Skocz do zawartości
azztt00

X-KOM nie oddaje sprzętu po reklamacji

Rekomendowane odpowiedzi

@mateusz0993Nic sie nie wydarzy, do mnie tez @X-KOM napisal, sprawdzaja i sie odezwa. Nic nie sprawdzaja, po prostu wala formulkami zeby grac na czas. Na maila nadal brak odpowiedzi (podobno dzial prawny odpisuje do 14dni, na moja odpowiedz na ich odrzucenie reklamacji do dzis nie dostalem odpowiedzi - minelo 15dni)  Dzis zglosilem sytuacje do uokik, mozna to zrobic przez epuap wiec jest to dosc latwe. Wyslalem tez zapytanie do prawnika jakie mam opcje. Daj znac co Tobie udalo sie z nimi zalatwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało Wam się  rozwiązać sprawę? Ja dzisiaj również otrzymałem informację o odrzuceniu reklamacji przez @X-KOM. Reklamacja dotyczyła karty graficznej, która u mnie nie działa prawidłowo, ale serwis nie stwierdził żadnych nieprawidłowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AdGal ja w koncu otrzymalem sprzet. Jesli chodzi o kontakt z jak oni to nazywaja “dzialem administracyjno prawnym” to totalna porazka. Chlopaki z serwisu jedynie byli pomocni, starali sie wysylac monity do serwisu zewnetrznego itp. Podsumowujac: po powrocie z serwisu zewnetrznego reklamacja zostala uznana, mimo ze wczesniej odrzucili. Kontakt z obsluga klienta oceniam na zero. Serwis za to stara sie pomoc, ale maja tez ograniczone pole manewru.

I wisienka na torcie: odeslanie telefonu w kopercie bąbelkowej - nawet nie chce mi sie tego komentowac, dobrze ze wrocil nieuszkodzony.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, d-ek90 napisał(a):

@AdGal ja w koncu otrzymalem sprzet. Jesli chodzi o kontakt z jak oni to nazywaja “dzialem administracyjno prawnym” to totalna porazka. Chlopaki z serwisu jedynie byli pomocni, starali sie wysylac monity do serwisu zewnetrznego itp. Podsumowujac: po powrocie z serwisu zewnetrznego reklamacja zostala uznana, mimo ze wczesniej odrzucili. Kontakt z obsluga klienta oceniam na zero. Serwis za to stara sie pomoc, ale maja tez ograniczone pole manewru.

I wisienka na torcie: odeslanie telefonu w kopercie bąbelkowej - nawet nie chce mi sie tego komentowac, dobrze ze wrocil nieuszkodzony.

Oni są dobrzy tylko na forach z których zrobili sobie reklamowy baner. Wklejanie linków w każdym temacie do tego żałosnego sklepiku to codzienność, jak wygląda obsługa klienta w razie problemu widać, na dawnym labie tez pełno było tematów o tym.

Ostatni sklep gdzie bym robił zakupy.

2 godziny temu, X-KOM napisał(a):

Cześć, @AdGal podeślij proszę numer reklamacji w wiadomości prywatnej i zweryfikujemy sprawę.

A jak ktoś nie ma konta tutaj na  forum to co ma zrobić? Odezwałeś się bo sytuacja może mieć wpływ na wizerunek sklepu na forum?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@d-ek90 dzięki za odpowiedź. Napisałem odwołanie od ich decyzji, zobaczę co zrobią. Mam nadzieję że nie będą przetrzymywać mojego sprzętu. 

Kupowałem wiele razy od x-kom i  byłem zadowolony, nawet jakieś naprawy gwarancyjne realizowali dość sprawnie. Takim podejściem stracą zapewne wielu klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, B@nita napisał(a):

A jak ktoś nie ma konta tutaj na  forum to co ma zrobić? Odezwałeś się bo sytuacja może mieć wpływ na wizerunek sklepu na forum?

Rozumiem, że ktoś może nie mieć konta tutaj na forum. W takiej sytuacji najlepiej skontaktować się bezpośrednio z naszym działem obsługi klienta – telefonicznie lub przez formularz na stronie.
Chcemy pomóc w każdej sprawie, niezależnie od miejsca kontaktu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@X-KOM chcecie pomóc w każdej sprawie? Chyba tylko tu na forum. Z Waszym działem reklamacji/zwrotów toczę nieprzerwaną batalię od 14 kwietnia kiedy to zgłosiłam reklamację w oparciu o rękojmię niesprawnej myszy Rival 650. Zaznaczyłam, że interesuje mnie wymiana na nowy taki sam produkt lub jeśli to okazałoby się niemożliwym zbliżony o nie gorszych parametrach. Najpierw dział reklamacji bez konsultacji i mojej zgody wysłał mi korektę faktury i zaordynował zwrot środków, co zakwestionowałam ponieważ było niezgodne z moim żądaniem wynikającym z zasad rękojmi. Następnie cudownym trafem nowa mysz się znalazła i historia może miałaby happy end gdyby nie okazało się, że produkt który do mnie dotarł nie tylko miał zerwaną plombę z opakowania lecz również nosił ślady użytkowania - zdjęcia załączam. Niezwłocznie po otrzymaniu produktu tj 05.05.2025 wysłałam do Was kolejnego maila z dokumentacją fotograficzną otrzymanej używanej myszy na którego do dziś nikt odpowiedzieć nie raczył, pomimo maila przypominającego z wczoraj i załączeniu Was na CC dzisiejszego maila do UOKiKu. Przyznam szczerze, że przez myśl mi nie przeszło, że jeden z większych sklepów e-commerce zajmujących się sprzedażą elektroniki w głębokim poważaniu ma nie tylko klienta ale i obowiązujące regulacje prawne (wysyłanie używanego produktu jako nowy nie tylko jest działaniem naruszającym prawo, ale jest zwyczajnie wybitnie słabą praktyką). 

Monika

IMG20250505112324.jpg

IMG20250505114312.jpg

IMG20250505114331.jpg

IMG20250505114343.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć @mo-ni-ka, dziękuję, że napisałaś, z góry przepraszam za zaistniałą sytuację, podeślij proszę numer reklamacji w prywatnej wiadomości, żebym mógł zweryfikować tę sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, X-KOM napisał(a):

Cześć @mo-ni-ka, dziękuję, że napisałaś, z góry przepraszam za zaistniałą sytuację, podeślij proszę numer reklamacji w prywatnej wiadomości, żebym mógł zweryfikować tę sprawę.

Napisałam wiadomość prywatną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 14.05.2025 o 11:49, X-KOM napisał(a):

Czyli norma, olewanie klientów, dopiero jak zgłoszą problem na publicznym forum to reakcja by wizerunek  sklepu nie podupadł. Pierwsi do spamowania, kryptoreklamy i linkowania na wszelkich forach.

Edytowane przez B@nita

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu klienci nabijani w butelkę nie zgłaszają naruszeń praw konsumentów do UOKiK? Tak się złożyło, że w tym roku przechodziłem przez trzy procedury reklamacyjne, wszystkie przeprowadzone w sposób skandaliczny z wieloma naruszeniami. 
1. Dałem się namówić na gwarancję (monitor HP), bo sprzedawca w sklepie sugerował dosyć dobitnie, że będzie szybciej... bo sklep wykorzysta na początek na maksa 14 dni na odpowiedź i dopiero potem zacznie coś robić... Skończyło się tak se, bo po 2 miesiącach zwrócili kasę za którą nie miałem szans kupić porównywalnego produktu, a za ewentualną wymianę na inny model droższy model zaproponowali mi zniżkę 50 zł (dalej dało się kupić taniej w innych sklepach)
2. Zamek Aquara - rękojmia (żądanie wymiany na nowy): 14 dni - odrzucenie (bez podania sensownej przyczyny, po moim proteście i następnych 2 tygodniach uznali, że jednak jest zepsuty.... zlecili naprawę (wymiana silnika), po jakimś czasie powrócił... całkowicie niesprawny. Kolejna reklamacja (musiałem pojechać osobiście bo zablokowali formularz online), No i zabawa od początku: dokładnie po 14 dniach - odmowa, po moim proteście i kolejnych 2 tygodniach, bez słowa odesłali nowy (chyba) produkt - działa... ale ile to trwało.
3. Laptop Acer, uszkodzenie zawiasu - poza tym w idealnym stanie, w zasadzie usterka kosmetyczna (dopóki by się całkiem nie rozpadł). Po kilku okresach odrzuceń żądania naprawy, oczywiście bez ekspertyz je popierających w końcu uznali, że to moja wina i koniec, nie naprawią... oczywiście za każdym razem 14 dni czekania... teraz od 2 tygodni nie odpowiadają i nie chcą oddać sprzętu (znaczy zupełnie mnie ignorują).

