bartwylye Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia Witam, potrzebuje porady. Nie mieszkam w Polsce i mam polska satelite. Odkad zmienilo sie oprogramowanie dekodera wiele opcji, jak cofanie czy puszczanie od poczatku zniknelo, bo mi pokazuje, ze nie jest to mozliwe w mojej lokalizacji, wiec pomyslalem sobie o VPN. Router/Modem od mojego dostawcy ani zadnego innego znanego mi nie pozwala na VPN, wiec pomyslalem sobie, ze kupie odpowiedni router, ktory polacze kablem dekoder(jest wejscie LAN) i majac VPN, bede pokazywal, ze jestem w Polsce. Dodatkowo ze wzgledu na ilosc scian w domu mam extendery TP Link, wiec jakbym przeniosl router swoj do innego pomieszczenia to stamtad moglbym tez rozprowadzic kable to pokoi, gdzie jest slabe WIFI i polaczyc laptopy/PC i zlikwidowac extendery. Czy jest jakis router i VPN, ktory sprostalby temu, co chce osiagnac, a jednoczesnie byl latwy w obsludze? Nie mam o tym pojecia, wiec bede musial wszystko sam poustawiac. Da sie zrobic tak na routerze/VPN, ze np. tylko jedno wejscie byloby dla VPN i ten kabel bylby podlaczony do dekodera,a reszta nie byla objeta VPN(pracuje z domu, wiec nie moge pokazywac, ze jestem w Polsce,a defacto jestem na miejscu)? Wejsc LAN potrzebowalbym w routerze 4. Predkosc obecna mam 250Mb/s, ale prawdopodobnie podwyzsze na 500Mb/s. Budzet: Nie chcialbym przekroczyc 1300zl. Czy powinienem kupic RJ45 cat 6 czy wyzszej, by to sluzylo przez lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Chyba potrzebne Ci urządzenie które będzie miało klienta ExpressVPN np. Wtedy wepniesz VPN'a w Polske i już 🙂 Mikrotik ma na pewno taką funkcję + https://www.expressvpn.com/pl/aircove Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...