Cyryl1995 Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września Witam, poszukuje laptopa do pogrania w gierki typ LoL, Fortnite. Nic lepszego mi nie jest potrzebne. Posiadałem laptopa Lenovo Legion 15ARH05, niestety po 3 latach płyta główna uległa uszkodzeniu. Fajnie byłby znaleźć coś podobnego, a najlepiej z wysyłką poza granice Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września A co Ci się podziało z tą płytą, zasilanie, grafika, cpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl1995 Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września Szczerze to nie wiem, dałem do sprawdzenia, to mi powiedziało, że płyta główna do wymiany, w skrócie wygląda to tak. Pojechałem na wakacje, na 2 tygodnie, gdy wróciłem, laptop już nie chciał się odpalić. Ładowarka działa na 100%, próbowałem odpalić bez baterii, lecz niestety nic. Ogólnie sytuacja wygląda tak, że odpalam laptopa raz na tydzien, działa przez 5 minut i pada. Bateria ciągle 0%. Przeważnie, gdy podłączę ładowarkę żadna kontrolka się nie świeci, zero reakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września (edytowane) A więc wygląda to na uszkodzoną ładowarkę a dokładnie jeśli chodzi o środkowy pin ( identyfikacja ). Jak masz możliwość pożycz sobie na chwilę łądowarkę ale musi być chyba tam 203W i taką musisz mieć , jak będzie słabsza wywali ci monit że jest za słaba. Ale jak się włącza i obraz jest to Panie płyta sprawna jak już to ma jakąś delikatną usterkę. A miernikiem dysponujesz?, jeśli tak to odłącz zasilacz od prądu i między środkowym pinem a gnd ( masa ) zewnętrzna część wtyczki zmierz rezystancję, powinna tam być około 4.7Kohm jak dobrze pamiętam. Druga sprawa możesz również mieć uszkodzone gniazdo zasilania na płycie głównej, koszt wymiany w dobrym serwisie nie powinien wynieść więcej jak 250 zł. Edytowane 21 Września przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl1995 Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września Posiadam drugiego laptopa lenovo gaming 3 15ihu6. Niestety jego ładowarka jest za słaba by sprawdzić czy działa, lecz moja ładowarka ładuje tego laptopa, także wątpię aby był to problem z ładowarką. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września Z tego co pamiętam Gaming 3 nie posiada pina identyfikacyjnego, co fakt schematu nie mam przed oczami jadę z pamięci więc twój ten duży zasilacz z legiona będzie ładował tego Gaming 3 bo tam nie potrzebna identyfikacja zasilacza. Co oczywiście może Cię w błąd wprowadzać i sugerować że zasilacz sprawny, dlatego napisałem abyś sobie albo na chwilę pożyczył zasilacz o prawidłowej mocy, to pozwoli skutecznie określić czy masz problem z zasilaczem czy też nie. Ewentualnie pomiary o który pisałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl1995 Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października Sprawdziłem identyczną ładowarkę i ten sam problem. Laptop się odpalił na pare minut, bateria się nie ładuje 0%. Laptop padł i już się nie chce włączyć. Pewnie za pare dni znowu się odpali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października No dla mnie odpala Ci się na kilka minut z powodu że bateria coś tam jeszcze ma energii i dlatego on odpala. Ale owszem zdalna diagnoza jest bardzo trudna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...