Tr@volt Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Witam, 8) Za dwa dni kupuje kompa z monitorek 17tką CRT. Prosze mnie nie nakłaniać do LCD - może za 2-3 lata ;) Właśnie przeglądam opinie i fora z 17tkami i NEC 791SB przentuje sięcałkiem całkiem :D Ale zaniepokoiła mnie np. ta opinia o serwisie i awaryjności: :? http://www.sklepwgk.pl/opis.php?id=NECFE770 Zwracam siędo użytkowników i nie tylko czy to jest naprawde dobry monitor ??? Mam zamiar trochę pograć, rysować, projektować, te 2 linie, które występują w D-tronach i T-tronach mi nie będą przeszkadzać - widziałem SONIAKA... Będę na nim pracował w WIN 98se i na Radeonie 9000Pro- brak tego programu (NS) nie będzie komplikować jakiegoś odświerzania itp. ??? Może brać inną grafe za ok 350zł - jaką ??? (NaViSet - Program NaViSet współpracuje tylko z monitorami NEC/Mitsubishi. Wymaga systemu Windows XP/2000 i karty graficznej zgodnej z protokołem DDC-CI) Widziałem w NECu FE770 że jest on nie wpełni płaski tylko ma szybe po byku przed kineskopem- czy ten 791 też tak ma, czy poprostu jest bezpośrednio z wierzchu jak w np. LG 700P ? Może jednak poszukać czegoś inego - jakąś Iiyamę, Samsunga albo LG... ? Aha! Czym się czyści powłoke tego NECa - czymś na bazie spiritusu jak w LG ??? W 1024 x 768 wyciągnie te 120 czy też 119Hz, czy lepiej w 100Hz ??? Dzięki wszystkim z góry za pomoc w wyborze i wyjaśnienia !!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Niedawno kupilem ten monitor: Wszystko jest OK W 1024x768 mam ustawione 100Hz mozna wiecej ustawilarm power stripem ale ogolnie obraz sie dziwnie ustwail itd wiec zostawilem 100Hz, bo wszystko jest tu OK Tryb SuperBright jest swietny (uzywam 0 do windowsa(czytanie itd) i 1 do wszystkiego innego, 2 chyba lekko za jasna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Dales linka do 770 a to jest roznica.Mam 791SB i musze powiedziec iz wymiata doslownie.Porownywalem z Flatronem F700P i na korzysc Nec-a.Brat kupil LCD Samsung 15 model wyzszej klasy niepamietam nazwy i niebral bym jeszcze LCD, kolorki i jasnosc nie ta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...