Dufox Opublikowano 24 Września Zgłoś Opublikowano 24 Września Witam, proszę o doradzenie w temacie zakupu nowego laptopa. Laptop potrzebny głównie do oglądania YouTube oraz serwisów streamingowych typu Netflix, HBO itd. Jedyne czego bym oczekiwał to dwa wyjścia HDMI, ponieważ jednym jest podłączony do Telewizora na który przekierowywany jest obraz, a drugim do soundbara na który przekierowywany jest dźwięk. Aktualnie działa to na przejściówce HDMI Spliter,ale przez to obraz jest gorszy niż bezpośrednio przez sam kabel. Nie miałem innej opcji podłączenia soundbara (lub nie znam innej opcji). Z góry dziękuję za pomoc. Podałem orientacyjnie kwotę 2500,00 złotych ale może być coś w zakresie 1000-2000 jeśli takowe się nadadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Września Zgłoś Opublikowano 24 Września Obraz cyfrowy nie powinien być pogorszony z powodu rozdzielacza. Może spliter jest uszkodzony? Nie widziałem laptopów z 2 wyjściami (przynajmniej tych mniejszych/tańszych). Najbliżej tego może być laptop, który ma HDMI i jednocześnie działające wyjście wideo po usb-c. Ale jak to urządzenie ma robić za "smartbox" do telewizora, to może jednak jakiś terminal albo mały komputerek typu "box"? Tam nie powinno być problemu z 2 wyjściami, terminal może nawet pracować pasywnie (bez wentylatora i jego szumu). Np. taki WYSE 5070. Tylko nie wiem, czy robi 4K w każdym z serwisów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...