insurerman Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Opublikowano 29 Lipca Cześć, czy ktoś posiada dostęp do części, chciałbym wymienić matryce w w/w monitorze. Uszkodziłem matrycę, oddałem na gwarancję, trafiła do serwisu i odrzucili naprawę odpłatną z racji braku części. Nie spodziwałem się, że nie ma matryc, kupiłbym ubezpieczenie od zniszczenia. 😞 Jest opcja ratunku tego sprzętu czy kasa w bloto? dzieki z gory za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Opublikowano 29 Lipca Witam "Z pustego i Salomon nie naleje" , jak to ? , serwis nie ma dostępu do części ? to raczej nie serwis, tylko punkt partnerski... Z własnego doświadczenia , czy to był jakiś laptok czy monitor , to aby właściwie dobrać matryce trzeba pierwej matryce wymontować, aby odczytać z naklejki jaka jest matryca (producent/model), oraz co nie miej istotne w którym miejscu jest taśma wraz z wtyczka , bo są różne rewizje monitorów oraz wedle daty produkcji i może sie okazać że wtyczka w zależności od daty produkcji może znajdować sie w innym miejscu, a taśmy są wyliczone co do cm. , także chcąc szukać odpowiedniej matrycy (nie koniecznie w Polsce) trzeba matryce wymontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insurerman Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Opublikowano 29 Lipca Ja wszedzie dostaje informacje, ze nie robi sie juz czesci oddzielnie, padnie monitor to out i nowy 🙂 obdzwonilem pol polski ^^ to info od Gigabyte: na pytanie o ewentulana obnizke dostalem zwrotke: także cena mija sie z celem, za drogo. gdzie tych matryc szukac jak wykrece z obudowy? bo wyglada, ze ich nigdzie nie ma. tylko szukac uszkodzona np. sekcja zasilania ale z dobra matryca. pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Opublikowano 29 Lipca odpisali zgodnie z stanem faktycznym , ktoś przeliczył ze taniej wychodzi wymienić sprzęt na nowy niż utrzymanie serwisu i technika. 48 minut temu, insurerman napisał: gdzie tych matryc szukac jak wykrece z obudowy? Chiny, Tajwan , dojdzie koszt przesyłki + cło ? , nie wiem czy taniej nie wyjdzie zakup nowego monitora ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...