Skocz do zawartości
KoT1

Napiecie 5V

Rekomendowane odpowiedzi

Male pytanko.

Od jakiegos czasu zaczelo mi sie pudlo wieszac.

Zaczynam grac w gre 3D, pochodzi (raz godzine raz 3) i wszystko zamarza. Sprzet jak w podpisie.

Zauwazyle, ze napiecie 5V po uruchomieniu gry spada do 4,484, a tak normalnie to ma 4,586 (chyba zamalo co?)

Czy nie jest to przypadkiem wina tego napiecia.

Zamiana grafy na inna (GeForce 2MX 400) takze spowodawala zwis.

Mam troche slaby zasilacz 250W - moze juz umiera bo chodzi 3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Male pytanko.

Od jakiegos czasu zaczelo mi sie pudlo wieszac.

Zaczynam grac w gre 3D, pochodzi (raz godzine raz 3) i wszystko zamarza. Sprzet jak w podpisie. 

Zauwazyle, ze napiecie 5V po uruchomieniu gry spada do 4,484, a tak normalnie to ma 4,586 (chyba zamalo co?)

Czy nie jest to przypadkiem wina tego napiecia.

Zamiana grafy na inna (GeForce 2MX 400) takze spowodawala zwis.

Mam troche slaby zasilacz 250W - moze juz umiera bo chodzi 3 lata.

:| ja wogule bym sie bal kompa wlaczyc ;) najwyzszy czas zmienic zasilke bo z ta dlugo niepojedziesz

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Wam szczerze, ze swinke z kasa powoli zaczynam rozbijac, ale

zapytalem sie Was, bo gdzies na naszym forum znalazlem stwierdzenie, ze w "ZADNYM wypadku za niepoprawne napiecie nie odpowiada zasilka" -tylko plyta glowna.

Niby racja, ale... moze faktycznie moja zasilka dostarcza za malo pradu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie odpowiada tylko zasiłka, przecierz jezeli dostarcza 4,cośtam to jak płyta ma z tego zrobic 5V ???? nie rozumiem niektórych ludzi, a zasiłka jest tym lepsza im lepsze elementy są uzyte. w tych tanich zasiłkach są elementy o duzej tolerancji, czesto zdaza sie ze elementy odbiegają bardzo duzo od wartosci jakie mają mieć. to sie tam jakoś w procentach podaje. w kazdym razie jak zlozysz do kupy takie elementy z rozbierznywmi wartosciami to otrzymujesz........... goowno nie zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta glowna odczytuje napiecia i czesto przeklamuje,ale

jezeli kiedys napiecia byly wyzsze i z czasem spadly to zasilacz umiera

dodatkowo jezeli komputer sie wiesza,a napiecia sa niepokojaco niskie (-5%) to nalezy szukac przyczyny w zasilaczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po nocy. Wczoraj sprawdzilem wszystkie pozostale napiecia.

Wszystkie sa idealne 12V= 12,01, 1.75 +1.75, 3V=2,99, a tylko te nieszczesne 5V. W spopczynku pokazywal 4.61, - zaczelo sie obciazenie 4,5 lub 4,48. Byc moze jest tak, ze wszystkie inne dzialaja OK, a 5V umiera. Jest mi bardzo smutno - za Wasza porada powinienem pochowac moja zasilke, a byla to dobra wersja no name.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...