BankaiGoku Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca (edytowane) Moje uszanowanie, Kupiłem na dniach zewnętrzny Seagate One Touch Desktop Hub 20TB. Po podłączeniu okazało się, że dysk okresowo przy pracy wytwarza bardzo duże drgania (bez względu czy na podłodze, czy na blacie) oraz w zależności od sytuacji, jego dźwięki co najmniej powodują dyskomfort (buczenie i zgrzyty). W testach pod względem prędkości natomiast zachowuje się normalnie. Miałem w ostatnich latach w swoich rękach z 20 zewnętrznych dysków Transcend'a i ADATA na 2,5 cala, pełnego rozmiaru wewnętrzne SSHD i jeszcze jakieś starsze modele. Jak to z HDD bywa, zawsze co najwyżej była słyszalna rotacyjna praca głowicy, ale nie było żadnego dudnienia. Może miałem szczęście, bo za dużo dysków mi w życiu nie padło, ale ostatnim razem takie dźwięki to wydawał mój inny 20 letni zepsuty dysk, któremu napęd siadał. Nagranie z opisem sytuacyjnym obrazującym dysk: Zwariowałem i jestem przeczulony, czy taka jest teraz norma 3,5 calowych dysków w większej pojemności, hmm? Stąd składam do was szybkie pytanko, czy zgłaszać go do sklepu na wymianę? Edytowane 13 Lipca przez BankaiGoku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca Może do producenta zwrócić się z tym tematem drogą elektroniczną i sprawdzić jakie ma stanowisko w tej sprawie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BankaiGoku Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca Producent to z pewnością będzie szedł w zaparte, że działa idealnie i nie ma powodu do wymiany. Bardziej mi chodziło o opinię osób, które może kupowały ostatnio dyski 3,5 cala i mogą podzielić się swoim doświadczeniem, czy to mieści się w normie i też podobnie potrafią zachowywać się ich modele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca Buczy(napęd talerzy) i pstryka(głowica) jak w każdym dysku HDD. Dla mnie działa normalnie, ale wiadomo wolał bym ciszę. Zastanawia mnie natomiast to jedno głośnie trzaśnięcie między 4-5s filmu, to nie brzmi normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...