Tak więc ten sklep to zupełna patologia. Choć jak ktoś ma pecha to inni rzadko są lepsi (aktualnie mam podobne problemy z Avans i Insta360 ale to inny temat). Podsumowując, jedyne na co te sklepy uważają, to by cokolwiek odpowiedzieć w terminie do 14 dni... Ja na razie wysłałem jedno zgłoszenie do UOKiK i nic... Do pozostałych gromadzę dane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem kupić w x-kom kompa nowego do gier ale chyba dam sobie spokój jak to teraz tu czytam. Kupie u ich dużej konkurencji, gdzie nigdy nie było takich problemów, chyba dlatego że nie widze aby sponsorowali jakiekolwiek forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tu nie było, widzę ,że warto byłoby zbiorowo zgłaszać do UOKiK praktyki X-KOM.
Ja obecnie jestem po kolejnej reklamacji, w której załączyłam 2 VIDEO prezentujące wady jawnie, do tego diagnoza serwisu IT (z 15 letnim stazem wg rejestru firm), do tego email potwierdzający że coś musi być wadliwe bo to nie jest normalny objaw (pokazany na video) od producenta ASUS. Mimo to oczywiście XKOM odrzucił drugą reklamacje. Twierdząc, że to naturalne zachowanie rocznego sprzętu.

Cóż, powiem tak, większość osób by pewnie odpuściła.
Ja dałam jeszcze szanse rzecznikowi konsumentów który przy poprzedniej reklamacji odpuścił bo nie miał żadnego pisma z serwisu które potwierdziło by wadę.

Jeżeli ponownie XKOM zignoruje rzecznika to po prostu mam już sporządzone pismo i dokumentacje do sądu. 
Dla przedmiotu za 100-200zł szkoda byłoby zachodu, ale bujam się z wadliwym sprzętem za 5800zł zobaczcie sami ile czasu (od założenia tematu) - bezskutecznie.

Myślę że po pierwszej odrzuconej reklamacji rada dla was - prawnik (nie rzecznik konsumentów) i od razu do sądu z dowodami.
XKOM to totalni ignoranci - ale ktoś kto zajmuje się tą sprawą obudzi się z ręką w nocniku i być może z naganą/bezrobociem jak dojdą koszta sądowe.

Edytowane przez azztt00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym serwisem, mającym 15-letni staż, naprawdę się ubawiłem. Na początku wątku Pani mnie ostro atakowała, a późniejsze Pani zachowanie wciąż wygląda tak, że aż boki zrywać. TOTALNA kompromitacja. Oczywiście nie popieram praktyk x-kom, ale niestety muszę podkreślić, że sprawę należało rozegrać inaczej, a nie siłowo — bo w ten sposób i tak nic się nie wskóra.

Jeśli chce się mieć dowody, należy oddać sprzęt do badania przez rzeczoznawcę lub biegłego. Niestety w naszym kraju takich specjalistów jest jak na lekarstwo, ale tylko wtedy sąd może faktycznie wziąć to pod uwagę. Oczywiście wysłuchają Panią i zaprotokołują zeznania, a jeśli pokryje Pani koszty biegłego, to jego opinia zostanie dołączona do akt. Moim zdaniem dopiero wtedy ma to jakikolwiek sens.

Gdyby tego typu zgłoszeń reklamacyjnych było więcej pewnie by się ugięli bo nie mieli by wyjścia a jak jest to jednostkowy przypadek to jeszcze się Pani troszkę pomęczy. Za chwilę gwarancja mini i po ptokach ;-).

jj.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, P3ch napisał(a):

Z tym serwisem, mającym 15-letni staż, naprawdę się ubawiłem.

