sKy321321321321 Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca (edytowane) UPDATE: Wyjebalem tą złączkę i te kable i zrobiłem na jednym kablu 50m, niestety nic to nie dało... Wydaje mi się że muszę się przejść do playa i wymienić ruter i antenę. Witam, przez ostatni rok mam problem z internetem, raz jest a zaraz go nie ma, i tak co chwila wystarczy ze odpalę przeglądarkę czy zacznę cos pobierać... Na ruterze wszystko się świeci jakby działało a w rzeczywistości nie działa. Np. kiedy odpalę pobieranie wszystko zapowiada się dobrze jest dobra prędkość a po chwili prędkość spada do 0.00 kb/s, minie 20 sekund i znów wzrasta i zaraz znów go nie ma, i tak ciągle, podczas grania czy przeglądania internetu jest to samo, wywali go na chwile i zaraz znów jest nie da się nic zrobić ani nic pobrać... Proszę o pomoc, specyfikacje niżej... Mieszkam na parterze, router jest podłączony kablem ethernet na strych do anteny, kabel 30m + 20m połączone przejściówką.... Czy to może być wina tej przejściówki? Niżej jeszcze ss tego co pokazuje na stronie konfiguracyjnej podczas 'wywalenia' internetu... Internet to NET BOX Unlimited specyfikacja rutera: Model urządzenia MF258 Wersja sprzętu V1.0 Wersja oprogramowania ZTE_MF258K_PLAY_POL_V1.0.0B09 Wersje UBOOT V1.1.2 Numer seryjny 329127081714 Edytowane 20 Lipca przez sKy321321321321 Update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icooz Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca Po cholere piszesz imei można cie po tym namierzyć 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKy321321321321 Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca nie wiedzialem cos jeszcze usunac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icooz Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca (edytowane) Luzik, użyj strony btsearch i sprawdź sobie nadajniki. A tak na serio to czy działo ci to poprawnie wcześniej jak to montowałeś? Edytowane 9 Lipca przez icooz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKy321321321321 Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca no antene mam prosto w nadajnik, i jest calkiem blisko mnie... A co do drugiego pytania to tak, działało przez kilka miesięcy, potem zaczęło wywalać myślałem może czy to nie przez przejściówkę ale nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icooz Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca A czy bez anteny działa ok? No bo skoro blisko... Może lepiej niech ktoś z branży sie wypowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKy321321321321 Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca znaczy to jest cos takiego ze karta sim jest w antenie takze bez anteny nie bedzie internetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca Taki problem raczej należy zgłosić dostawcy. Skoro płacisz za usługę, a ona nie działa prawidłowo, to niech oni szukają przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKy321321321321 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 13 minut temu, ULLISSES napisał(a): Taki problem raczej należy zgłosić dostawcy. Skoro płacisz za usługę, a ona nie działa prawidłowo, to niech oni szukają przyczyny. Byłem dzisiaj w sklepie Play i powiedzieli mi że żadnego technika nie mają żeby sprawdzić ani nic i zebym sam kombinował, wymienić kabel, złączkę, itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca Niepoważni ludzie. Dzwoń na infolinię (uważaj na płatne numery - najlepiej dzwonić na zwykły pełny numer z telefonu w innej sieci, który ma nielimitowane rozmowy). Powiedz, że mają przyjechać i to sprawdzić, bo inaczej rozwiązujesz umowę i idziesz do konkurencji, która umie ogarnąć swój sprzęt. Przecież to nie jest nawet śmieszne, bez sensu płacić za usługę, która nie działa nawet na minimum. Ten MF258 to jest ten sprzęt na dole, czy on jest przy antenie, a na dole jest kolejny router (np jakiś TP-Link)? Łączenie kabli LAN to słaby pomysł - tym bardziej na takich odległościach. Jak podłączysz kabel LAN do tego wynalazku i do laptopa, to jeśli kabel antenowy jest ok, internet na laptopie powinien śmigać dobrze. Jeśli nie, to problemem jest antena lub modem, czyli sprzęt od nich. Sama informacja o braku karty sim już sugeruje problem z routerem, który tylko dostawca internetu może naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKy321321321321 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca Zastanawiam się właśnie czy dzwonić bo dzisiaj jak byłem w Play to powiedzieli mi że na infolinię nie mam co dzwonić bo powiedzą mi to samo co w fizycznym sklepie... Zaproponowali mi jeszcze wymianę rutera, może skorzystać i zobaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca Można spróbować wymienić. Wcześniej można by jeszcze: 1. Odłączyć od prądu. 2. Wyczyścić z kurzu jak jakiś jest (sprężonym powietrzem przykładowo). 3. Wyciągnąć kartę, przetrzeć i włożyć. 4. Sprawdzić przewody. 5. Podłączyć. No i jak to na strychu leży, zakurzone, w wysokiej temperaturze, to może zwyczajnie się grzeje? Nie jest przypadkiem tak, że wieczorami działa lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKy321321321321 Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Znaczy to jest na dachu strychu, wychodzi przez okno i zrobiony jest taki maly maszt i na tym jest antena prosto w stronę masztu play Myślę czy nie zdjąć tej anteny i podłączyć jej w domu i zobaczyć czy będzie to samo, może wtedy wyjdzie że działa na krótkim kablu i że to przez złączkę lub kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia Podesłałbyś modele jakieś urządzeń? Kolega ma pewnie ODU-IDU. Również dobrze mogło działać spoko na początku jak miałeś coś "gratis" na początek, a po X miesiącach przestało. Podeślij modele, czy to z pudełka czy coś i podumamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...