rashford Opublikowano 2 Października Zgłoś Opublikowano 2 Października Cześć. Proszę o ocenę zestawu razem z monitorem. Komputer do ogólnego użytku, ale chciałbym móc komfortowo pograć w najnowsze produkcje. Nie chciałbym wydawać więcej niż 10 tys. PLN. Za to chciałbym wszystko zamówić w jednym miejscu, najchętniej x-kom. Uwaga jedynie co do obudowy, nie może przekraczać 25-26 cm szerokości (tyle mam miejsca) no i żeby nie była zbyt fikuśna tylko im prostsza tym lepsza. https://www.x-kom.pl/lista/6x38wulpz Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speaker200888 Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Zasilacz można brać już w wersji atx 3.1 tak na przyszłość. Dysk zmień na viper vp4300, pamięci na lexar ares. Dokładając troszkę miałbyś już 4080s. Jeśli max to 10k to można jeszcze pokombinować i zapewne dałoby radę w tym budżecie. Można tez szukać promek czasami pojawiają się 4080s poniżej 4,5k. Tutaj masz przykład, 300pln ponad budżet, ale za to 15-20% więcej wydajności(zależy od gry) w porównaniu do 4070ti https://proline.pl/koszyk/9a4822a1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października (edytowane) Jak najbardziej dołożyć do 4080S. To świetna karta nawet do 2160p. Śmiało można uciąć na cenie zmieniając chłodzenie z 360 na 240 AIO. Te ryzeny nie potrzebują takiego kloca, jakim jest AIO 360. Edytowane 3 Października przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashford Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Dzięki wielkie za sugestie @speaker200888 i @leven. Jeśli 4080s to taki przeskok to jestem w stanie dołożyć tego tysiaka. Podmieniłem też dysk, ale czemu swoją drogą ten Viper VP4300 jest lepszy od KC3000? Obejrzałem trochę testów i rankingów i ten Kingston wydawał się być najlepszy. Waham się też trochę między płytami Gigabyte B650 EAGLE AX AM5 i MSI B650 GAMING PLUS WIFI. Aczkolwiek domyślam się, że obie są praktycznie identycznie dobre i wybór jest bez różnicy? Podmieniłem też GOODRAM na Lexar. Obciąłem AIO z 360 na 240. https://www.x-kom.pl/lista/z7424ms5z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Dyski są porównywalne, więc Twój wybór. Może ten Viper ma dłuższą żywotność ? Musisz doczytać, jeżeli coś w tym temacie jest, a jak nie jest to obojętnie który. Płyty główne, chmmm za duży wybór, ale coś konkretnego, jak ten wcześniejszy GB Aorus będzie odpowiedni do najszybszego procesora do gier. A obudowa ? Noo ja też miałem dylemat i wybrałem bardzo ładną, elegancką i skromną BQ 500DX. Na zalinkowanej stronce jest filmik, obejrzyj. Może będzie bardziej pasować do Twojego gustu od tej z zestawu. Jest bardzo przewiewna i ma wyciszenia. Nie brzęczy, bo nie ma co i jest perfekcyjnie wykonana, jak to niemiecki produkt 🙂 https://www.x-kom.pl/p/560878-obudowa-do-komputera-be-quiet-pure-base-500dx-black.html Reszta wydaje się OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashford Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Godzinę temu, leven napisał(a): Dyski są porównywalne, więc Twój wybór. Może ten Viper ma dłuższą żywotność ? Musisz doczytać, jeżeli coś w tym temacie jest, a jak nie jest to obojętnie który. Płyty główne, chmmm za duży wybór, ale coś konkretnego, jak ten wcześniejszy GB Aorus będzie odpowiedni do najszybszego procesora do gier. A obudowa ? Noo ja też miałem dylemat i wybrałem bardzo ładną, elegancką i skromną BQ 500DX. Na zalinkowanej stronce jest filmik, obejrzyj. Może będzie bardziej pasować do Twojego gustu od tej z zestawu. Jest bardzo przewiewna