mikogth Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Hello. Potrzebuję porady techn. 1. Na horyzoncie są Ryzen 9000X3D (prawdopodobnie pokazane będą na CES'25). Zastanawiam się czy w styczniu/lutym 2025 kupować jeszcze R9 7950X3D albo R7 7800X3D czy czekać "na droższe" Ryzen 9000X3D. Jeśli bym X3D kupił to już raczej bez corocznej wymiany na nowy model. Który z tych CPU. Jak z "parkowaniem" tych X3D. 2. Także czy czekać na nowe płyty z chipsetem X870 czy ew. w styczniu brać B650E lub X670E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kordian2 Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Ja bym czekal (sam czekam) z plytami to roznie ja mam 2xx670e bo tak krzywo wyszlo z zakupami ze kupilem dwie zamiast jednej - ale Ci radze dobrze popatrz po specyfikacjach plyt glownych bo czasami moze byc tak ze lepsza bedzie x670e niz jakas x870e ja np patrzylem zeby miala killer ethernet sieciowke - a jak dobrze pamietam odswiezona wersja juz tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikogth Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, Kordian2 napisał(a): Ja bym czekal (sam czekam) z plytami to roznie ja mam 2xx670e bo tak krzywo wyszlo z zakupami ze kupilem dwie zamiast jednej - ale Ci radze dobrze popatrz po specyfikacjach plyt glownych bo czasami moze byc tak ze lepsza bedzie x670e niz jakas x870e ja np patrzylem zeby miala killer ethernet sieciowke - a jak dobrze pamietam odswiezona wersja juz tego nie ma. Ja patrzyłem Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO za 2700. Jeszcze ew. Strix X670E-F/A. Co do X870 to "pocięli" złącza SATA, dodali WIFI 7 i w jednej jest LAN 5 Gbps ^^. Wg tego co patrzyłem to bardziej mi się podobają opcje z X670E. Edytowane 28 Sierpnia przez mikogth 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...