No tak, diagnoza z serwisu IT który zajmuje sie naprawami jest śmieszna - pomijając że na tym etapie uzyskanie diagnozy od osoby która jest biegłym sądowym nie stanowi dowodu w sądzie jako od biegłego - tylko jako od specjalisty, a biegły może zostać i tak powołany ponownie - bo biegłe badanie wykonuje się tylko na zlecenie sądu nie inaczej (edit żeby ktoś zaraz nie przeczytał tego źle - tak, opinie diagnostów liczą się 🙂 ale w razie wątpliwości sąd zleca biegłemu - nawet jeśli samodzielnie zrobi się to wcześniej).

Cytat

Za chwilę gwarancja mini i po ptokach ;-).

No tak nie do końca, kojarzę dyskusję z Tobą z tego że słabo znasz prawo konsumenckie - więc albo jesteś kimś w rodzaju akcjonariuszy xkoma i udajesz postać którą grasz, albo jakimś fanboyem który nad racjonalność przekłada wszystko inne.

Na pewno dużo osób chciałoby to wiedzieć - Jeśli masz dowody, że wada istniała lub zaczęła się w trakcie obowiązywania gwarancji/rękojmi, to nie ma znaczenia, że teraz formalnie ten okres minął - ja takie dowody posiadam - i nawet dla uwiarygodnienia komplementuje kolejne aby maksymalnie odeprzeć każdą możliwą gówno-argumentację Xkomu.

Myślę że zakończyliśmy między sobą dyskusje wcześniej i nie ma sensu do niej wracać. 
Informuję wątkowiczów aby wiedzieli, że z XKOM nie robi się nic polubownie, tylko materiały i po 1 odrzuceniu polubowna mediacja w inspekcji handlowej lub przyśpieszając sąd 🙂

Edytowane przez azztt00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, P3ch napisał(a):

Jak już będziesz mieć orzeczenie to pochwal się tutaj, będę bacznie obserwował wątek. Powodzenia.🖐️

O finale sytuacji na pewno tu poinformuje skoro już wątek zaczęłam 🙂 Miałam dużo swoich spraw i brak czasu - obecnie wolny czas wrócił więc dopinam to póki jest jeszcze wystarczająco czasu 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, azztt00 napisał(a):

Na pewno dużo osób chciałoby to wiedzieć - Jeśli masz dowody, że wada istniała lub zaczęła się w trakcie obowiązywania gwarancji/rękojmi, to nie ma znaczenia, że teraz formalnie ten okres minął - ja takie dowody posiadam - i nawet dla uwiarygodnienia komplementuje kolejne aby maksymalnie odeprzeć każdą możliwą gówno-argumentację Xkomu.

Komplementuj, komplementuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też niestety mam bardzo podobną sytuacje z @X-KOM, złożyłem reklamację z tytułu rękojmi na mysz 03.07.2025 i tydzień później decyzja - nie stwierdzili żadnej usterki technicznej, mimo że w myszce po prostu nie działa klawisz. Od tamtego czasu nie oddają sprzętu mimo moich telefonów. Jedyne co mówią to że wysłali do zewnętrznego serwisu na dodatkową ekspertyzę.

Edytowane przez Absurd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny nick, dziwne że to Twój 1 post ( przez google ten wątek wygrzebałeś ) ?. Chyba jedynie chodzi o podbicie tematu nie o faktyczne zdarzenie, przedstaw sytuację, jakieś screeny, paragony, jaka mysz, uzasadnienie. Bo raczej nie ładnie by było jakby ktoś nowy całkiem pojawił się tutaj i napisał " Absurd ukradł mi komórkę i nie oddał 🙂 ( to jest dopiero absurd ). Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, znalazłem ten wątek w google szukając podobnej sprawy do mojej i jak widzę niestety jest to popularna praktyka. A napisałem bo widzę, że @X-KOM weryfikuje sprawy o których się tu pisze. Naprawdę nie wiem co miało by mnie obchodzić podbijanie tego wątku i skąd założenie, że skoro nowy to pewnie kłamie (zwłaszcza przy założeniu że wątek wygrzebany z google, po coś ostatecznie szukałem czegoś takiego). Co do sprzętu to jest to myszka Xtrfy M8 Wireless i przestało działać wciśnięcie kółka. 
image.png.631a6b39595f0800facdf85bedfb1ddb.png

