Skocz do zawartości
ocokaman69

Avatar Frontiers of Pandora PC-nieaktywna opcja generowania klatek przy FSR3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po dłuższym czasie postanowiłem wrócić do tej gry, poszła aktualizacja i w ustawieniach video moim oczom ukazała się opcja FRS3 wraz z generatorem klatek (a może był od samego początku?). Jednak mimo włączenia FSR3 opcję  generowania klatek mam nieaktywną i domyślnie wyłączoną. Kartę mam leciwą ( GTX 1080 ), ale w takiej grze jak Ghost of Tsushima FSR3 wraz z generatorem klatek działa bardzo dobrze.  Gra graficznie bardzo wymagająca więc przydałoby się parę klatek więcej. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w tym temacie? Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Edytowane przez ocokaman69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubisoft mmm...jak wylaczysz telemetryke w windowsie to bedziesz mial np engineRule i wylaczy Ci gre po 10s(beznadziejne to jest po prostu)<-> Taka ciekawostka. Jeżeli chodzi natomiast o frame generation, moze byc to spowodowane np. przez HDR. W cyberpunku dla przykadlu sRGB HDR mimo zaznaczenie FG na nV nie załącza FG. Tam sa 2 do wyboru i te drugie HDR działa z FG. Moze to byc rowniez spowodowane synchronizacja pionowa, jezeli np w sterowniku wymusisz. Najlepiej dac force off i sprawdzic czy dziala. Mozna rowniez sprobowac z inna wersja sterownikow, to tez ma spore znaczenie szczegolnie przy starszych kartach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odp. Nie wiem czy dobrze rozumiem...mój monitor nie obsługuje HDR więc jest nie aktywne. "Force" na off która to jest opcja? Synchronizację pionową ma wyłączoną w ustawieniach gry. Sterownik mam najnowszy...mogę spróbować zainstalować starszy. W opcjach graficznych próbowałem różnych kombinacji i nic to nie dało.

Edytowane przez ocokaman69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi