air40 Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Witam, mam problem z moim PC. Odkąd zrobiłem upgrade niektórych podzespołów (cpu, gpu oraz ram) komputer zaczął się zawieszać. Początkowo myślałem, że to problem gpu i sterowników AMD, gdyż jak je odinstalowałem to pomagało, lecz nie mam ich i problem powrócił. Zawieszanie pojawia się dość często, trwa od kilku do kilkunastu sek. Czasem pojawiało się takie pikanie jakby z PC. Nawet jak minimalizuję okno zadania, to widać jakby to było takie opóźnione, rozmyte. Wcześniej tego problemu nie było. Gry normalnie działają bez problemu. Podaję dane kompa: CPU: Ryzen 5 5600 GPU: RX 5700 XT NITRO+ RAM: Crucial 32GB (2x16GB) 3600MHz CL16 Ballistix Black Płyta: MSI B450 TOMHAWX Zasilacz: Seasonic M12II 520W Win 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia zmnijsz na 3200 ram a rdeon na pewno jest problemowy a ty wybrałeś wisienkie na torcie xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air40 Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia Najpierw ramik a póżniej wylacz sprzetowa akceleracje gpu w przegladarce.Moze 1 ze stanów niestabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia A system świeży czy ten sam co przed zmianą? 5700xt rozumiem używka? Tak jak wyżej zmień mnożnik ramu aby miał te 3200 z taki timigami jakie ma teraz. Testowałeś ram jakimś memtestem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air40 Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia System świeży karta uzywka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia Witam jak w biosie masz ustawioną opcje Global C-state Control - auto ? a w systemie jak masz ustawiony plan zasilania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabit Opublikowano 2 Września Zgłoś Opublikowano 2 Września (edytowane) Zaktualizuj biosa w Płycie Głównej i ewentulanie wgraj świeżego biosa też do karty grficznej Edytowane 2 Września przez Rabit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...