i ma wyciszenia. Nie brzęczy, bo nie ma co i jest perfekcyjnie wykonana, jak to niemiecki produkt 🙂 https://www.x-kom.pl/p/560878-obudowa-do-komputera-be-quiet-pure-base-500dx-black.html Reszta wydaje się OK. Fajna ta obudowa, wydało mi się, że może być za mała (bo nie jest EATX?) ale wygląda nawet na większą niż ten Corsair. Czyli wszystko się tam zmieści bez problemu? Czy potencjalnie Arctic Liquid Freezer III 360 3x120mm też tam wejdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października 1 godzinę temu, rashford napisał: Dzięki wielkie za sugestie @speaker200888 i @leven. Jeśli 4080s to taki przeskok to jestem w stanie dołożyć tego tysiaka. Podmieniłem też dysk, ale czemu swoją drogą ten Viper VP4300 jest lepszy od KC3000? Obejrzałem trochę testów i rankingów i ten Kingston wydawał się być najlepszy. Waham się też trochę między płytami Gigabyte B650 EAGLE AX AM5 i MSI B650 GAMING PLUS WIFI. Aczkolwiek domyślam się, że obie są praktycznie identycznie dobre i wybór jest bez różnicy? Podmieniłem też GOODRAM na Lexar. Obciąłem AIO z 360 na 240. https://www.x-kom.pl/lista/z7424ms5z Jaki przeskok jest troche szybszy, bardziej prądożerny Chłodzenie kup cooler za 100-150zl I PTM za 50zl nie wydawaj na AiO chyba, że kupujesz płyte za 2000zł i chcesz podkrecac na 5.4ghz to jeszcze moze direct DIe dokup za 800zl.... Jak masz okrojony budżet to dołóż do monitora. Dają Ci najtańsza 4080S najtańsza 4070TiS to jest -1000zł , AiO vs dobry cooler to jest -150zł, następnie te ponad 1100zł dokładasz do lepszego monitora, wtedy odczujesz duża różnice. Dobry monitor + 4070TiS vs taki sobie monitor i 4080S wygrywa zdecydowanie ten pierwszy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października 1 godzinę temu, rashford napisał: Fajna ta obudowa, wydało mi się, że może być za mała (bo nie jest EATX?) ale wygląda nawet na większą niż ten Corsair. Czyli wszystko się tam zmieści bez problemu? Czy potencjalnie Arctic Liquid Freezer III 360 3x120mm też tam wejdzie? 360 AIO wejdzie na front. Na TOP tylko 240mm z chłodnicą nie grubszą, niż 27mm. Obudowa w formacie ATX. EATX nie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speaker200888 Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października 1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): Jaki przeskok jest troche szybszy, bardziej prądożerny Chłodzenie kup cooler za 100-150zl I PTM za 50zl nie wydawaj na AiO chyba, że kupujesz płyte za 2000zł i chcesz podkrecac na 5.4ghz to jeszcze moze direct DIe dokup za 800zl.... Jak masz okrojony budżet to dołóż do monitora. Dają Ci najtańsza 4080S najtańsza 4070TiS to jest -1000zł , AiO vs dobry cooler to jest -150zł, następnie te ponad 1100zł dokładasz do lepszego monitora, wtedy odczujesz duża różnice. Dobry monitor + 4070TiS vs taki sobie monitor i 4080S wygrywa zdecydowanie ten pierwszy zestaw. Co ty za porównania dajesz. W czystej rasteryzacji jest wydajniejszy min 15%. Poza tym wersja windforce/gaming oc to są bardzo dobre karty, które mają przyzwoite chłodzenie. Żeby schłodzić to CPU potrzebne jest coś mocniejszego za co najmniej 250zl, a w tej cenie idzie kupić AiO dzięki ktoremu jest ciszej, chłodniej i bardziej estetycznie. Podaj mi co za 100-150zl niby poradzi sobie z 7800x3d? Bo nie mam pojęcia, może będę wiedział na przyszłość. 