Skocz do zawartości
Fatboy01

Komputer do 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebny komputer do gier. Budżet to 2tys zł. mogą być to cześci nowe lub używane. Jestem zielony w temacie. Potrzebny głównie do gier. Jakieś gta 5 i inne takie. Może ma ktoś na sprzedaż taki komputer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

w takiej cenie na nowych częściach to szału nie będzie xD 

taka propozycja np.

Procesor AMD Ryzen 5 3600, 3.6 GHz, 32 MB, BOX (100-100000031SBX)

Płyta główna MSI B450M PRO-VDH MAX

Pamięć Corsair Vengeance LPX, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 (CMK16GX4M2B3200C16)

Dysk SSD PNY CS2230 500GB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe (M280CS2230-500-RB)

Obudowa Zalman S3 TG

Zasilacz SeaSonic A12 600W (SSR-600RA)

Karta graficzna Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Evo 4GB GDDR6 (DUAL-GTX1650-O4GD6-P-EVO)

a jeśli chodzi o PC np. używany to tylko i wyłącznie jak części są jeszcze na gwarancji producenta, oraz sprzedający posiada dowód zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw który zaproponował @Mr.T...wyglada bardzo fajnie tylko to GPU (sprawdziłem 700zł w owocowym sklepie). Dołóż 300zł i kupisz używanego RTX 3060Ti z roczną gwarancją. Ewentualnie jeśli budżet jest nieprzekraczalny to wolałbym nawet używkę jakiegoś RTX 2070 Super chodzą po 700zł tylko z odbiorem osobistym i gwarancją rozruchową (ceny z OLX) Skoro jesteś zielony to po GPU jedź z kolegą co ogarnia temat.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie spostrzeżenie.

trochę zaskoczenie mnie że RTX 2070 Super można już wyrwać w takiej cenie na OLX,  bo na Alledrogo trochę popłynęli z cenami, ale 

ale kupując od kogoś i nie od znajomego, nie ma gwarancji że ktoś nie wykorzystywał karty do kopania, a nie ma programów aby np. sprawdzić tak jak dla dysków ile np. karta przepracowała godzin pracy.  

jest też nie zaprzeczalny fakt że, GTX 1650 cena nowy vs RTX 2070 Super cena używany, to zupełnie inny poziom , porównując np. do GTX 1070 8GB to praktycznie w każdej grze na RTX 2070 Super to ilość FPS x2 , ale aby wyrwać na gwarancji producenta to co znalazłem to:

https://www.olx.pl/d/oferta/rtx-2070-super-8gr-gwarancja-producenta-do-17-08-2024-CID99-ID10W1Jv.html

oferta z Alledrogo xD

https://allegro.pl/oferta/evga-2070-super-rtx-wtf8-ultra-8-gb-12440986087

czy inna propozycja , ale czy jest właściwie wyceniona ?

https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-white-8g-15892094330

i gwarancja sprzedającego jako firma 24 miesiące, ale

ale w takiej cenie można zakupić nowego RTX 4060 , który jest już o kilka % wydajniejszy.  

https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-proart-geforce-rtx-4060-oc-8gb-gddr6-proart-rtx4060-o8g-13114724/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.T... Ceny używek bardzo poszły w dół przez co odczuwam duży dyskomfort patrząc na karty które mogę kupić za około 1000zł. Niestety obiecałem sobie twardo holdować do premiery RTX 5070. Ta karta za 800zł nie wygląda źle 🙂  miesiąc to sporo aby porządnie przetestować kartę. Koledze @Fatboy01 radzę szukać używanej karty graficznej z gwarancją sklepową (za 1000zł coś znajdzie) jeśli chodzi o firmy udzielające gwarancji (wystawiają fakturę) przewinął mi się gdzieś RTX 2060  super za 800zł właśnie z gwarancją firmy 2 lata. Szukać, patrzeć, obserwować i coś się znajdzie. 

[edit] I targować się 😄

Edytowane przez Funky_Panda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi