Skocz do zawartości
[S)zkieleto(R]

optymalizacja gier

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie testowałem dwie rózne gry..Chaser i Postal 2 i moje wnioski.Dlaczemu gra Chaser ma piękną grafike duzo szczegółow i chodzi pięknie a Postal 2 ma grafike jak kupka i działa jak by chciała a nie mogła?Chyba panowie dali ciała z engine i optymalizacją.To sie dotyczy wielu innych gier na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]właśnie testowałem dwie rózne gry..Chaser i Postal 2 i moje wnioski.Dlaczemu gra Chaser ma piękną grafike duzo szczegółow i chodzi pięknie a Postal 2 ma grafike jak kupka i działa jak by chciała a nie mogła?Chyba panowie dali ciała z engine i optymalizacją.To sie dotyczy wielu innych gier na PC.

nie tylko na PC, raz jak zobaczylem gierke ktora sie tnie na PS2 to myslalem ze paden ze smiechu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kompa jak się jakaś gra tnie, to można jeszcze przecierpieć lub też jak ktoś ma kasę może zapobieć temu "szarpaniu" (dokupić ramu, zmienić proca/grafe, itp...); ale jak się gra tnie na konsoli to już przesada :lol:, z tego co wiem to niczego niemożna dokupić czy też zmienić w konsoli aby zapobiec temu problemowi

btw wkońcu gry są robione pod konsole a nie naodwrót (btw z kompami jest naodwrót):lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety wydawcy gonią - jak ma być gra wydana na "Gwiazdkę" to tak ma być.

A później wychodzą takie kwiatki.

Nie to, że im się nie chce - po prostu nie mają czasu na optymalizację.

Pamiętam Drivera 2 na PSone. Załosne.

Chociaż trafiają się wyjątki - chociażby ostatnio Vice City.

Chwała Rockstar'owi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynym winowajca sa tutaj developerzy, a nie autorzy gier.

Z drugiej strony jakby tworcy chcieli aby ich gra byla idealna to robiliby je 5 lat, a nie rok (jak kaze wydawca).

dlatego hl2 bedzie rodzynkiem bo robią go prawie 5 lat

ale wiesz...może połowe tego czasu spędzą na jedzeniu MC Donalda przed kompem i piciu kawy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi