Crazy_Ivan Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 - A340 Ultra TD MyViVo (dowiadujemy sie ze ma ViVo... dziwne nie??? :D reszta podobnie jak w zwyklym TD z tym ze Ultra jest wylacznie 128 MB oraz UWAGA ma 10.4 GB/sec memory bandwidth) jenoznacznie zatem widac iz jest to wersja najpotezniejsza! oznaczaloby to ze pamieci ma taktowane 650 MHz!!!Bo jest to GeForce FX5200 Ultra, która ma taktowanie gpu 325Mhz i mem 650/700Mhz (zależnie od producenta). Co do samych oznaczeń to nie wina nVidi, ale producentów i sprzedawców :idea: Partyk, jak chcesz kupić FX5200 to tak jak radziłem najlepiej Prolinka Ultimate 128MB lub Leadteka A340 TDH 128MB. Zresztą zastrzeż, że chcesz kartę 128bitową, niestety narazie nie da się tego sprawdzić programowo, np. Riva Tunerem, zostają tylko benchmarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Crazy_Ivan teraz to ja już mam mieszane uczucia i mysłalem na radeonem 9100 w wersji 128 ddr 64 shapire czy cos w tym stylu cena porównywalna z 5200 czyli jakies 320 za prolinka , brac radeoan czy 5200 ? sam juz nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 - A340 Ultra TD MyViVo (dowiadujemy sie ze ma ViVo... dziwne nie??? :D reszta podobnie jak w zwyklym TD z tym ze Ultra jest wylacznie 128 MB oraz UWAGA ma 10.4 GB/sec memory bandwidth) jenoznacznie zatem widac iz jest to wersja najpotezniejsza! oznaczaloby to ze pamieci ma taktowane 650 MHz!!!Bo jest to GeForce FX5200 Ultra, która ma taktowanie gpu 325Mhz i mem 650/700Mhz (zależnie od producenta). Przeczytaj jeszcze raz dokladnie co napisalem A340 Ultra TD MyViVo no coz, mozna przeoczyc :lol: :lol: :lol: odnosze wrazenie ze nie bardzo zrozumiales w tym po co ja to pisalem, po to aby uwidocznic o tym o czym informuje producent (Leadtek) na stronie, a wiec miedzy innymi sprawdzic czy informacje nie sa np zatajane i jak sie okazuje nie sa i informuje o tym jakie wersje sa 64bit a jakie 128, a pogrubienie dotyczylo zmiany w stosunku do wersji poprzedniej (czyli co sie zmienilo, zeby w skokach latwo bylo zobaczyc jak ewoluuja poszczegolne wersje FX 5200 u Leadteka) dlatego pogrubilem 650 MHz i przepustowosc 10,6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 - A340 Ultra TD MyViVo (dowiadujemy sie ze ma ViVo... dziwne nie??? :D reszta podobnie jak w zwyklym TD z tym ze Ultra jest wylacznie 128 MB oraz UWAGA ma 10.4 GB/sec memory bandwidth) jenoznacznie zatem widac iz jest to wersja najpotezniejsza! oznaczaloby Przeczytaj jeszcze raz dokladnie co napisalem A340 Ultra TD MyViVo no coz, mozna przeoczyc :lol: :lol: :lol: odnosze wrazenie ze nie bardzo zrozumiales w tym po co ja to pisalem, po to aby uwidocznic o tym o czym informuje producent (Leadtek) na stronie, a wiec miedzy innymi sprawdzic czy informacje nie sa np zatajane i jak sie okazuje nie sa i informuje o tym jakie wersje sa 64bit a jakie 128, a pogrubienie dotyczylo zmiany w stosunku do wersji poprzedniej (czyli co sie zmienilo, zeby w skokach latwo bylo zobaczyc jak ewoluuja poszczegolne wersje FX 5200 u Leadteka) dlatego pogrubilem 650 MHz i przepustowosc 10,6. Napisałeś to tak jakby taktowanie 650Mhz dla Ultra było czymś niezwykłym. Pisz dokładnie :idea: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 hwrc 8800le zawsze był i będzie 128bitowy a poztym się kreći 292/300 ps ja se kupiłem za 220zł go hhih i