. to jest "ogromna" obudowa 417 x 222 x 374 mm dla porównania krux astro Wysokość 359 mm Szerokość 184 mm Głębokość 352 mm a ja szukam czegoś mniejszego... ale wygląda na to, że nie znajdę. Edytowane 26 Czerwca 2024 przez sonokracja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...