Przechwytywanie.5JPG.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, Absurd napisał(a):

Tak, znalazłem ten wątek w google szukając podobnej sprawy do mojej i jak widzę niestety jest to popularna praktyka. A napisałem bo widzę, że @X-KOM weryfikuje sprawy o których się tu pisze. Naprawdę nie wiem co miało by mnie obchodzić podbijanie tego wątku i skąd założenie, że skoro nowy to pewnie kłamie (zwłaszcza przy założeniu że wątek wygrzebany z google, po coś ostatecznie szukałem czegoś takiego). Co do sprzętu to jest to myszka Xtrfy M8 Wireless i przestało działać wciśnięcie kółka. 

Kolega P3ch 😂 chyba lubi tworzyć teorie spiskowe i najpewniej myślał że zakładam sobie konta żeby podbić temat jakbym z swojego nie mogła hahahahah - ale to musiało być dla niego dziwne jak ja też pierwszy post napisałam - bankowo do teraz uważa że fake xd

edit. w sumie jak ktoś chciałby dołączyć do pozwu zbiorowego to zapraszam na PW 😄 jak się uzbierało by z 10 osób a przy praktykach xkom trudne to nie będzie zawsze jest nadzieja że sobie firma przemyśli, choć najpewniej wrzuci w koszta:D

Edytowane przez azztt00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale wygląda to co najmniej dziwnie – zarówno Twój post, jak i wpis nowego uczestnika na „A” pojawiły się nagle, z nowych kont. Te kilkanaście wiadomości to już połowa całego wątku. Dla mnie to wygląda na jakąś podpuchę.

Dla jasności – korzystam z usług x-kom praktycznie od początku istnienia i kiedy zdarzały się problemy, nigdy nie miałem problemu z ich rozwiązaniem w najbliższym punkcie. Przykład: jeszcze za czasów karty GTX 780 miałem nietypowy problem z DirectX. Oddałem sprzęt dosłownie kilka dni przed końcem gwarancji i zamiast kombinacji, x-kom po prostu wysłał mi nową GTX 1070. Takiej obsługi nie zapomina się. Podobnie było z innym sprzętem – zawsze bez zbędnych schodów, także dla moich klientów.

A teraz nagle pojawia się ktoś z kontem „znikąd”, kilka postów na krzyż, i robi burzę o myszkę za 400 zł. Temat, który był martwy od dawna, nagle się ożywia w dość dziwnych okolicznościach. Przypadek? Może. Ale wygląda to trochę jak teatrzyk – i trudno brać to całkiem na poważnie.

Czytając ponownie opis problemów, mam wrażenie, że całość jest oparta głównie na bardzo nieprecyzyjnych stwierdzeniach w stylu „losowe momenty”, „coś się przegrzewa”, „czasem pasy”, „rozłącza, łączy” itp. Brakuje tu twardych danych – jakichś logów, testów diagnostycznych, jednoznacznych warunków odtworzenia usterki. A to jest kluczowe, żeby serwis faktycznie mógł potwierdzić problem i uznać reklamację.

Z punktu widzenia sklepu/serwisu takie opisy wyglądają jak „objawy nie do uchwycenia” – a skoro ich technicy nie byli w stanie tego powtórzyć na miejscu, to trudno się dziwić, że nie zakwalifikowali sprzętu jako wadliwego. Zbyt wiele tu elementów, które mogą wynikać z konfiguracji, sterowników czy samego środowiska pracy, a niekoniecznie z realnej, sprzętowej usterki.

Nie twierdzę, że problemu nie ma, ale przy tak opisanych sytuacjach naprawdę łatwo o wrażenie wyolbrzymienia. I w tym sensie x-kom ma argument, żeby nie uznać reklamacji – bo roszczenie jest po prostu mało konkretne.

Co więcej, sam wątek jest przygotowany w bardzo przemyślany sposób – słowa klucze są dobrane dokładnie i wrzucone tak, żeby „wyświetlało się w Google”. Zwykły użytkownik, który faktycznie ma problem, nie bawi się w takie rzeczy – on szuka rozwiązania, a nie pisze pod SEO. To sprawia wrażenie, że tu nie chodzi o realne rozwiązanie, tylko o publiczne oczernienie firmy.