to w sklepie ale nie w polsce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Crazy_Ivan teraz to ja już mam mieszane uczucia i mysłalem na radeonem 9100 w wersji 128 ddr 64 shapire czy cos w tym stylu cena porównywalna z 5200 czyli jakies 320 za prolinka , brac radeoan czy 5200 ? sam juz nie wiemJak uważasz, 9100 bedze trochę szybsze ale moga pojawic się problemy w niektórych grach vide TOCA, fx5200 trochę wolniejszy ale chyba pewniejszy a i bonusowy dx9 ma (aby obejrzeć sobie 3dmarka03, bo na nic więcej się on teraz nie przyda). Twój wybór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Jak uważasz, 9100 bedze trochę szybsze ale moga pojawic się problemy w niektórych grach vide TOCA, fx5200 trochę wolniejszy ale chyba pewniejszy a i bonusowy dx9 ma (aby obejrzeć sobie 3dmarka03, bo na nic więcej się on teraz nie przyda). Twój wybór. Crazy Ivan, FX troche wolniejszy, pewniejszy? 8O :lol: no to juz jest temat do dyskusji :lol: :lol: :lol: Nie polecam 9100, sa to dobre karty ale w tych cenach nadal dostepne sa lepsze, a lepsze jak wiadomo jest wrogiem dobrego :-) to samo tyczy sie oczywiscie 5200, na dodatek to co bardzo mnie nie przekonuje do FX5200 to machlojki stosowane przez producentow. Co do PixelView FX5200 (Prolink) - otrzymal od benchmarka minusy za slabą jakosc obrazu, wiec warto i nad tym pomyslec, na dodatek normalnie ma pamieci 5 ns, a dopiero wersja Ultimate 4 ns (marketing Prolinka), juz nie wspomne o braku radiatorow na pamieciach, oraz kiepskim chlodzeniu, porownajmy to np do Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 TV GS za 375 w komputroniku i nawet nie ma o czym mowic, jakosc 5:1 dla Gainwarda, O/C 5:1 dla Gainwarda, wydajnosc 5:1 dla Gainwarda, gwarancja i wiele innych... Po co kupowac zatem jakies PixelView za 320 czy iles tam jak mozna kupic markowe, pozadne, wyjatkowe produkty dokladajac od 50 do 250 zlotych jak np.: - Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 TV GS za 375 - Gainward GF4 Ti4800 SE 64MB DDR PP Ultra/750-8x TV za 584 - Hercules 3D Prophet ATI 8500LE 128MB DDR TV za 358 zlotych, lub za 349 wersja 64 MB - Leadtek Winfast A280LE TD GF4 Ti4200 AGPx8 64MB za 499 zlotych zyskujemy 1 ROK gwarancji (Hercules i Gainward 3 lata!!!), pewnosc ze nie nabedziemy jakis 64-bitow (tak 5200 jak i 9100 tez maja szyny 64-bit) wiadomo ze 300, to nie 500, ale jednak tutaj oszczedzac do maksimum nie warto, kupisz taniej, kupisz 2 razy, w sumie wyjdzie drogo, a nigdy nie bedziesz full happy Mysle ze sposrod obecnie dostepnych na rynku te 4 pozycje mozna polecic z czystym sercem zawsze i nikt sie na nich nie zawiedzie! Jesli liczysz sie z pieniedzmi, nie zastanawiaj sie nad 9100/5200 tylko bierz GF3Ti200 lub 8500LE sa to karty zdecydowanie lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 - Leadtek Winfast A280LE TD GF4 Ti4200 AGPx8 64MB za 499 zlotych no coz - tego modelu leadteka nie widzialem w takiej cenie. w siriusie jest co prawda Leadtek Winfast A280LE TD GF4 Ti4200 AGPx8 64MB za 499 zlotych ale jest to wersja OEM - ktora nie tylko nie posiada pudelka, ale ma tez inne chlodzenie - znacznie bardziej okrojone - do wentylatorka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 jeśli miałbym dać 250zł za MX440 lub za 64 bitowego FX5200 to bez zastanowienia brałbym GF3Ti200 Gainwarda z allegro. gainward daje 3 lata