Fabek Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Witam, Czasem przy rozruchu komputera bios wydaje sygnały 1 długi i 3 krótkie, przy czym resetuje się i przy ponownym rozruchu jest już ok. Od czego to zależne? Wyczytałem w internetach, że te sygnały to błąd przy testach karty graficznej. Jak to "ugryźć"? Specyfikacja AMD Ryzen 7 5700G, 3.8 GHz, 16 MB Asus TUF GAMING B550-PLUS Amd Radeon RX 7800XT Crucial Ballistix RGB Black at DDR4 3600 16GB CL16 SSD ADATA XPG SX8200 PRO 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 SeaSonic CORE Gold GC-650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Witam bios najnowszy wgrany ? https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-b550-plus/helpdesk_bios?model2Name=TUF-GAMING-B550-PLUS Version 3607 16.15 MB 2024/04/03 skoro posiadasz procesor z igpu , to dla testu wymontował bym tego RX 7800 XT , monitor podłączył do wyjścia HDMI lub DP na płycie głównej , i przeprowadził kilka uruchomień , oraz takie pytanie czy mając zamontowanego RX 7800 XT w biosie igpu jest włączone /wyłączone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Według wujka Google takie sygnały to oznaka problemu z kartą graficzną lub ramem. Sprobuj uruchomić system na integrze jeśli to nie pomoże to sprawdz RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemnon Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Komputer podłączony przez listwę antyorzeoieciowa czy nie? Jeśli tak to czy wyłączasz ja za każdym razem? Pytam bo mam 5700x na tej samej płycie i miałem raz taką sytuację po tym jak wyłączyłem listwę na parę dni z powodu wyjazdu. Wnioskuję że była to kwestia dłuższego braku zasilania bo nigdy przed tym i nigdy po tym sytuacja się nie powtórzyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...