Reyals Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Cześć, Mam noctue u14s i przy obrotach powyżej 1000rpm zaczyna się jakieś dziwne sam nie wiem jak to nazwać. Poniżej filmik Macie pojęcie od czego to może być? czy ten wiatrak jest do wymiany? Cooler ma 2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Powyżej 1000 czyli ile ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyals Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września np 1050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Po pierwsze, nagrywanie dźwięku mikrofonem który się porusza nie ma najmniejszego sensu. Połóż telefon w stabilnym miejscu (by na niego nie dmuchało powietrze) i nagraj jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyals Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Chodzi o ten dźwięk takiego rezonowania. Ja to słyszę nawet przy zamkniętej budzie. Jak coś to jutro postaram sie to ogarnac ale filmik dobrze obrazuje to buczenie/rezonowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Ten cooler ma zaczep na wentylator w postaci drucika, jest on na tyle elastyczny, że możesz upchać 1-2mm gąbkę między sam cooler a wentylator. To powinno rozwiązać problem z wpadaniem w turbulencje przy pewnych obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyals Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października Ustawiłem sobie krzywą gdzie max obroty są 870rpm i problem zniknął. Oprócz tego napisałem do noctua odnosnie tego problemu, jak widać poniżej jest im on dobrze znany. " There is indeed a resonance range on the NF-A14. Unfortunately, this is natural behaviour by design and depending on the used case and characteristics of the fan slots the acoustics could get increased or decreased. There are two possible solutions to your situation: A) Increase the spacing between fan and case. (e.g. with our inlet spacers or self-made spacers) B) Set a fan curve in your BIOS (which you have already done) " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...