l.gabryel Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Hej! Mam dziwny problem. Przez lata używałem komputerów Dell, najpierw Precision M4700, potem Latitude 7280 a do tego głośnik JBL Go (pierwsza wersja). Wszystko działało ok. Kilka dni temu wymieniłem komputer na Microsoft Surface Laptop 4. Gdy puszczam muzykę przez głośnik BT w momencie, jak coś piszę, skroluje, lub CPU głębiej pomyśli nad jakimś JS na stronie to słyszę trzaski w głośniku. Do odtwarzania używam Winamp (WACUP). Obstawiam, że to nie problem głośnika ani programu bo te komponenty z innymi komputerami działały ok. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Może to jakiś wadliwy sterownik BT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Może to kwestia kiepskiego kodeka audio lub ogólnie budowy tego laptopa ? Bo jak mówisz, że przy obciążeniu procesora ci trzeszczy głośnik to po prostu on zakłóca działanie układów dźwiękowych które są kiepskie/blisko procesora i przy dobrym głośniku to słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...