Max17b Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Dzień dobry, po nowej instalacji systemu Windows w aplikacji Oczyszczanie dysku > oczyść pliki systemowe, wyświetlają mi się do usunięcia poprzednie instalacje systemu Windows. Czy można je bezpiecznie usunąć za pomocą tej aplikacji? Czy może lepiej je zostawić? W tych folderach Windows.old zweryfikowałem wszystkie foldery i nie ma tam nic, co mogłoby mi się jeszcze przydać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Możesz czyścić ... 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max17b Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Teraz widzę, że są dwa foldery Windows.old i Windowss.old.000. Czy po usunięciu poprzednich instalacji systemu za pomocą oczyszczanie dysku zostaną one usunięte? Nie spowoduje to błędów lub awarii systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Czyli stawiałeś system z zachowaniem plików i folderów ? Ja zawsze usuwałem wszystkie foldery .old i nie miałem problemów. Ale najlepiej postawić system od nowa na czysto, wtedy nic się nie nadpisuje, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max17b Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Tak, podczas aktualizacji z Windows 10 do 11. Teraz instalowałem na czysto. Zostały tylko ważne dokumenty i fotografie, wszystko inne usunąłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Możesz usunąć. Co do - "ważne dokumenty i fotografie" - trzym se to na innym dysku, partycji - niesystemowym - ej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsceniczny Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Przy tej instalacji "na czysto" usuwałeś wszystkie istniejące partycje? Jeśli nie, to nie była to instalacja "na czysto". Kolejność jest taka: W instalatorze usuwasz istniejące partycje dysku; tworzysz nową partycję; formatujesz. Ten zabieg powinien wyczyścić do cna wcześniejsze instalacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września 24 minuty temu, Obsceniczny napisał: Przy tej instalacji "na czysto" usuwałeś wszystkie istniejące partycje? Jeśli nie, to nie była to instalacja "na czysto". Kolejność jest taka: W instalatorze usuwasz istniejące partycje dysku; tworzysz nową partycję; formatujesz. Ten zabieg powinien wyczyścić do cna wcześniejsze instalacje. Wytłumaczysz po co ma usuwać wszystkie partycje i utracić na nich dane? Dla mnie wystarczy usunąć systemową, czy też bardziej z formatować przed instalacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max17b Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września Dziękuję bardzo wszystkim za duże zaangażowanie i porady. Jeżeli ktoś ma dodatkowe pytania, proszę pisać. Może kiedyś ten temat się komuś przyda. Wątek do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...