Skocz do zawartości
Koz@k

Problem z athlonem 1700+ dlt3c lub z dyskiem(hmmm)

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem przedwczoraj antka 1700+ axda dlt3c cos tam. Procek funkiel nówka nie śmigany koles w sklepie zciagnal mi go z wystawy bo ostatni im zostal. Po powrocie do domu wsadzilem go w moja plytke i podkrecilem. Puscilem go na 12.5x166 pochodzil troche i wszystko wydawalo sie OK no to po tescie w prime wylaczylem kompa. Rano odpalam go a tu winda xp laduje sie z 5 min. Odpalilem inne progsy i gierki i ciagle to samo. Zwiekszylem napiecie myslac ze to pomoze ale nic z tego dalej to samo. No to wrocilem na defaultowe ustawienia ale winda, gierki i progsy dalej sie doczytuja. Zrobilem formata winda pochodzila jak nalezy az do czasu kiedy znowu podkrecilem procka. Nie wiem co jest :( .

Denerwuje mnie to ciagle czytanie z dysku bo niepowinno to miec miejsca. Dodam ze mam 1GB ramu jakis noname 333 i dysk maxtor 40GB modelu nie pamietam. PROSZE O POMOC!!! A tak sie cieszylem ze dorwalem jeszcze tego proca :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego masz plyte na kt333 wiec nie cuduj tutaj z fsb jak masz 166 to dyski chodza 41,5 mhz (chyba ze jest dzielnij 5 to wtedy 33, ale kt333 nie dzialaly dobrze z fsb 166 wiec cudow sie nie spodziewaj) wiec moze przestaw proca na fsb 150, zrob format, wszystko poinstaluj i zobacz jak jest, a jak nie masz dzielnika to zrob sobie scandisk bo mozesz miec juz bady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co piszą na stronie asusa to widzę że Twoja mobo niema dzielnika 1/5 8O 

FSB 266/200 MHz

Czyli tak jak napisał Lukas666 PCI jest za wysoko....

8O 8O 8O o qrwa w innych tematach na tweaku pisze ze ma 8O 8O 8O to po <span style="color:red;">[ciach!]</span> robia takie mobo :evil: :evil: ide <span style="color:red;">[ciach!]</span>c ja na smietnik <span style="color:red;">[ciach!]</span>y asus :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to nie ma dzielnika 1/5...przecież jak w biosie mam ustawienia FSB to przy 166 MHz pokazuje mi się 166/33 więc chyba jednak ma?? :roll:

zresztą proc chodzi tak jak w podpisie i jest full stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyczytalem pare tematow nizej ze to cos z primary ide ale teraz pytanie kto wie jak to naprawic :? Mam najnowsze via 4 in one ale to nic nie daje a potrzebuje oba kanaly bo mam 2xhdd, cdrw i cd roma uzywam wszystkiego a <span style="color:red;">[ciach!]</span>y asus nic w nowych biosach nie poprawil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...