BazylWsiatce Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Siema , chciałbym ulepszyć swojego starego PC'ta o lepszą pamięć ram , budżetowo oczywiście. Obecnie mam dwie kości 2gb DDR3 1066 MHz , na płycie mam 4 miejsca na ram.Jednostka PC to Acer Aspire M5811. Jakby ktoś doradził co dokupić do obecnej pary ramu tak aby to wszystko działało , system(64bit) obsługuje maksymalnie 8gb(z tego co czytałem).Ogólnie jestem totalnie zielony w tym więc z góry dziękuje za każą pomoc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Witam czyli obecnie posiadasz zestaw 2x2GB=4GB ? odłącz PC od zasilania , wyjmij jedna kość , i na podstawie naklejki jaki jest producent/model można będzie dobrać/kupić takie same. jak zamieścisz czytelna forteczkę to można pomóc poszukać. drugie życie dla laptoka czy PC to zakup i postawienie systemu na dysku SSD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia JW, masz system na ssd? A jaki masz procesor? Pozdrawiam! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWsiatce Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) 23 godziny temu, Mr.T... napisał(a): Witam czyli obecnie posiadasz zestaw 2x2GB=4GB ? odłącz PC od zasilania , wyjmij jedna kość , i na podstawie naklejki jaki jest producent/model można będzie dobrać/kupić takie same. jak zamieścisz czytelna forteczkę to można pomóc poszukać. drugie życie dla laptoka czy PC to zakup i postawienie systemu na dysku SSD. Tak , zestaw 2x2GB. Odłączyłem ram i info. takie na nim było: 2GB 2Rx8 PC3-10600U-09-10-B0 , M378B5673EH1-CH9 1006 naklejka smasunga. Tak dysk posiadam zainstalowany SSD i HDD więc jako tako komputer ma ten podstawowy "upgrade" szybkości. 🙂 15 godzin temu, Gurney napisał(a): JW, masz system na ssd? A jaki masz procesor? Pozdrawiam! system na ssd , procesor i5 650 3.20ghz . Edytowane 10 Sierpnia przez BazylWsiatce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia nawet są na alledrogo https://allegro.pl/oferta/ram-samsung-2gb-2rx8-pc3-10600u-09-10-b0-ddr3-982-14194686024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWsiatce Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) 28 minut temu, Mr.T... napisał(a): nawet są na alledrogo https://allegro.pl/oferta/ram-samsung-2gb-2rx8-pc3-10600u-09-10-b0-ddr3-982-14194686024 dobra dzięki ziomek za pomoc pozdro Edytowane 10 Sierpnia przez BazylWsiatce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia Ja bym sobie darował kupowanie DDR3 o śmiesznej pojemności 2GB/kostkę. Radzę kupić 4x4GB (za jakieś śmieszne pieniądze). 16GB da już święty spokój, a koszt będzie niski, bo te pamięci są sprzedawane w cenie złomu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Chipset i procesor obsługują taką konfigurację, można zaryzykować (zaryzykować - gdyż instrukcja obsługi samego komputera wspomina o 2 GB na gniazdo 4x2 a nie wspomina niestety o 4x4...). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...