Qrdello Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Można kupić klucz, są różne sklepy online, tylko raczej musisz wyszukać tak, gdzie te klucze są legitne, bo często za mniejszą kasę sprzedaje się klucze wielokrotnego użytku. To tak w uproszczeniu. Co do instalacji, ufff, tyle ??? po drodze, że cud że to Ci ruszyło ostatecznie. Furmark nie jest od testowania wydajności kart graficznych. To staroświecki wygrzewacz. Już lepiej odpalić jakąkolwiek grę, lub 3dmarka w celu sprawdzenia jak się zachowuje karta graf, a zupełnie najlepiej pobrać darmowego Quake 2 RTX ze Steama - najlepszy tester wydajności i temperatur karty na dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibrator Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Hehe sam się dziwiłem, że USB nie ruszyło, może kliknąłem na wersję ISO wcześniej i dlatego? Wystarczy kilka lat nic nie robić ia się nagle duży problem, ale już wszystko ok;) Zaraz pobieram Quake 2 w takim razie. Który sklep wygląda legitnie? Można jakoś link prosić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Nie linkuję na forach, więc nie pomogę bezpośrednio - poszukaj w googlach. Pendrive startowy z OSem najlepiej zrobić rufusem pobierając gotową kompilację 11tki ze strony winiso , tam są też wersje bez TPMu i SB dostępne, i w rufusie wyłączyć telemetrię, sprawdzanie sprzętowe etc. Instaluje Ci się wtedy relatywnie czysty, ale nie debloatowany windows - nawet z gotowym kontem użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października 4 godziny temu, zibrator napisał: Co teraz z tym windowsem? Trzeba go zalegalizować? Skończy się wersja demo czy jak, bo wpisałem, że nie mam klucza. Wiem że można za kilkanaście czy kilkadziesiąt złotych kupić licencję, ale czy to do użytku domowego legalne? Niby tak piszą. Nawet faktury wystawiają. Teraz trzeba odczytać, jaką masz wersję systemu i do niej kupić klucz. Pobierałeś ISO ze stronki MS którą zalinkowałem ? Jeżeli tak, to masz Windows11 x64 PRO. I do takiej wersji trzeba kupić klucz. Dla pewności, jaki masz system, wejdź w ustawienia systemu -> system -> informacje i odczytaj wersję systemu. Co do podania stronki z kluczami, to musisz sam wybrać, ale mogę podesłać filmik od znanego jutubera, który wszystko jasno tłumaczy: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=legalne+klucze+do+windows11+64+pro#fpstate=ive&vld=cid:19008621,vid:NumqYKzNLms,st:0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibrator Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października (edytowane) No właśnie dobrze że temat wypłynął bo ciotce padł dysk twardy w laptopie. Muszę jej kupić nowy dysk i co teraz z windowsem? Był zakupiony z licencją ale dawno temu i co w takim przypadku? Wątpię żeby był numer licencji na obudowie. A jeżeli cioci wgram taki Windows z pendriva pobrany ze strony Microsoftu to on będzie działał cały czas tylko nie będzie pobierał aktualizacji czy o co chodzi? Edytowane 3 Października przez zibrator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Jak system w laptopie był aktywowany na koncie MS, to wystarczy zmienić dysk na nowy i zainstalować system z podłączonym internetem do laptopa. System sam się aktywuje poprzez logowanie użytkownika systemu na swoim koncie MS (to będzie w czasie instalacji systemu) Nie trzeba wpisywać klucza w czasie instalacji systemu, laptop podpięty do internetu skontaktuje się z kontem MS użytkownika i aktywacja systemu sama się wykona bez wpisywania klucza. Ale trzeba mieć swoje konto w MS i tam obecny system aktywowany. Zmiana dysku nie zmienia właściciela, to płyta główna przechowuje licencję systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibrator Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października (edytowane) Nie ma szans, żeby ciotka wiedziała jakie ma konto. Ale wróciłem do domu oglądnalem laptopa i jest klucz do windows 7 home premium OA. Co to za dopisek? Da się go jeszcze pobrać jako bootowalny system z pendrive? Czy taki system musi zostać czy można go ulepszyć do nowszej wersji? Dziękuję za pomoc! link nie działa Jest taka strona kluczesoft. Zapewniają o legalności dają certyfikat i wystawiają nawet fakturę. Czy uważacie że można stamtąd kupić bez problemu? Tyle można na luzie wydać jak to jest ok. Na keysoft jeszcze taniej z certyfikatem. Nie wiem czy jest zakaz wklejania linków czy te klucze są nielegalne, bo powołują się na jakieś przepisy unijne, że tak można działać. Wkurza mnie ta niejasna polityka Microsoftu, a liczyć na pomoc z ich strony i wsparcie graniczy z cudem. Jakieś boty, połączenia telefoniczne, weryfikacje. Edytowane 3 Października przez zibrator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października (edytowane) Nie znam tej stronki keysoft. Link do filmiku z objaśnieniem nie działa ? U mnie normalnie się otwiera, ale to nie ważne. Słuchaj. Nikt nie ma pewności co do legalności sprzedawanych kluczy, bo nikt nie jest w stanie poznać polityki/uczciwości sklepów sprzedających klucze. Ale to nie powinien i nie jest Nasz problem, dla tego kup taki klucz, który pasuje do wersji systemu i tyle. Sklepy muszą być legalne skoro są w wyszukiwarkach i są polecane wszystkim w internecie. https://www.ceneo.pl/115268657;0280-0.htm Najtańszego bym nie wybierał, może ten: https://www.software-comp.pl/windows-11-nowosc/154-microsoft-windows-11-professional-pl-faktura-23-wysylka-express.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=5f43f47a-cd07-e00e-8518-498b22c12a23 Poczytaj jeszcze: https://www.purepc.pl/tanie-licencje-windows-10-windows-11-i-microsoft-office-wraca-promocja-poruszajaca-serca-i-umysly-polskich-internautow Co do WIN 7, do którego masz klucz, to można pobrać ISO WIN 7 i zrobić systemowy pendrive do instalacji systemu, tak jak do Win11 robiłeś (przez rufusa najlepiej - linkowałem wcześniej) Obraz 7 home premium można pobrać np. stąd: https://link.winiso.pl/out/aWr0p.file OA oznacza, że system jest przypisany do urządzenia (płyty głównej) i tylko do tego urządzenia. Nie można tego systemu przenosić na inne urządzenia, bo aktywacja się nie uda. Ale Ty chcesz tylko zmienić dysk, więc spokojnie powinno się udać instalacja systemu 7 home premium OEM. Edytowane 3 Października przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...