Oczywiście, każdy ma prawo do reklamacji, ale w mojej subiektywnej ocenie ten wątek wygląda bardziej na próbę wywołania złej opinii o x-kom niż na rzeczowe szukanie pomocy.

Co do myszki:

https://cherryxtrfy.com/contact/

Spróbuj się skontaktować prosto z producentem.

Edytowane przez P3ch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O matko jak Ciebie fantazja ponosi chłopie. W sensie zarzucasz mi że nie ma dowodów? No są. Sam producent mi potwierdził czyli oficjalny mail z ASUSA że zachowanie w tym przypadku reklamowana była bateria żeby skupili sie na jednej rzeczy - jest nienaturalne.
Bo Twoim zdaniem rozładowanie baterii w bios w stanie bezczynności w 1h 40min, a w środowisku win11 czysta instalacja bez pracy RTX i z obciążeniem w granicach 1-2% podzespołów (pomijając RAM ale nad tym nie ma kontroli) jakieś niepełne 4h (POWTARZAM LAPTOP NIE WYKONYWAŁ ŻADNEJ PRACY POZA WYSWIETLANIEM EKRANU I PROCESAMI WIN11 W TLE, CO ISTOTNE - ODŁĄCZONY OD INTERNETU). 

Dowody?

Generalnie nie spotkałam się żeby ktoś musiał komuś coś na forum udowadniac, ale jak tak bardzo lubisz dowody to proszę bardzo jak Twój ukochany sklep robi klientów, battery log jasno pokazuje że kondyjca bateri to około 88% więc w zasadzie nie jest zużyta prawie w ogóle i spokojnie powinna z 4-5h PRACY W APLIKACJACH lub 8-10H ODTWARZANIA WIDEO pracować mniej o 12% statyczycnie, wyliczę to abyś nie miał wątpliwości może akurat przyda się do SEO bo google lubi szczegóły 4-12%=3h52min (statystyczny czas pracy w aplikacjach przy obciążeniu - wiem zaraz napiszesz, że to normalne bo ma RTX bo być może masz mydo w oczac i Twoja nieodwzajemniona miłość do XKOM mydli Ci oczy).
obraz.png.c092c84394c3c4088711fd9fb6619cbc.png

Ma też 90wh baterię, dla porównania w jakimś dellu z szafy z gtx1050m przy baterii bodajże 32wh sprzęt wytrzymuje około 12-14h w stanie bezczynności przy włączonym ekranie na win11 XD no ale pewnie nawet marketingowe materiały asusa kłamią.. nawet producent kłamie..
obraz.thumb.png.f829b95e7e627053f7192912068c0943.png
Oczywiście w świetle XKOM jest to naturalna degradacja i zachowanie baterii.. xDDDD

PS. jak ktoś chce odpisywać na ten wątek, błagam nie róbcie nicku na A bo kolega P3ch jeszcze pomyśli że to jakieś koło wzajemnej adoracji i pomówienie przeciwko XKOM XDDDDDDDDDDDDD
Przecież skoro on nigdy nie miał problemu to nie możliwe żeby z kimś innym się spierali.. pomijam że wątków na wykopie i innych forach o absurdalnych sytuacjach z XKOM nie brakuje.

A do kolegi P3CH - wiesz że w związku z tą diagnozą nie wykonali absolutnie niczego, nawet nie oglądneli załączonego wideo do reklamacji+pisma z serwisu niezależnego nie odczytali? Nawet do serwisu zewnętrznego (PRODUCENTA ASUS) nie wysłali. 

PS2. w sumie to "losowe rozłączanie" też mam nagrane 🙂

Edytowane przez azztt00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak twierdzę że to jest podbijanie tematu dla teatrzyku, jak pierwotnie tutaj już wcześniej kontaktował się od strony x-kom można było dalej na PW pisać. Ale jak widać publiczka Ci potrzebna. Czy lubie x-kom , no pewnie, ja problemu z nimi nie miałem od 15 lat to pewnie tony sprzętu od nich sprzedałem klientom ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi