Jahu97 Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września Cześć mam problem z zaciskami bez różnicy na grę. Wstawiam filmik z GTA V i Dirt2 Zestaw to msi pro b550m-p gen3 Ryzen 5600 Radeon 5600 16gb ram 3600mhz Dysk M2 Dysk ssd Ma ktoś jakiś pomysł ? VID_20240929152226.mp4 VID_20240928_184854.mp4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września Co do GTA V napisał bym ten typ tak ma, ale spróbuj ustawić klatki na sztywno akurat w tej grze np na 144, 120 FPS i napisz czy się poprawiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września Witam a czemu to cpu zrzuca zegary ? odszukaj w biosie funkcje : global c - state control - jest pewnie ustawione na Auto - przestaw na Disabled zapoznaj sie z materiałem https://www.youtube.com/watch?v=F3wiy43Dz6k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września (edytowane) Na pierwszym filmie widać wyraźnie jak karta graficzna dosłownie Ci się zatrzymuje, spadek do 19W, spadek z taktowania. Zacznij od ustawień fabrycznych w UEFI. Sprawdź czy kable zasilające są dobrze dociśnięte do karty graficznej. Ustaw profil zasilania w Windows na wysoką wydajność. Edytowane 29 Września przez Qrdello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września Co do GTA V, to na pewno nie wina gry. W innych też tak się dzieje, po jakimś czasie to narasta i zacinki są częstsze. Wtedy pomaga reset kompa i przez jakiś czas jest w miarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września (edytowane) Masz radeona w częsci gier dx11 jest narzut sterownika Edytowane 2 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września Kupowałem dla brata identyczny zestaw i on takich problemów nie ma 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września (edytowane) W GTA powyżej 140fps wszyscy tak maja łącznie z NVIDIA,w Crysis na radeonie Edytowane 29 Września przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Ustawiłem global c - state control, jest lepiej ale nadal grafa notuje spadki MHz i w tym momencie są zacięcia. Jest jakaś możliwość systemowa żeby to wyeliminować czy poprostu karta jest zepsuta ? Kable podpięte ok, uefi zresetowane, profil ustawiony na wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września a no faktycznie karta zrzuca MHz co przekłada sie na spadek obciążenia W , czy nadal w systemie działa jakaś funkcja oszczędzania energii czy to wina sterownika? , do tego Ty być czerwony nie zielony , a np. na YT nie szukałeś jakiegoś poradnika ? sam tez poszukaj np. ustawienia dla "amd adrenalin" i możesz oblukać ten materiał https://www.youtube.com/watch?v=msOdAby5Im0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Godzinę temu, Mr.T... napisał(a): do tego Ty być czerwony nie zielony Nie zrozumiałem. Już działałem z ustawieniami w adrenaline właśnie z yt, ale nic to nie dawało Godzinę temu, Mr.T... napisał(a): do tego Ty być czerwony nie zielony Nie zrozumiałem. Już działałem z ustawieniami w adrenaline właśnie z yt, ale nic to nie dawało Przejrze jeszcze ten filmik od ciebie. Może ten ulps pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października Zmieniałem już chyba wszystko co możliwe i problem jest nadal. Może ktoś stwierdzić czy wina leży w karcie ? Mam jeszcze gwarancję i zastanawiam się nad oddaniem jej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października Godzinę temu, Jahu97 napisał: Mam jeszcze gwarancję i zastanawiam się nad oddaniem jej. hmmm , Ciekawi mnie jak chciał byś to uargumentować , i co tam napiszesz aby skorzystać z gwarancji ? , wisz co innego zakup przez internet i zwrot 14 dniowy, a nie jak sprzęt używasz dłużej niż. 21 godzin temu, Jahu97 napisał: Nie zrozumiałem. żarcik wtedy jest fajny , jak nie trzeba go tłu tłumaczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października Nie czytałem wszystkich komentarzy... Sprawdź czy SSD M.2 się nie przegrzewa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października 22 godziny temu, Mr.T... napisał(a): hmmm , Ciekawi mnie jak chciał byś to uargumentować , i co tam napiszesz aby skorzystać z gwarancji ? , wisz co innego zakup przez internet i zwrot 14 dniowy, a nie jak sprzęt używasz dłużej niż. żarcik wtedy jest fajny , jak nie trzeba go tłu tłumaczyć... To niewiem co zrobić, granie z takimi przycinkami zabiera cały fun z gry. No karta nie działa prawidłowo ma spadki MHz, w pewnych momentach zatrzymuje się całkowicie. Myślisz nie przyjmą tego na gwarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października Przyjmą poczekasz dwa tygodnie i odeślą z dokumentem że wszystko u nich jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października 18 minut temu, Jahu97 napisał(a): To niewiem co zrobić, granie z takimi przycinkami zabiera cały fun z gry. dostałeś rozwiązanie a bijesz głową w mur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października 22 minuty temu, karro napisał(a): dostałeś rozwiązanie a bijesz głową w mur FPS ograniczony rivatunerem do 75fps. Przeinstalowanie sterowników, zrobiony undervolting, MPO fix, i dalej dzieje się to samo. Gdyby było to w jednej grze to ok. Ale dzieje się to w PUBG, DIRT 2.0, GTA V, WIEDZMIN 3, CS też nie działa jakoś mega płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października (edytowane) Piękny przyklad Radeona choć aż nieprawdopodobny bo powinien dotyczy tylko części gier dx11 Edytowane 2 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu97 Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października Dziwi mnie tylko fakt tego że brat ma taki sam zestaw i nie ma takich problemów. Niestety nie ma go na miejscu tak bym po przekładał podzespoły i zobaczył czy wina leży w karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października 1 godzinę temu, Jahu97 napisał: To niewiem co zrobić, granie z takimi przycinkami zabiera cały fun z gry. to ja zaproponuje nie codzienne podejście , trzeba poszukać dobrego sterownika , wejdź na stronę producenta karty graficznej, pobierz najstarszy sterownik i go przeinstaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października (edytowane) 1 godzinę temu, Jahu97 napisał(a): Dziwi mnie tylko fakt tego że brat ma taki sam zestaw i nie ma takich problemów. Niestety nie ma go na miejscu tak bym po przekładał podzespoły i zobaczył czy wina leży w karcie Sprawdź czy duall Chanel ram masz prawidłowo osadzony a GPU i cpu load na pulpicie do 5 procent Edytowane 2 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października 2 godziny temu, Jahu97 napisał: FPS ograniczony rivatunerem do 75fps. Przeinstalowanie sterowników, zrobiony undervolting, MPO fix, i dalej dzieje się to samo. Gdyby było to w jednej grze to ok. Ale dzieje się to w PUBG, DIRT 2.0, GTA V, WIEDZMIN 3, CS też nie działa jakoś mega płynnie. To jest procesor i ram. Nie karta grafiki. Obniż pamiec na 3200mhz i ujmij z 200mhz na procku i sprawdz jak chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października chwile zastanawiałem sie nad tym problemem , czy mógł byś zainstalować , GPU-Z i w czasie obciążenia powiedzmy po 15 minutach grania, odczytać temperaturę z zakładki sensors - pozycje Hot Spot https://www.techpowerup.com/gpuz/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...