alco81 Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Do mobilnej stacji roboczej Dell Precision 7740 (ST: D7FN3Z2) dokupiłem kartę WWAN - model DELL DW5821e (załącznik)...montaż mechaniczny przebiegł bez problemów, kabelki od anten miały jeszcze nałożone koszulki na końcówki - zostały podpięte do MAIN i AUX1... system również bezproblemowo rozpoznał kartę jako DW5821e Snapdragon X20 LTE... modem poprawnie rozpoznaje "sieci" wszystkich włożonych kart (Orange, Plus, Play, T-Mobile), jeśli trzeba pyta o PIN do karty, ale zabawa się kończy na komunikacie "brak usługi" (załącznik) jak to rozwiązać? czy to uszkodzony (mimo wszystko) modem, czy coś jest "nie tak" z samymi antenkami? choć przypuszczam, że laptop nigdy nie był rozbierany? jakieś sugestie, porady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia Sterowniki kolega zainstalował do modemu? Czy modem jest obsługiwany przez dany laptop? Chodzi mi o kompatybilnosć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia tak, kompatybilność jest - to jest jedyny modem "rekomendowany" do tego laptopa przez samego DELLa problem się sam rozwiązał (zapomniałem napisać epilog) - sprzedawca wymienił mi 1:1 i działa wszystko od strzału tak więc moja hipoteza o uszkodzonej "części radiowej" tej konkretnej sztuki się potwierdziła 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...