3 godziny temu, rashford napisał(a): Dzięki wielkie za sugestie @speaker200888 i @leven. Jeśli 4080s to taki przeskok to jestem w stanie dołożyć tego tysiaka. Podmieniłem też dysk, ale czemu swoją drogą ten Viper VP4300 jest lepszy od KC3000? Obejrzałem trochę testów i rankingów i ten Kingston wydawał się być najlepszy. Waham się też trochę między płytami Gigabyte B650 EAGLE AX AM5 i MSI B650 GAMING PLUS WIFI. Aczkolwiek domyślam się, że obie są praktycznie identycznie dobre i wybór jest bez różnicy? Podmieniłem też GOODRAM na Lexar. Obciąłem AIO z 360 na 240. https://www.x-kom.pl/lista/z7424ms5z W xkom wychodzi znacznie drożej z tego co widzę w Proline wyjdzie cię 10300+ Co do dysku stosunek cena/wydajność, nie ma sensu dopłacać do kc bo to porównywalne dyski. Co do Mobo obie mają podobną specyfikację mogą sie różnić sie ilością portów, złącz, kodekiem czy aspektem wizualnym, musiałbyś porównać sobie co Ci potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Godzinę temu, speaker200888 napisał: Co ty za porównania dajesz. W czystej rasteryzacji jest wydajniejszy min 15%. Poza tym wersja windforce/gaming oc to są bardzo dobre karty, które mają przyzwoite chłodzenie. Żeby schłodzić to CPU potrzebne jest coś mocniejszego za co najmniej 250zl, a w tej cenie idzie kupić AiO dzięki ktoremu jest ciszej, chłodniej i bardziej estetycznie. Podaj mi co za 100-150zl niby poradzi sobie z 7800x3d? Bo nie mam pojęcia, może będę wiedział na przyszłość. W xkom wychodzi znacznie drożej z tego co widzę w Proline wyjdzie cię 10300+ Co do dysku stosunek cena/wydajność, nie ma sensu dopłacać do kc bo to porównywalne dyski. Co do Mobo obie mają podobną specyfikację mogą sie różnić sie ilością portów, złącz, kodekiem czy aspektem wizualnym, musiałbyś porównać sobie co Ci potrzebne. Cooler za 50zł sobie poradzi, procesor w grach pobiera 30-40W przy CO -30, to sa wartosci laptopowe. 4070TiS sie po prostu bardziej opłaca traci te 10-15% ale jest tańszy o tysiaka(czyli jakies 24%). Tak samo jak Monitor za 2000zł vs ten za 1000zł różnica jest kolosalna no i tutaj masz 100% wiecej pieniedzy na wybór fajnego monitorka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października Godzinę temu, speaker200888 napisał(a): Co ty za porównania dajesz. Fejk kanał ale przecietny.Polecam for gamers,z pierszych 2 lat najlepszą ma muze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speaker200888 Opublikowano 3 Października Zgłoś Opublikowano 3 Października 3 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Cooler za 50zł sobie poradzi, procesor w grach pobiera 30-40W przy CO -30, to sa wartosci laptopowe. 4070TiS sie po prostu bardziej opłaca traci te 10-15% ale jest tańszy o tysiaka(czyli jakies 24%). Tak samo jak Monitor za 2000zł vs ten za 1000zł różnica jest kolosalna no i tutaj masz 100% wiecej pieniedzy na wybór fajnego monitorka. Co ty za brednie piszesz. Jeszcze mu napisz żeby boxowe zostawił bo się idealnie sprawdzi 😁 TDP to 120W stock i obciążenie zależy od gry, ustawień i od tego na czym siedzi CPU/GPU. Poczytaj sobie testy ale na rzetelnych i sprawdzonych stronach ile procek bierze chociażby w spoczynku, bo widzę, że nie wiesz. Jedyne sensowne i w miarę tanie chłodzenie jakie się sprawdzi jeśli chodzi o stosunek wydajność/cena to Thermalright Peerless Assassin 120, Phantom Spirit 120, Deepcool Ak620, to juz lepiej dołożyć do AiO 240/280/360 gdzie na takim ALF III mamy temperatury do 70-75 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 10 godzin temu, speaker200888 napisał: Co ty za brednie piszesz. Jeszcze mu napisz żeby boxowe zostawił bo się idealnie sprawdzi 😁 TDP to 120W stock i obciążenie zależy od gry, ustawień i od tego na czym siedzi CPU/GPU. Poczytaj