Skocz do zawartości
Tr@volt

NEC 791SB - dobry wybór ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 8)

Za dwa dni kupuje kompa z monitorek 17tką CRT.

Prosze mnie nie nakłaniać do LCD - może za 2-3 lata ;)

Właśnie przeglądam opinie i fora z 17tkami i NEC 791SB przentuje sięcałkiem całkiem :D

Ale zaniepokoiła mnie np. ta opinia o serwisie i awaryjności:

:? http://www.sklepwgk.pl/opis.php?id=NECFE770

Zwracam siędo użytkowników i nie tylko czy to jest naprawde dobry monitor ???

Mam zamiar trochę pograć, rysować, projektować, te 2 linie, które występują w D-tronach i T-tronach mi nie będą przeszkadzać - widziałem SONIAKA...

Będę na nim pracował w WIN 98se i na Radeonie 9000Pro- brak tego programu (NS) nie będzie komplikować jakiegoś odświerzania itp. ???

Może brać inną grafe za ok 350zł - jaką ???

(NaViSet - Program NaViSet współpracuje tylko z monitorami NEC/Mitsubishi. Wymaga systemu Windows XP/2000 i karty graficznej zgodnej z protokołem DDC-CI)

Widziałem w NECu FE770 że jest on nie wpełni płaski tylko ma szybe po byku przed kineskopem- czy ten 791 też tak ma, czy poprostu jest bezpośrednio z wierzchu jak w np. LG 700P ?

Może jednak poszukać czegoś inego - jakąś Iiyamę, Samsunga albo LG... ?

Aha! Czym się czyści powłoke tego NECa - czymś na bazie spiritusu jak w LG ???

W 1024 x 768 wyciągnie te 120 czy też 119Hz, czy lepiej w 100Hz ???

Dzięki wszystkim z góry za pomoc w wyborze i wyjaśnienia !!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno kupilem ten monitor:

Wszystko jest OK

W 1024x768 mam ustawione 100Hz

mozna wiecej ustawilarm power stripem ale ogolnie obraz sie dziwnie ustwail itd wiec zostawilem 100Hz, bo wszystko jest tu OK

Tryb SuperBright jest swietny (uzywam 0 do windowsa(czytanie itd) i 1 do wszystkiego innego, 2 chyba lekko za jasna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dales linka do 770 a to jest roznica.Mam 791SB i musze powiedziec iz wymiata doslownie.Porownywalem z Flatronem F700P i na korzysc Nec-a.Brat kupil LCD Samsung 15 model wyzszej klasy niepamietam nazwy i niebral bym jeszcze LCD, kolorki i jasnosc nie ta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...