TOMMYx Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Witam, Od momentu, gdy zainstalowałem XP, w trakcje ladowania systemu lub juz podczas jego pracy, system mi się restartuje. Nie wiedziałem, co się dzieje, więc zacząłem przeglądać dziennik zdarzeń i zauważyłem, że każdy restart jest zapisywany tam w następujący sposób: AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x70), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 - 0x71. To może prowadzić do niestabilności systemu. lub ( ponieważ raz jest tak jak wyżej, a następnym razem jak niżej) AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x71), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 - 0x71. To może prowadzić do niestabilności systemu. Probowalem wylaczyc w biosie ACPI ale wtedy windows nie startuje. Mam płyte ABIT BE6 II 2.0 RAID i procek P3 733Mhz. Czy ktoś może mi pomóc ? Może jakieś ustawienia ? Może coś się dzieje z kompem ? Nie wiem już , co mam robić :( Czekam na Wasze propozycje i pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Obejrzyj kondensatory na MoBo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMMYx Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Obejrzyj kondensatory na MoBo :D A coś więcej ? Jeśli będą jakie to co ? :) Rozumiem, że jeśli będą wydęte/wklęsłe to... koniec płyty głownej, tak ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 No jeśli bedę wydęte to trzeba poprostu je wymienić i po sprawie. Ja w swoim abicie wymieniłem już prawie wszystkie kondensatory i płyta jak na razie spisuje się dobrze. Jeśłi zobaczysz że wywaliło kondziory, coś z nich wycieka itp. to wymieniaj nie pojedyńczo a całymi grupami po 8-10 wyjdzie taniej i masz pewnośc że za tydzień nie rozsadzi kolejnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...