Odki Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Witam. Musze trochę zmodernizować sieć w firmie która była drutowana chyba przez 20lat. Jak myślicie takie coś ma racje bytu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Większość końcówek chcesz obsługiwać po wifi? Słabo.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 29 Czerwca Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca (edytowane) Też uważam, że lepiej to po kablu zrobić. Kto wie co w ścianach siedzi i jak mocno sygnał będzie tłumić. Jaki sprzęt już masz? Ile chcecie przeznaczyć na to? Hale, magazyny są daleko od switcha brzegowego? Bo tu skrętka może nie wystarczyć 😕 Nie bardzo też rozumiem podział w serwerowni na switch produkcja i switch biuro parter. Jak sieci mają się nie komunikować to może lepiej to załatwić jednym switchem i VLANem? Tym bardziej, że z serwerowni w sumie wychodzi ~10 kabli. Nie bardzo też wiem po co switch biuro piętro łączyć trzema kablami z sewerownią. To aż się prosi o jakąś pętlę. Nie wiem jak to fizycznie wygląda, ale moim zdaniem księgowość, prezes, dyrektor i całe biuro mogło by siedzieć na jednym switchu, trzeba by tylko kable im do biur dociągnąć (co chyba i tak będzie robione dla pojedynczego AP, ale to chyba taniej będzie pociągnąć 5 kabli zamiast jednego i AP) Edytowane 29 Czerwca przez Alwego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondoliza15 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca Z własnego doświadczenia też radzę to zrobić po kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...