kw3542pc Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia Witam mam bardzo dziwny problem z laptopem Samsung RV510 otóż po włączeniu urządzenia po zakończeniu ładowania windows zamiast pokazać się pulpit wyskakuje napis "Zamykanie" i zawiesza się na tym napisie ale się nie wyłączy laptop wcześniej się nic nie aktualizował żeby to spowodować obecny system Windows 8.1 Co to może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września Witam W dniu 31.08.2024 o 23:46, kw3542pc napisał: Co to może być starość xD ile to ma , pomad 10 lat ? nie wiem czy zdalnie można wskazać właściwie co może być powodem takiego zachowania sie systemu/laptoka , może jak bym usiadł przed pacjentem to można było by coś posprawdzać (problem z ustawieniami systemu , a może zacięty przycisk) pamiętam ze trzeba było trochę "poczarować" aby system postawić np. na SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrabin000 Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września (edytowane) A nie masz przypadkiem włączonej opcji szybkiego uruchamiania ? Sprawdź w biosie. Potem spróbuj uruchomic system w trybie serwisowym. Jeśli się uda to być może jakiś sterownik. Podejrzewam, że ten system był stawiany bardzo dawno temu, jest tam kupa śmieci, nieaktualne sterowniki itp.. czas na nowy system pod warunkiem, że laptop jest sprawny. System na HDD? Tzn dwie uwagi jeszcze.. nie wiem czy da radę wsadzić tam ssd, po drugie nie napisałeś jaki tam siedzi procesor.. jeśli core 2 duo to jest to może nie zabytek, ale już przeżytek. Szkoda zachodu. Za parę stówek można kupić coś świeższego. Pozdrawiam Edytowane 4 Września przez hrabin000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września 5 minut temu, hrabin000 napisał: Sprawdź w biosie twoja wiedza na temat biosu tego laptoka jest tak uboga jak sam bios i dostępne w nim opcje xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrabin000 Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września 4 minuty temu, Mr.T... napisał(a): twoja wiedza na temat biosu tego laptoka jest tak uboga jak sam bios i dostępne w nim opcje xD Jakiś stary Phoenix zapewne, prawdopodobnie tej opcji tam nie ma. Nikt mu nie odpisał to zrobiłem to ja, a że nie byłem pewien to fakt, bo nie pamiętam. Grunt, że mogłeś mi to wytknąć i być może lepiej się poczułeś. xD pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września sprawdzić czujnik hall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kw3542pc Opublikowano 11 Września Zgłoś Opublikowano 11 Września Laptop sam od siebie uruchomił się normalnie po kilku dniach nie uzywania go.Dziekuje za odpowiedź w tym temacie.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...