Skocz do zawartości
bartek4

Komputer do gier. Do 3000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Pilnie poszukuję komputera w budżecie 3000 zł na sierpień 2024. Komputer przeznaczony w dużej mierze do gier. Nie mam planu nic podkrecać.

Fajnie jak by komputer starczyl mi juz na pare lat i poprostu byl wydajny w swojej cenie moze byc na Radeon albo invida obojętnie po prostu dobrze żeby był wydajny 

PILNIE 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo procesor  polować na oem R 5600 za powiedzmy 350 zł  (nie jestem pewien czy to można takie dopiski robić, ale ja go kupiłem, ale zdecydowałem się na inny build,  będę go sprzedawał pewnie w takich pieniądzach) lub  5600X za 440

Plyya - no ta https://www.amazon.pl/GIGABYTE-B550M-AORUS-ELITE-Motherboard/dp/B08BN8VD23/?tag=ugcplpepper21-21&ascsubtag=590235729

ram poszukaj jakiś dobry DDR 4 w dobrej cenie 

karta graficzna - rozsądny wybór: rtx 4060  za ok 1200 zł

Karta graficzna : wybór nie rozsądny  ( żre straszne ilości prądu) iarc  770 16 GB  ZA 1300 ( np tu https://allegro.pl/oferta/asrock-intel-arc-a770-challenger-oc-16gb-16350937237?utm_source=coma_email&utm_medium=a26a4af1163c7abebb0d94017875e7851845610e&utm_content=16350937237&utm_campaign=cvm_pl_conversion_abandon_browse_mail)  wg testów na pure pc to  jest chyba na Wydajniejszy karta jaka możesz mieć w tych pieniądzach, no tylko ze żre strasznie dużo prądu.

Cooler cpu  arctic freezer 36 za jakieś 90 zł 

Obudowa : kwestia gustu, sam mam duży dylemat.  

Zasilacz : sam mam dylemat. Może ten sessonic g12  co  forumowicze  polecają.

Dysk : a jaka chcesz wielkość? ( Bo ja np stwierdziłem że nie potrzebuje 2 TB, mimo że gyky na nie bardzo dobre oferty ostatnio).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi