artur_5 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 sprawa jest dosyc skomplikowana, wiec nie bede sie wdawal w szczegooly. wyobrazcie sobie athlona xp 1600+ na jadrze palomino ofc. normalny procesor, jednak nie dokonca. otooz ma on "fizycznie" usuniete mostki L1, L3 i L4... poprostu ich nie ma, sa ztarte. procek niby startuje, ale nie zawsze (raczej zadziej niz czesciej...). i tu sie pojawia moje pytanie. ktoore piny odpowiadaja za polaczenie mostkoof L1? tzn. ktore piny mam polaczyc, aby uzyskac efekt taki sam jakbym polaczyl L1? bardzo prosze o konkretne odpowiedzi i z goory dziekuje. pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_5 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 naprawde nikt nie wie? ludzie, pomoozcie! ktoore piny odpowiadaja za mostki L1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Jak masz procesor ustawiony tak ze napis Assembled in Malaysia jest odwrocony normalnie ze mozesz czytac to pierwsze mostki gorne lewe (jest ich 5). Tylko pamietaj jak bedziesz je laczyl to se zalep dziury pomiedzy nimi klejem super glue czy kropelka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Daj no foto/skana tego proca; rad bym zobaczyć to cudo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_5 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 do RAFAL10: dzieki, ale chyba nie zrozumiales problemu do Dijkstra: nie mam jak, ale wyobraz sobie, ze wiem jak sa ulozone sciezki dochodzace do mostkoow... btw. jak ktos chce to moge opisac dokladnie jak polaczyc mostki zeby nie popsuc czegos (wiem co jest pod farba procka). mysle, ze juz wiecie o co chodzi:) pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 To jest jakiś inny sposób połączenia mostków :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 ... do Dijkstra: nie mam jak, ale wyobraz sobie, ze wiem jak sa ulozone sciezki dochodzace do mostkoow... ... No może niefortunnie się wyraziłem. Miałem na myśli to, że jestem ciekaw, jak ten proc wygląda i co mu się stało :roll: Ale powiedzmy, że istotnie resztki mostków są starte; powinny zostać dziurki, a wewnątrz ich miedziane styki. Napewno po oczyszczeniu da się je połączyć...załatw jakąś mocną lupę, wyczyść proca i obadaj...dla jubilera to 20 minut roboty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_5 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 no dobra. teraz wam opisze jak wyglada palomino od srodka. no wiec w moim przypadku laminat jest zielony, ale to nie ma znaczenia, po prostu chce zebyscie wiedzieli o jaka farbe mi chodzi. i pod ta farba jest warstewka miedzi grubosci moze wlosa, moze troche wiecej. ta warstewka jest na calej powierzchni laminatu pod tym zielonym (ew. brazowym). wszystkie mostki na powierzchni athlona wylaniaja sie jakby spod tej miedzi (ta miedz sluzy zapewne jako ekran chroniacy przed zakluceniami el-mag) i sa od niej odizolowane. przekrooj jest mniej wiecej taki: od goory warstwa laminatu i widoczna na zewnatrz czesc mostkoow warstewka miedzi laminat sciezki dochodzace do mostkoof laminat glebiej nie doszedlem juz dokladniej tego nie wytlumacze i problem w tym, ze juz nie ma tych sciezek dochodzacych do mostkoof i nie jest to bynajmniej efekt lamerstwa lecz zbyt wielu modyfikacji majacych na celu wyciagniecie z niego maxa na abicie kt7. poniewaz nie ma tych sciezek to mam schodki przy odpalaniu go. mnozniki wiem jak ustawic poprzez piny, ale zeby to dzialalo na mojej plytce to musze polaczyc L1. mam taka nadzieje bo pare razy mi odpalil, ale z dziwnym mnoznikiem. do Dijkstra: dobrze sie wyraziles, chodzilo mi o to, ze nie mam jak zrobic mu zdjecia i nie mam gdzie go zamiescic. apel do posiadaczy axp: nie czysccie zbyt czesto i zbyt dokladnie mostkoof (chodzi o laczenie ich). wbrew pozorom miedz jest bardzo miekka i podatna na scieranie, a kiedy mostki wam znikna to bedzie juz za poozno, bo pokaze sie takze warstwa miedzi spod laminatu i odtworzenie mostkoof bez zwarcia bedzie nie mozliwe w domowych warunkach, chyba ze macie mikroskop, precyzyjne narzedzia i CHOLERNIE dokladna reke pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 hmm to czym ty czysciles tego procka ze mu zdarles miedz i lakier ? papierem sciernym :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 no dobra. teraz wam opisze jak wyglada palomino od srodka. no wiec w moim przypadku laminat jest zielony, ale to nie ma znaczenia, po prostu chce zebyscie wiedzieli o jaka farbe mi chodzi. i pod ta farba jest warstewka miedzi grubosci moze wlosa, moze troche wiecej. ta warstewka jest na calej powierzchni laminatu pod tym zielonym (ew. brazowym). wszystkie mostki na powierzchni athlona wylaniaja sie jakby spod tej miedzi (ta miedz sluzy zapewne jako ekran chroniacy przed zakluceniami el-mag) i sa od niej odizolowane. przekrooj jest mniej wiecej taki: od goory warstwa laminatu i widoczna na zewnatrz czesc mostkoow warstewka miedzi laminat sciezki dochodzace do mostkoof laminat glebiej nie doszedlem juz dokladniej tego nie wytlumacze i problem w tym, ze juz nie ma tych sciezek dochodzacych do mostkoof i nie jest to bynajmniej efekt lamerstwa lecz zbyt wielu modyfikacji majacych na celu wyciagniecie z niego maxa na abicie kt7. poniewaz nie ma tych sciezek to mam schodki przy odpalaniu go. mnozniki wiem jak ustawic poprzez piny, ale zeby to dzialalo na mojej plytce to musze polaczyc L1. mam taka nadzieje bo pare razy mi odpalil, ale z dziwnym mnoznikiem. do Dijkstra: dobrze sie wyraziles, chodzilo mi o to, ze nie mam jak zrobic mu zdjecia i nie mam gdzie go zamiescic. apel do posiadaczy axp: nie czysccie zbyt czesto i zbyt dokladnie mostkoof (chodzi o laczenie ich). wbrew pozorom miedz jest bardzo miekka i podatna na scieranie, a kiedy mostki wam znikna to bedzie juz za poozno, bo pokaze sie takze warstwa miedzi spod laminatu i odtworzenie mostkoof bez zwarcia bedzie nie mozliwe w domowych warunkach, chyba ze macie mikroskop, precyzyjne narzedzia i CHOLERNIE dokladna reke pozdrawiam! NAPRAWDE GRATULUJE INTELIGENCJI!!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...