super gwarancji więc uzywana grafa miałaby jeszcze 1-2 lat gwary a wydajność ekstra. z tego co pamiętam to mój mx440 128 bit jest wydajniejszy od FX5200 64 bit a technologie pixel/vertex shader przy mocy FX500 i tak można sobie wsadzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 - Leadtek Winfast A280LE TD GF4 Ti4200 AGPx8 64MB za 499 zlotych no coz - tego modelu leadteka nie widzialem w takiej cenie. w siriusie jest co prawda Leadtek Winfast A280LE TD GF4 Ti4200 AGPx8 64MB za 499 zlotych ale jest to wersja OEM - ktora nie tylko nie posiada pudelka, ale ma tez inne chlodzenie - znacznie bardziej okrojone - do wentylatorka. Fakt, w siriusie, ale to juz nie jest moja wina lecz Siriusa, po pierwsze dlatego ze takiej informacji nie udziela w cenniku, lecz w opisie, a po drugie to jest to tez bardzo dziwne ze wersja OEM rozni sie fizycznie od wersji BOX i jesli faktycznie tak jest to jest to znowu moze juz nie kant ale nie fair ze strony Leadteka. W kazdym badz razie gdybys chcial kupic za 499 wersje BOX to tu masz link: http://sklep.benchmark.pl/pelny_4998.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Crazy Ivan, FX troche wolniejszy, pewniejszy? 8O :lol: no to juz jest temat do dyskusji :lol: :lol: :lol:8O :?: :roll: Nie polecam 9100, sa to dobre karty ale w tych cenach nadal dostepne sa lepsze, a lepsze jak wiadomo jest wrogiem dobrego :-) to samo tyczy sie oczywiscie 5200, na dodatek to co bardzo mnie nie przekonuje do FX5200 to machlojki stosowane przez producentow.Uważaj bo się zapędzisz w tych twoich quasi żartach :P Co do PixelView FX5200 (Prolink) - otrzymal od benchmarka minusy za slabą jakosc obrazu, wiec warto i nad tym pomyslec, na dodatek normalnie ma pamieci 5 ns, a dopiero wersja Ultimate 4 ns (marketing Prolinka), juz nie wspomne o braku radiatorow na pamieciach, oraz kiepskim chlodzeniu, porownajmy to np do Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 TV GS za 375 w komputroniku i nawet nie ma o czym mowic, jakosc 5:1 dla Gainwarda, O/C 5:1 dla Gainwarda, wydajnosc 5:1 dla Gainwarda, gwarancja i wiele innych... Pamięci te karty mają takie jakie powinny, taktowane są zgodnie ze specyfikacją a w przypadku Ultimate nawet 100Mhz więcej. Jeśli już porównywać z tym Gainwardem to tam jest tylko o 50Mhz więcej ponad standard :P . Co do chłodzenia to czemu uważasz, że jest kiepskie - miałes tą kartę? Ot standardowe chłodzenie, przynajmniej ciche i spełna swoją rolę - nie wiem o co ci znowu chodzi :? Jeśli dalej porównywać by te karty to łatwo zauważyć, że Gainward nie ma DVI co może być przydatne, a dla niektórych niezbedne. IMHO jedyną przewagą Gainwarda jest dobra 3 letnia gwarancja, i deko większa wydajność (co osobiście mnie nie obchodzi tak bardzo bo nie jestem maniakiem cyferek, marków i fps). Dla mnie obie karty są dobre i porównywalne. Mysle ze sposrod obecnie dostepnych na rynku te 4 pozycje mozna polecic z czystym sercem zawsze i nikt sie na nich nie zawiedzie! Jesli liczysz sie z pieniedzmi, nie zastanawiaj sie nad 9100/5200 tylko bierz GF3Ti200 lub 8500LE sa to karty zdecydowanie lepszeW czym to 8500LE jest "zdecydowanie lepszy" od 9100, zwarzywszy na to, iż to jest ta sama karta (to samo GPU, podobnie taktowane pamięci - zależne od producenta) tylko inny bios i "numerek"??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...