Skocz do zawartości
Shruikan465

Zmiana karty graficznej w zestawie z października

Rekomendowane odpowiedzi

A więc tak: Ze względu na znikome możliwości upgrade'a mojego 10 letniego kompa, postanowiłem kupić nowy. Mój aktualny komputer był składany z zestawienia z tej strony i byłem z niego zadowolony. I teraz moje pytanie: 
Ze względu na procesor chodzi mi po głowie zestaw od AMD za 16_000, ale wolałbym do tego zestawu wrzucić tą karte graficzną. Będzie to współgrało w tym zestawieniu? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie warto. Ta wersja nie ma USB C, jak kupować 7900XT lub XTX to tylko z USB C.

Eeee, ok. Zapomniałem uprzedzić, że jestem kompletnie zielony w tym temacie, stąd pytanie: Co mi daje to USB C? Bo tyle tylko wiem, że to złącze od telefonu i nie bardzo widze zastosowania przy karcie graficznej

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Shruikan465 napisał:

Eeee, ok. Zapomniałem uprzedzić, że jestem kompletnie zielony w tym temacie, stąd pytanie: Co mi daje to USB C? Bo tyle tylko wiem, że to złącze od telefonu i nie bardzo widze zastosowania przy karcie graficznej

To jest wyjście video, mozesz podłączyc Ekran pod USB C, możesz podłaczyc PSVR2 pod USB C, generalnie przyadje sie, lepiej miec niz nie miec. (tzw thunderbolt port)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Każdemu według potrzeb, ktoś będzie wykorzystywał ok, fajna sprawa lepiej mieć niż nie mieć, a ile jest obecnie grywalnych i wartych uwagi gier na gogle VR ? , raczej kilka ,to jest raczkujący rynek, niż opierać się że musze posiadać kartę z takim czy innym wyjściem wyjściem, bo może kiedyś sie przyda xD , obecnie to raczej liczy sie przelicznik ile za ile, ile FPS/PLN. Obecnie nie da sie też nie porównywać kart graficznych uwzględniając techniki rozmazywania obrazu "dlss vs fsr" , jak już pisałem każdemu według potrzeb , wybór powinien być co najmniej dobrze przemyślany.     

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

46 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

To jest wyjście video, mozesz podłączyc Ekran pod USB C, możesz podłaczyc PSVR2 pod USB C, generalnie przyadje sie, lepiej miec niz nie miec. (tzw thunderbolt port)

Szczerze mówiąc, to nigdy mnie VR nie kręcił i wątpie żeby zaczął. Więc chyba zostane przy moim wyborze, o ile nie ma jakiś technicznych przeciwskazań co do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Shruikan465 napisał:

Szczerze mówiąc, to nigdy mnie VR nie kręcił i wątpie żeby zaczął. Więc chyba zostane przy moim wyborze, o ile nie ma jakiś technicznych przeciwskazań co do tego.

2 godziny temu, Gerg7 napisał:

https://megawrzuta.pl/xbzajelb 

www.krsystem.pl + jakaś obudowa z możliwością montażu 360 na top ...

To ten zestaw spoko, tam jest 7900XTX za nieco ponad 3800zl. Z tym że w tej cenie sa też inne karty, ale to juz zależy w co chcesz grac 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

To ten zestaw spoko, tam jest 7900XTX za nieco ponad 3800zl. Z tym że w tej cenie sa też inne karty, ale to juz zależy w co chcesz grac 

Najnowsza produkcja w którą gram to Frostpunk 2, a tam chyba lepszy procesor jest potrzebny jeśli się nie myle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, piwniczak5000 napisał(a):

To są dwa te same zestawy 🙂 Jednak mimo wszystko chyba bardziej będe się skłaniał ku zestawowi użytkownika Gerg7, ze względu na te 16 rdzeni procesora

1 godzinę temu, Gerg7 napisał(a):

Moją propozycję na nowoczesnej płycie z najnowszym CPU już znasz ...

I chyba bardziej mi ta wersja odpowiada. A jakąś obudowe polecasz? Tylko bez żadnego podświetlania i innych bajerów mi niepotrzebnych. Zwykła prosta obudowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi