dade Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 mam cdrw liteon 48x24x48 i maly problem z nia a mianowicie przy wypalaniu plyt niezaleznie czy jest to 650 czy 700 na ostatnich 20 mb plyty po wypaleniu pojawiaja sie bledy crc. mam pytanko czy jest to ewidentna wina nagrywary czy tez moze to byc wina np nero lub windowsa albo tasmy czy tez moze kanalu ide prosze o wskazowki i dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Na forum jasnowidzów nie ma. Chyba sprawdzic program do nagrywania, system i tasme sam sobie sprawdzic możesz !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Nie wydaje mi się. Mam też LiteOn'a i jestem z niej bardzo zadowolony. Nagrałem nią już prawie 1000CD a zchrzaniła mi może z 1 lub 2 , ale i tak z mojego powodu bo zaczołem uśilnie testować z tego co pamiętam system ochrony zapisu. Nagrywarka raczej Nie. Spróbuj najpierw inne programy , sprawdź połączenia (master , slave itp.) Jak nic nie znajdziesz to może weź ją do kumpla co nagrywa już od dawna płytki i looknij u niego jeżeli u niego też się to dzieje znaczyć będzie że jednak coś znią nie tak. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 stary naucz sie czytac pytalem tylko czy istnieje taka mozliwosc ze to przez te rzeczy moga byc spowodowane te bledy jesli tak to zaczne sprawdzac a takie odp jak powyzej to mozesz sbie wsadzic a gdzie to dobrze wiesz :) pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 senks piotrus za slowo otuchy bo sprzet nie ma gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 ja mam lite-ona x32x12x40 i na poczatku mialem podobnie, tzn. chrzanily sie plyty gdzies tak na 80%, czasem wczesniej, a czasami nawet na samym poczatku nagrywania. sciagnalem najnowsze stery aspi adapteca i sie skonczylo. sprobuj, mojej wypalarze pomoglo...ew. mozesz zrobic update biosu nagrywarki... reasumujac: moze to byc wina starszego biosu, ktory niekoniecznie obsluguje wszystkie najnowsze nosniki "made in taiwan" lub tez braku aspi... choc jak powiedzial SGJ nie jestesmy jasnowidzami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Spróbuj zapodać najnowszy BIOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 A ja mam LG 48x/16x/48x i nie instalowałem żądnych sterowników, nie robiłem żadnych upgrade-ów BIOSA-a,poprostu podłoczyłem dwa kabelki i od tamtej pory nagrywarka śmiga. P.S Większość z forumowiczów najeżdza na LG twierdząc że to chłam a jak narazie widze że 90% problemów jest z napędami Lite-On,wczoraj był temat o CD-Romie Lite-On ,już kolejny o tyym że połamał płytke i poszedł do piachu,jescze kiedyś był o tym że rysował komuś plytki,zdzierał warstwe na której są wypalane dane,to teraz nieiwem co jest chłamem :wink: P.S 2. Niechce kolejnej wojny :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Z liteonami to jest taka mała loteria, możesz trafić na dobry lub na trefny, sam sie o tym przekonałem, dostałem w pracy liteona 52x24x52 i podczas nagrywania płyt ten napęd potrafi zagłuszyć klimatyzację, no i wkurzające jest tez samo otwieranie i zamykanie napędu, mechanika do tego jest taka jak w starych jednokrotnych cdromach (również strasznie chałasuje), dla mnie liteon śmierdzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 To jaka nagryware teraz najlepiej brac ?? Mysle tutaj o sprzecie niedrogim i pozwalajacym ominac jak najwiecej zabezpieczen ?? pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Teac, Sony, Toshiba, Yamaha (już nie robią cdrw ale ich ostatnim model 44x24x44 jest naprawde wypasisty) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Mam identyczną nagrywarkę od jakiś 3-4 miechów i jak do tej pory zero problemów, wszystkie płytki poprawnie wypalone obojetnie na czym bym nagrywal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 tzn. jaką ? liteon ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Chodziło mi o tego Liteona co dade. Boxowa wersja 48x24x48x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Mówcie co chcecie ale ja bym brał jakiegoś LG 48x/24x/48x lub 52x/24/x/52x ,nagrywarka elegancka,pełny komfort pracy,cichótka,2lata gwary i nie tak jak cdrom-y LG,ta jest niezawodna,niespotkałem się aby ktokolwiek miał problemy z tymi nagrywarkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 LG to też loteria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 LG to też loteria Loteria to każdy napęd CD czy CD-R ale napewno LG psują się żadziej jak LiteOn-y Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Na razie korzystam z LG 16/10/40 i nie mam z nia zadnych problemow, ale zastanawiam sie nad wymiana - swoja pchne za 100 doloze drugie 100 i mam nowke cdrw :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 też jestem posiadaczem LiteOn'a 48x24x48 od 6m-cy i loozik ale, żeby było ciekawiej to najpierw kupiłem sony (identyczne parametry) i psuła mi bestia przy nagrywaniu wszyskie płyty. Oddałem do serwisu i ... dostałem LiteOn'a. Cool 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 przeinstaluj program do nagrywania ja mialem z nero taki problem ze raz mi sie jakos dupiato zainstalowal i kazda plyte mi palil i to przy koncu nagrywania co sie nigdy przedtem u mnie nie mialo miejsca najlepsze jest to ze na poczatku wypalal wszystkie plyty potem go przez jakis czas nieuzywalem i sie zaczelo chyba sie obrazil ze go nieuzywalem :D przeinstalowalem lobuza i wypalal dalej wszystko ok wiec moja rada jest zebys przeinstalowal nero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 LiteOn wspolpracuje teraz albo z Pioneerem albo z inna firma ktora robi zajebiste napedy. Nie moge sobi eprzypomniec z ktora i gdzie to slyszalem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 i LG i LiteOny to nieciekawe napędy. To tak zazwyczaj jest że swoje się chwali a cudze poniewiera. Ja jestem posiadaczek obu tych napędów i jeśli chodzi o L<span style="color:red;">[ciach!]</span>o to zdecydowanie odradzam. To zabawa na krótką metę. Chodziaż cześć napędów CD-RW i nawet sporo DVD pracuje dosć dobrze to ejdnak niektóre z nich i niemal 80% CD-ROMów to chłam. Powiedziałem co wiedziałem i dobranoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ja tam nagrywarki LG lubilem jak byly x16. Teraz jakos nie mam przekonania. Nie sa rewelacja. Z Liteona jestem zadowolony, ale ten znowu jest glosny. Nie ma to jak Teak x4 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...