Rafalvid Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Witam. Mam zamiar kupić Chieftec 360W i mam pytanie: jakie są istotne różnice między Chieftec Dual Fan Active PFC i Chieftec 1 Fan Passive PFC??? Czy jak zmieniać zasilacz to tylko na dual fan i Active PFC, czy można się zadowolić zasilaczem z 1 wentylem i Passive PFC. Co tak naprawdę daje aktywne PFC? Nie było by pytania (brałbym DF Active PFC), ale muszę się liczyć z kasą i 200zł za zasilacz to dla mnie dużo. Zasilacz biorę do tego co w podpisie. Plis o poradę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 mysle ze roznice miedzy Fan a Dual Fan sam rozumiesz... poza tym jedyna istotna roznica to rodzaj PFC. PFC- Power Factor Correction - pomaga uzyskiwac lepsze paramery zasilacza przez 'filtrowanie' pradu. pasywne jest slabsze i moze zaczac pisczec kiedys - jest to poprostu transformator. aktywne jest troche lepsze i zbudowane na elektronice. jesli nie masz kasy ten tanszy zasilacz jest jak najbardziej ok, ale troche gorszy niz DF. spokojnie pociagnie Twoj sprzet,a codegena na smietnik!!! :D http://www.chieftec.pl/ UPDATE: a moze jakis FSP 300W z Allegro. mam i spisuje sie bardzo ladnie. taniutki - 55zl + przesylka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Mam Active coś tam 420 W i wydaje mi dziwne dźwięki czasami na StandBy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...