Koz@k Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Kupilem przedwczoraj antka 1700+ axda dlt3c cos tam. Procek funkiel nówka nie śmigany koles w sklepie zciagnal mi go z wystawy bo ostatni im zostal. Po powrocie do domu wsadzilem go w moja plytke i podkrecilem. Puscilem go na 12.5x166 pochodzil troche i wszystko wydawalo sie OK no to po tescie w prime wylaczylem kompa. Rano odpalam go a tu winda xp laduje sie z 5 min. Odpalilem inne progsy i gierki i ciagle to samo. Zwiekszylem napiecie myslac ze to pomoze ale nic z tego dalej to samo. No to wrocilem na defaultowe ustawienia ale winda, gierki i progsy dalej sie doczytuja. Zrobilem formata winda pochodzila jak nalezy az do czasu kiedy znowu podkrecilem procka. Nie wiem co jest :( . Denerwuje mnie to ciagle czytanie z dysku bo niepowinno to miec miejsca. Dodam ze mam 1GB ramu jakis noname 333 i dysk maxtor 40GB modelu nie pamietam. PROSZE O POMOC!!! A tak sie cieszylem ze dorwalem jeszcze tego proca :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 nie no ludzie zaproponujcie cos musze z tym zrobic!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 kolego masz plyte na kt333 wiec nie cuduj tutaj z fsb jak masz 166 to dyski chodza 41,5 mhz (chyba ze jest dzielnij 5 to wtedy 33, ale kt333 nie dzialaly dobrze z fsb 166 wiec cudow sie nie spodziewaj) wiec moze przestaw proca na fsb 150, zrob format, wszystko poinstaluj i zobacz jak jest, a jak nie masz dzielnika to zrob sobie scandisk bo mozesz miec juz bady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Z tego co piszą na stronie asusa to widzę że Twoja mobo niema dzielnika 1/5 8O FSB 266/200 MHz Czyli tak jak napisał Lukas666 PCI jest za wysoko.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Z tego co piszą na stronie asusa to widzę że Twoja mobo niema dzielnika 1/5 8O FSB 266/200 MHz Czyli tak jak napisał Lukas666 PCI jest za wysoko.... 8O 8O 8O o qrwa w innych tematach na tweaku pisze ze ma 8O 8O 8O to po <span style="color:red;">[ciach!]</span> robia takie mobo :evil: :evil: ide <span style="color:red;">[ciach!]</span>c ja na smietnik <span style="color:red;">[ciach!]</span>y asus :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 włacz w biosie fsb 166 mhz i potem w windzie odpal programik WCPUID i zobacz ile wynosi taktowanie PCI i będzie wiadomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 wlasnie o to chodzi ze wcpuid nie pokazuje mi na tej plycie taktowania pci (to pole jest puste) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 moglbys mi podac linka do tego gdzie przeczytales ze ta mobo nie ma dzielnika 1/5 bo cos na oficjalnej asusa nie moge tego znalesc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 jak to nie ma dzielnika 1/5...przecież jak w biosie mam ustawienia FSB to przy 166 MHz pokazuje mi się 166/33 więc chyba jednak ma?? :roll: zresztą proc chodzi tak jak w podpisie i jest full stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 w biosie pisze 166/33 ale mi sie robia jakies problemy a sandra pokazuje dzielnik 1/4 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7V333&langs=01 jest napisane FSB 266/200 mhz wieć ja juzniewiem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 to juz zauwazylem ale plytka wstaje na fsb 166 tylko meczy mnie ten dysk a jak ustawiam fsb 166 dipami to mi komp nie wstaje i juz nie wiem co dalej :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 musisz sprawdzić jak taktowane jest PCI po ustawieniu w biosie 166 mhz.Skoro masz dipy to widocznie jest tak jak w mobo gigabyte zę dopiero siewłacza dzielnik przy przestawieniu dipa na 166 mhz.Skoro niechce wstać zwiększ napiećie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 wyczytalem pare tematow nizej ze to cos z primary ide ale teraz pytanie kto wie jak to naprawic :? Mam najnowsze via 4 in one ale to nic nie daje a potrzebuje oba kanaly bo mam 2xhdd, cdrw i cd roma uzywam wszystkiego a <span style="color:red;">[ciach!]</span>y asus nic w nowych biosach nie poprawil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...