Skocz do zawartości
PiotrPiotr122

Problem z siecią w komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.Wczoraj miałem montowany w domu światłowód. internet połączył się ze wszystkimi urządzeniami poza jednym. Na jednym komputerze stacjonarnym nie wykrywa sieci. Próbowałem już wszystkiego, wszystkie poradniki z internetu. Natrafiłem również na poradnik, aby zmienić kanały w ustawieniach routera, jednak to też nie pomogło, chyba że coś źle zrobiłem. Zrobiłem dosłownie wszystkie poradniki, resetowanie sieci, wykrywanie problemów, odinstalowywanie sterowników karty sieciowej , nawet odinstalowałem i zainstalowałem z płytki sterownik jakieś komendy w wierszu poleceń .Moja karta sieciowa to ASUS PCE-N10 ma ona 2,4 GHz a światłowód ma 2,4 i 5 GHz Maksymalna prędkość 150Mb/s obsługiwanie Wi-Fi 4 802.11 b/g/n

Pan z obsługi play powiedział że wszystkie parametry się zgadzają i mogą funkcjonować z tym światłowodem ,lecz nie pomógł mi naprawić problemu ,nadmienie jeszcze że karta sieciowa nie jest raczej zepsuta bo poprzednią sieć wykrywała oraz wykrywa inne sieci dostępne w pobliżu. Ma ktoś jakiś pomysł? Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc. Z góry dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jak łączysz się do WIFI na telefonie to masz Sieć np. WIFI_DOM (bez wskazania 2,4Ghz czy 5Ghz) ?

Jeśli tak masz zerknij czy w ustawieniach routera od usłudodawcy możesz rozłączyć te sieci na 2 oddzielne np.
Dom_WIFI_2G
Dom_WIFI_5G

(nazwy sieci przykładowe) 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi