Skocz do zawartości
alco81

Problem z kartą WWAN model DW5821e

Rekomendowane odpowiedzi

Do mobilnej stacji roboczej Dell Precision 7740 (ST: D7FN3Z2) dokupiłem kartę WWAN - model DELL DW5821e (załącznik)...montaż mechaniczny przebiegł bez problemów, kabelki od anten miały jeszcze nałożone koszulki na końcówki - zostały podpięte do MAIN i AUX1... system również bezproblemowo rozpoznał kartę jako DW5821e Snapdragon X20 LTE...

modem poprawnie rozpoznaje "sieci" wszystkich włożonych kart (Orange, Plus, Play, T-Mobile), jeśli trzeba pyta o PIN do karty, ale zabawa się kończy na komunikacie "brak usługi" (załącznik)

jak to rozwiązać?

czy to uszkodzony (mimo wszystko) modem, czy coś jest "nie tak" z samymi antenkami? choć przypuszczam, że laptop nigdy nie był rozbierany? jakieś sugestie, porady ?

obraz_2024-07-20_141644124.png

brak usługi.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, kompatybilność jest - to jest jedyny modem "rekomendowany" do tego laptopa przez samego DELLa

problem się sam rozwiązał (zapomniałem napisać epilog) - sprzedawca wymienił mi 1:1 i działa wszystko od strzału

tak więc moja hipoteza o uszkodzonej "części radiowej" tej konkretnej sztuki się potwierdziła 🙂

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi