zgk5 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Czy jest (ktoś już może ma ?) Epoxa 8RDA+ z rev. 2.1 ??. Będąca w tej chwili w sprzedaży w http://www.proline.pl płytka ma rewizję 2.0 !! Wiem, że płytki z rev 2.0 mają chpiset Nforce2-ultra z obsługą FSB400Mhz, radiator na mostku southbridge a wersja z rewizją 2.1 ponoć poprawione stabilizatory napięcia i coś tam jeszcze. thx za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 WoW!! rev 2 w Polsce !! A ja zamowilem Abita nf7 rev 2 juz :?. Z tego co wiem 2.1 ma tez radiatory na mosfestach. BTW: Dobry lol w tym proline - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4550...f4e464f52434532 - pisza ze gwara 12 miechow, a pare linijek nizej ze 24. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 A widzieliscie te plytki 8RDA3G i 8RDAE obawiam sie ze 8RDA+ rev 2.0 moze sie u nas nie pojawic. Powod obie maja NForce2 400 na pokladzie i obsluguja FSB400 a jak znam polskich dystrybutorow sprowadza te mobo jako nowosc a 8RDA+ rev 2.0 oleja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 To moze te dwie o ktorych piszesz beda dobre do OC :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 A widzieliscie te plytki 8RDA3G i 8RDAE obawiam sie ze 8RDA+ rev 2.0 moze sie u nas nie pojawic. Powod obie maja NForce2 400 na pokladzie i obsluguja FSB400 a jak znam polskich dystrybutorow sprowadza te mobo jako nowosc a 8RDA+ rev 2.0 oleja. Nie wiem czy zauważyłeś, że ta 8RDAE jest bez DUAL CHANNEL, a płytkę 8RDA+ z rewizją 2.0 można qpić w http://www.proline.pl - jak napisałem w pierwszym poście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Jestes pewien bo w Pronoxie nic o 8RDA+ rev 2.0 nie slyszeli (kolega dzwonil w zeszlym tygodniu) - a z tego co wiem tylko Pronox sprowadza mobo Epoxa do Polski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Jestes pewien bo w Pronoxie nic o 8RDA+ rev 2.0 nie slyszeli (kolega dzwonil w zeszlym tygodniu) - a z tego co wiem tylko Pronox sprowadza mobo Epoxa do Polski. Tak - jestem pewien Dzisiaj dzwoniłem do głównego magazynu Pronoxa na Polskę w Tychach 032/32-57-472 i pytałem o rewizję 2v1 płyty 8RDA+. Po zbadaniu organoleptycznym płyty przez rozgarniętego pracownika magazynu okazało się że płyta ma rewizję 2v0 - czyli jest wyposażona w kondensatory Taepo a nie Sanyo. I właśnie te kondensatory nie sprawdziły się w rewizji 2v0 i Epox wprowadził szybko rewizję 2v1. Dlatego pytam o rewizję 2v1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Jestes pewien bo w Pronoxie nic o 8RDA+ rev 2.0 nie slyszeli (kolega dzwonil w zeszlym tygodniu) - a z tego co wiem tylko Pronox sprowadza mobo Epoxa do Polski. Tak - jestem pewien Dzisiaj dzwoniłem do głównego magazynu Pronoxa na Polskę w Tychach 032/32-57-472 i pytałem o rewizję 2v1 płyty 8RDA+. Po zbadaniu organoleptycznym płyty przez rozgarniętego pracownika magazynu okazało się że płyta ma rewizję 2v0 - czyli jest wyposażona w kondensatory Taepo a nie Sanyo. I właśnie te kondensatory nie sprawdziły się w rewizji 2v0 i Epox wprowadził szybko rewizję 2v1. Dlatego pytam o rewizję 2v1. Ej no niezasmucaj mnie !!! Ja wlasnie wsadzilem do kompa rev 2.0 i jest o wiele lepiej bo na WIELU pamięciach miałem błędy na 166MHz(333) Teraz zarzuciłem rev. 2.0 !! i błędy zniknęły, a komp ładnie wstaje na FSB 200 (choć ramy już padają) A najfajniesze jest, ze przy wejściu do Menu Expert...(tam gdzie sie ustawia FSB itp) już niema tego powolnego zmieniania ;D taki mały szczegół a cieszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 tak wygląda rev. 2.1 od kumpla w pronox zaraz jak sie pojawią dostaje cynk i mam ją w dniu polskiej "premiery" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 na wlasne oczka w pcprojekcie widzialem mobo oznaczone 8RDAE i wygladalo zupelnie jak to od bartezjusza :/ nie wiem co jest - nie zwrocilem tylko uwagi czy mialo radia na mosfetah ale tez mialo czujnik pod procem (kolorku niebiekiego a nie brazowego jak tutaj :D) rev 2.x - nie pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 tak wygląda rev. 2.1 od kumpla w pronox zaraz jak sie pojawią dostaje cynk i mam ją w dniu polskiej "premiery" No tak, rewizja 2v1 jak pisałem ma kondensatory Sanyo a nie Taepo - widać to na poniższym zdjęciu. Może jednak rewizja 2v0 nie jest taka zła ??? - bo rewizja 2v0 już jest i można ją qpić - a kiedy będzie premiera 2v1 to chyba nikt nie wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 rev 2.0 pewnie nie jest złe tylko dlaczego w chwil po 2.0 jest rev 2.1??? zastanawiające-widocznie cos musiało byc nie dokonca tak jak powinno tym bardziej ze od rev 1.1 do ukazania sie 2.0 upłyneło mnóstwo czasu a po 2.0 nowy rev ukazał sie prawie natychmiast szkoda ze na zachodnich forach mało o tych nowych piszą - w koncu teraz nie ma takiego "boomu" na płyty na nf2 jak jeszcze kilka miesiący temu -no i znakomita większosc epoxów jest na 1.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Mam jedynie nadzieje ze moje rev2.0 bedzie smigac jeszcze jakiś czas :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Mam jedynie nadzieje ze moje rev2.0 bedzie smigac jeszcze jakiś czas :> Napisz coś więcej o tej rev. 2,0 - jak Ci się sprawuje, twoje odczucia. itp. Wcześniej miałeś rev. 1.1 - czy tak ??? Na rynku są w tej chwili dostępne obie rewizje czyli 1.1 i 2.0 - na którą się zdecydować czy czekać na 2.1 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Mam tą płytke od około tygodnia i narazie żadnych fajerwerków ani żadnych dziwnych numerów. Poprostu stabilna płyta, czego niemożna było powiedzieć o mojej poprzedniej rev 1.1 Niewiem czy to wina samej płyty czy tego że uszkodzona, ale niemogłem zmusić WIELU pamieci do pracy nawet na 166MHz (Elixir i inne). Tutaj te same pamięci dochodzą do 200FSB !! Poprawili chyba wskazania temperatur, bo z miejsca podskoczyły mi o średnio 6-8 stopni. Może to kwestia zamontowanego w Sockecie czujnika, który ładnie wygiety dotyka do spodu procesora. Mostki podobnie jak i mosfety maja przy nominalnym FSB (czyli do 166) temperatury troche wyzszą od temp. pokojowej. Z kosmetycznych zmiam należy jeszcze wymienić radiator na SB i tak jak napisałem wcześniej brak "denerwujacego" zwalniania menu w biosie. Podsumowując narazie niemam nic do tej płyty. Działa mi na niej wszystko jak trzeba dźwiek OK. Gdybym miał CI doradzić to sądze że z dwójki rev.1.1 i rev.2.0 polecam tą drugą. Jeśli jednak nie spieszysz sie bardzo z zakupem poczekaj na 2.1 i jej poprawione kondensatory, choc ja do swoich obecnie nic niemam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wy macie ala na punkcie A1 A2 A3 i C1... ja mam A1 i jest looz idzie mi procek na 9,5x210 ramki z 333@420... jak zmienie na WC to postaram sie bardziej podkrecic proca bo jak na razie to mam ooler za 40 zl :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 bardzo proszę o info ( w tym wątku lub na priv), jeżeli ktoś będzie miał taką informację, gdzie pojawiły się 8rda+ rev 2.1, kiedy będą dostępne już w sprzedaży Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wy macie ala na punkcie A1 A2 A3 i C1... ja mam A1 i jest looz idzie mi procek na 9,5x210 ramki z 333@420... jak zmienie na WC to postaram sie bardziej podkrecic proca bo jak na razie to mam ooler za 40 zl :Pa1 to jest to samo co c1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wy macie ala na punkcie A1 A2 A3 i C1... ja mam A1 i jest looz idzie mi procek na 9,5x210 ramki z 333@420... jak zmienie na WC to postaram sie bardziej podkrecic proca bo jak na razie to mam ooler za 40 zl :Pa1 to jest to samo co c1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wy macie ala na punkcie A1 A2 A3 i C1... ja mam A1 i jest looz idzie mi procek na 9,5x210 ramki z 333@420... jak zmienie na WC to postaram sie bardziej podkrecic proca bo jak na razie to mam ooler za 40 zl :Pa1 to jest to samo co c1jakos mnie to nie obchodzi co jest co :) bo i tak podkrecanie nie zalezy od tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 proszę nie zaśmiecać tego wątku, jeżeli chcecie napisać coś o rev 2.1 to piszcie, a dyskusje o innych rewizjach prowadźcie w przyklejonym wątku o rda+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wy macie ala na punkcie A1 A2 A3 i C1... ja mam A1 i jest looz idzie mi procek na 9,5x210 ramki z 333@420... jak zmienie na WC to postaram sie bardziej podkrecic proca bo jak na razie to mam ooler za 40 zl :Pa1 to jest to samo co c1jakos mnie to nie obchodzi co jest co :) bo i tak podkrecanie nie zalezy od tegoNo jak mozliwosci OC plyty nie zaleza od rewizji NB..... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wy macie ala na punkcie A1 A2 A3 i C1... ja mam A1 i jest looz idzie mi procek na 9,5x210 ramki z 333@420... jak zmienie na WC to postaram sie bardziej podkrecic proca bo jak na razie to mam ooler za 40 zl :Pa1 to jest to samo co c1jakos mnie to nie obchodzi co jest co :) bo i tak podkrecanie nie zalezy od tegoNo jak mozliwosci OC plyty nie zaleza od rewizji NB..... :?zmienie chlodzenie na WC to zobaczymy ile wyciagne to wtedy sie przekonamy na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 WOW! te radiatorki na mosfetach wygladają całkiem, całkiem!!! Dziwna sprawa z tymi wersjami (revision)... Wiekszość 8rda to rev. 1.1, co poniektórzy doczekali się re. 2.0 a tu już 2.1?!? Dziwi mnie tylko jedna rzecz... Następcą 8rda/8rda+ miała być 8rda3+ i póki co jedyna rzecz która temu odpowiada to fakt, że trójka wyszła później :( Sam posiadam 8rda3+ w rev. 1.0 i byłem święcie przekonany, że warto na nią było czekać a ni brać się za 8rda+ v 1.1 a nawet v 2.0... Napis "support FSB 200" dawał mi przeczucie, że to jest to czego szukam ;) Okazało się, że nie do końca... Max FSB przy dual DDR (HyperX3500 DDR433) to tylko 190!!! Owszem w siglu mobo poszło na FSB225-230 ale z maxymalnym możliwym wolatażem - Vdd 2.0, Vmem 2.9 itd. Próbowałem reklamować mobo i pamiątki (dual) i nic. Czekam na taką wersję (Epoxa) która pociągnie FSB200+ w dualu. Koleś kupił Abita rev. 2.0 z aktywnym chłodzeniem na NB i ponoć niezłymi kondensatorkami i wszystko muhula pięknie mimo, że max Vdd to tylko 1.7V a nie 2.0V jak w Epoxie... To samo z Soltekami... a pomysleć, że kupowałem Epoxa teżi z takiego powodu, że ma najszerszą regulację (voltaż) :((( Teraz widzę, że wychodzi 8rda3+ rev. 2.0 :) Pomyslałem, że czas na podmiankę (w ramach gwarancji!) ale... z tego co widzę na fotce to zmianie uległo tylko chłodzenie na NB - z pasywnego alu na aktywne miedziane (jak w Abicie v 2.0). Niestety kondesatorki wyglądają na te same i nie widzę chłodzeina na mosfetach (a bez tego to nie ma co się zabierać do poważnego OC)... Co tu począć? Wziąć "staszy" model z wyższym rev?!? Toż to robi się jak z Radeonami... 9000 wolniejszy od 8500, 9600Pro od 9500Pro!!! Sam nie wiem już co robić... baj-de-wej: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41236 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 rev 2.1 nie ma w oryginale radiatorkow na mosfetach poczytajcie sobie pierwsza strone topicu ostatnio kolega Aciu z naszego forum zwrocil mi na to uwage i bardzo dobrze bo bylem swiecie przekonany ze 8rda+ rev 2.1 ma radiatorki na mosfetach tymczasem okazalo sie cos zupelnie innego. p.s. bartezjusz chyba weim skad masz te fotki ;) ;) :D pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 hehe no jak skąd? z forum lowyat.net :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 dziobki sorry ze troszke OT ,ale wiecie moze cos na temat kondensatorow firmy GSC ?? Moj Soltek jest nimi naszpikowany. Xor,pisal ze na swojej starej FRN2-L rev.D mial GSC i SANYO ,ja u mnie mam tylko GSC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 blagam..... dajcie mi link do sklepu internetowego ktory na bank sprzeda mi ( z gwwarancja ) epoxa 8rda+ rev. 2,1 !!!!! kurcze.. kupuje taka plytke dokladnie za 2 tygodnie i 2 dni i sie boje ze sie nie pojawi... a te zmiany ... mniam mnaim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 w prolinie dostali chyba nową dostawe epoxow 8rda+ rev ??? ... wczoraj nic nie bylo a dzisiaj juz widze dostepnosc... jutro bede gosci gnebil zeby sprawdzili cyz jest rev 2,1... jezeli jest biore z gory.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 w prolinie dostali chyba nową dostawe epoxow 8rda+ rev ??? ... wczoraj nic nie bylo a dzisiaj juz widze dostepnosc... jutro bede gosci gnebil zeby sprawdzili cyz jest rev 2,1... jezeli jest biore z gory.... Jak będą mieli - to daj znać na forum. Proline bierze od Pronoxa, a jak Pronox będzie miałrev. 2v1 - to dopiero wtedy ta płyta będzie szeroko dostępna w Polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...