Berkel Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia Witam zamawiam w tym miesiącu nowy zestaw który prezentuje się tak: https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1259251 No i pozostaje kwestia która najbardziej mnie zastanawia. Jaka obudowa? Już miałem zamawiać, ale po kilku propozycjach i przemyśleniach nabrał mnie dylemat Zastanawiam się teraz głównie nad 4, ale przyjmę każde propozycje. 1. Pierwsza wybrana obudowa z która prawie już zamówiłem cały zestaw to Endorfy Arx 700 ARGB. Obudowa bez filtrów, także czy warto? 2. Druga propozycja to mało popularny lecz niepozorny Cougar MX600. Wydaje się na prawdę solidny i parę osób mi poleciło ta obudowę gdy dawałem zapytania na stronach sklepowych dzięki czemu ja wyczailem, dlatego zastanawiam się czy rzeczywiście jest taka dobra. Jeden użytkownik nawet ja porównał do tego Arx 700 i według niego jest lepsza. Moim zdaniem bardzo ciekawa propozycja. Filtry + kontroler PWM i ARGB również. 3.Trzeci to NXZT H6 Flow Black. Lipton również ta obudowę poleca, brak RGB mnie nie przeszkadza, ale tutaj jest kwestia znowu braku filtrów + dołączone wentylatory z przodu są DC + trzeba dokupić przynajmniej jeden wentylator na tył a najlepiej to jeszcze 2x 140mm na dol żeby dobrze chłodziło kartę. 4. Bardzo ciekawą opcja wydaje sie tez Phanteks NV-Serie NV5 Black + dokupienie wentylatorów, ale niestety teraz nie ma nigdzie tej obudowy na stanie. Najbardziej mnie kusi obudowa Cougar MX600 dlatego obecnie wylądowała w konfiguratorze. Czy ktoś by mógł się jakoś lepiej wypowiedzieć na jej temat. Jak za 500zl na prawdę wydaje się bardzo dobra, ale niestety w Polsce nie za bardzo się wybiła. Co lepiej wybrać? I co polecacie? Jestem otwarty na inne propozycje tez. Do około 600zl jestem w stanie wydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia Witam jak karta graficzna nie urwie sie podczas transportu (poprosił bym o spakowanie osobno) , "będzie pani zadowolona" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) Ten cougar podobno fajny i jakościowo dobry. Obudów na rynku jest sporo np: be quiet! Pure Base 600 Window (BGW20), Fractal Design Meshify 2 Compact Solid Czarna (FD-C-MES2C-01) Edytowane 7 Sierpnia przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 19 godzin temu, NostradamuSek napisał(a): be quiet! Pure Base 600 Window (BGW20), Fractal Design Meshify 2 Compact Solid Czarna (FD-C-MES2C-01) Do żadnej z nich nie wchodzi AIO 360 na top a tym bardziej AF 360 z grubszą chłodnicą jakie wybrał zainteresowany. Ten BQ jest dodatkowo wyciszony. Już bym wolał Lian Li Lancool 216 + filtr na front czy Fractal Meshify 2 Lite, ewentualnie Phanteks XT Pro. Shadow Base 800 za 540 zł ale bez RGB. Ssm zestaw słaby jak na taki budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...