mikogth Posted October 1 Report post Posted October 1 Ostatnio przeglądałem pł. gł. na chipsecie X870. W oko wpadły mi: - MSI MPG X870E Carbon - ASUS X870-F/A - ASUS X870E-E - ASRock X870 Riptide WIFI Różnica między X670E Carbon a nowym X870E Carbon obecnie w przedsprzedaży jest o parę "złociszy" różnicy. Zastanawiam się którą ew. z tych pł. gł. wybrać. Rozważam ew. między MSI a ASrock (X870-F lub X870E-E). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.T... Posted October 1 Report post Posted October 1 Witam to jaki ma być ten model tego ASRocka ? https://www.purepc.pl/asrock-prezentacja-nowe-modele-plyta-glowna-am5-chipset-x870e-x870-taichi-nova-steel-legend to jest bardzo mowy sprzęt zakładam ze chcesz dołączyć do osób , którym nie straszne będzie zmierzenie sie z problemami "wieku dziecięcego" patrząc na podane modele to wybrał bym: Płyta główna Asus ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI ze względu na 5 gniazd pod dyski M.2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
mikogth Posted October 1 Report post Posted October 1 1 minutę temu, Mr.T... napisał(a): Witam to jaki ma być ten model tego ASRocka ? https://www.purepc.pl/asrock-prezentacja-nowe-modele-plyta-glowna-am5-chipset-x870e-x870-taichi-nova-steel-legend to jest bardzo mowy sprzęt zakładam ze chcesz dołączyć do osób , którym nie straszne będzie zmierzenie sie z problemami "wieku dziecięcego" patrząc na podane modele to wybrał bym: Płyta główna Asus ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI ze względu na 5 gniazd pod dyski M.2 No ja właśnie mnie interesuje bardziej albo ten ASUS albo MSI Carbon 🙂 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
mikogth Posted October 2 Report post Posted October 2 12 godzin temu, mikogth napisał(a): No ja właśnie mnie interesuje bardziej albo ten ASUS albo MSI Carbon 🙂 A ew. brałbyś, którąś z tych wersji ROG Strix X870-F albo A? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
robertsup Posted October 7 Report post Posted October 7 tylko weź pod uwagę ze powinieneś celować x870e bo w tej generacji zwykły 870 to odpowiednik serii b (popatrz na liczbe urzeadzen sata i liczbe linii pcie) wydawanie takiej kasy za tak okrojony chipset to lekka przesada Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...