sobie testy ale na rzetelnych i sprawdzonych stronach ile procek bierze chociażby w spoczynku, bo widzę, że nie wiesz. Jedyne sensowne i w miarę tanie chłodzenie jakie się sprawdzi jeśli chodzi o stosunek wydajność/cena to Thermalright Peerless Assassin 120, Phantom Spirit 120, Deepcool Ak620, to juz lepiej dołożyć do AiO 240/280/360 gdzie na takim ALF III mamy temperatury do 70-75 stopni. Miałem cooler https://proline.pl/chlodzenie-procesora-arctic-freezer-36-p8120806 i dawał rade jedyna wada to jest dość głosno w wersji z 1 wentylatorem, z tym przy 2 powinno być lepiej bo mniejsze obroty. Procesor w grach normalnie boost do 5.05Ghz temperatury dość wysokie 75-85'C jednakże jak najbardziej sie da. PS120 i PA120 w cenie ok 200zl sa lepszym wyborem, ak620 juz jest droższy a wydajnosc ma gorsza od od thermalright. Z czasem sobie wymieni, ryzen 7800x3d i tak w żadnej grze nie będzie wąskim gardłem więc AiO to tylko dla entuzjastow podkrecania, albo dla osob ktore szykuja komputer pod 5090 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 5 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): Miałem cooler https://proline.pl/chlodzenie-procesora-arctic-freezer-36-p8120806 i dawał rade to nie jest 50zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października Dokładnie 1 godzinę temu, karro napisał: to nie jest 50zl https://allegro.pl/oferta/chlodzenie-procesora-aigo-ice-400-se-intel-lga-115x-1700-1200-amd-am4-am5-15545004161 59zl https://allegro.pl/oferta/chlodzenie-do-procesora-amd-intel-4-cieplowody-az-150w-tdp-rgb-lga-1700-am5-14215064050 59zl to sam 4 heatpipe podobna wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października To jest odpowiednik fera5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speaker200888 Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 1 godzinę temu, karro napisał(a): To jest odpowiednik fera5 Nie w dawaj się z nimi w dyskusję to jakiś troll. Najlepiej zignorować. Do autora i jak obecnie wygląda koszyk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października (edytowane) 4 ruki pazdzierz za 50zl nieznanej firmy dla cpu 7800x3d który może i wataż nie ma duzy ale ciepły jest bardzo Pomijam ze piszesz do gościa ktory wkleił obecny najwiekszy fejk kanał na youtube Nawet jak sie nie zna juz sama nazwa joker i powerpointy powinna ci zapalić czerową lampke Edytowane 4 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 14 minut temu, speaker200888 napisał: Nie w dawaj się z nimi w dyskusję to jakiś troll. Najlepiej zignorować. Do autora i jak obecnie wygląda koszyk? A Pan to kto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 55 minut temu, karro napisał: 4 ruki pazdzierz za 50zl nieznanej firmy dla cpu 7800x3d który może i wataż nie ma duzy ale ciepły jest bardzo Pomijam ze piszesz do gościa ktory wkleił obecny najwiekszy fejk kanał na youtube Nawet jak sie nie zna juz sama nazwa joker i powerpointy powinna ci zapalić czerową lampke No ok to napisz wszystkie, które są legit a które fejk. 4 rurki paździesz wystarczy do gier proceosr bierze 40W, owczysicie lepiej miec cooler za 250zl albo nawet AiO ale jak sie ma naddatek pieniedzy, a jeśli ich brakuje mozna w ten sposob przyoszczedzic nic sie nie na tym nie traci w przyszlosci mozna dokupic cos dobrego. A jednak Monitor miec za 2000zl a za 1000to jest juz spora różnica 4070TiS po oC jest mocna karta w okolicach undervoltowanej 4080. Więc nie jest złą opcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października (edytowane) 25 minut temu, maxmaster027 napisał(a): 4 rurki paździesz wystarczy do gier proceosr bierze 40W Nie wiem coś sie uczepił tych 40 12.30s unlock fps i starczy by zagotować GPU: Zotac Gaming RTX 4090 CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D RAM: TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 Ram 64GB (2x32GB) 6000MHz Motherboard: Asus Rog Strix X670E-A Gaming Wifi Storage: 2x 2TB m.2 ssd - 980 Pro and 970 Pro Cooler: NZXT Kraken 360 RGB - 360mm AIO CPU Liquid Cooler Edytowane 4 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października W dniu 3.10.2024 o 12:38, speaker200888 napisał(a): Zasilacz można brać już w wersji atx 3.1 tak na przyszłość. Dysk zmień na viper vp4300, pamięci na lexar ares. Dokładając troszkę miałbyś już 4080s. Jeśli max to 10k to można jeszcze pokombinować i zapewne dałoby radę w tym budżecie. Można tez szukać promek czasami pojawiają się 4080s poniżej 4,5k. Tutaj masz przykład, 300pln ponad budżet, ale za to 15-20% więcej wydajności(zależy od gry) w porównaniu do 4070ti https://proline.pl/koszyk/9a4822a1 Z3 Solid ma zabudowany front i nijak ma się ta buda przy 4080S tym bardziej że przy AF 360 trzeba zdemontować jeden wentylator. AMP GH to nie jest żadne cudo i w wersji 850W złącze 12-2x6 tylko 450W. Za 600 zł są lepsze jednostki, same ATX 3.1 wnosi tyle co i nic, jest mniej restrykcyjne jak V3.0, krótszy czas podtrzymania 12ms zamiast 17ms, niższa odpowiedź przejściowa 150% zamiast 200% mocy znamionowej. Samo złącze jest takie same, to nadal dwa rzędy po 6 pin +4 mniejsze sensoryczne z dluzszymi pinami prądowymi i krótszymi pomiarowymi. Tak tak, gówniany cooler z Ali do 7800X 3D gdzie ten proc w niektórych grach z dobrym AIO 360 łapie ponad 80 stopni, ręce opadają. Chyba jedyne forum na którym moderacja ma w [gluteus maximus] co tu się wyprawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 2 godziny temu, karro napisał: Nie wiem coś sie uczepił tych 40 12.30s unlock fps i starczy by zagotować GPU: Zotac Gaming RTX 4090 CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D RAM: TEAMGROUP T-Force Delta RGB DDR5 Ram 64GB (2x32GB) 6000MHz Motherboard: Asus Rog Strix X670E-A Gaming Wifi Storage: 2x 2TB m.2 ssd - 980 Pro and 970 Pro Cooler: NZXT Kraken 360 RGB - 360mm AIO CPU Liquid Cooler Bo tyle je... powodów może być kilka dlaczego ten na filmie wchodzi nawet na 70W z reguly 60W . Brak -CO (curve optimizer), SOC 1.3V, wolniejsza pamieć 6000Mhz w trybie 1:1. Sam 4090 też może więcej wymagać od procesora niz np 4080. Natomiast jeżeli ustawisz np -30CO, SOC dasz 1V, pamiec 1:2 7200mhz to z tych 60 zrobi sie 45-50W, natomiast dalsze zmniejszanie energii już jest tylko poprzez szybsza pamieć. Zwyczajnie potrzeba mniej cykli zegara CPU aby wyświetlić to samo dzieki szybszej pamieci rownież jest mniejsze zapotrzebowanie na energie jeżeli oczywiscie to nie CPU jest bottlenekiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 80 wat i 80 stopni a jak bedziesz grać z dlss to i cpu load na 4070ti bedzie taki sam jak na natywnym 4090 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października 1 minutę temu, karro napisał: 80 wat i 80 stopni a jak bedziesz grać z dlss to i cpu load na 4070ti bedzie taki sam jak na natywnym 4090 No nie mam TLOF żeby sprawdzić niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października (edytowane) Tu nie ma co sprawdzać jest filmik i u kazdego tak bedzie i intel 14900KS no ale klatek to wiecej nastuka Edytowane 4 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...