P3ch Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia Wiem ;-), proszę bardzo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azztt00 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia W dniu 20.08.2025 o 15:41, P3ch napisał(a): I tak twierdzę że to jest podbijanie tematu dla teatrzyku, jak pierwotnie tutaj już wcześniej kontaktował się od strony x-kom można było dalej na PW pisać. Ale jak widać publiczka Ci potrzebna. Czy lubie x-kom , no pewnie, ja problemu z nimi nie miałem od 15 lat to pewnie tony sprzętu od nich sprzedałem klientom ;-). Cóż jakby ten kontakt nw PW cokolwiek zmieniał :p Ale dzięki za pomysł P3ch z tym nagłośnieniem, publiczka na serwisie wykop ciepło to przyjęła 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia Tobie tylko chodzi o publiczkę 😉 uj tam z laptopem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azztt00 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia Wiem ;-), Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia A na poważnie co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azztt00 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia Na razie cały czas czekam co osiągnie rzecznik konsumentów, to na teraz 🙂 a później, zależnie od sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia Niech odłączą baterię , zasilacz laboratoryjny i niech sprawdzą czy płyta główna pobiera jakikolwiek prąd od 10 do 30mA jest w porządku i akceptowalne powyżej grzeje się coś na płycie, termowizja i sprawdzić co pobiera prąd. To był by już poważniejszy argument. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azztt00 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 16 minut temu, P3ch napisał(a): Niech odłączą baterię , zasilacz laboratoryjny i niech sprawdzą czy płyta główna pobiera jakikolwiek prąd od 10 do 30mA jest w porządku i akceptowalne powyżej grzeje się coś na płycie, termowizja i sprawdzić co pobiera prąd. To był by już poważniejszy argument. Nie spodziewałam się po Tobie, że będziesz próbował coś pomóc. Dopisuję do listy co warto ewentualnie podpowiedzieć serwisantom przy ew. dodatkowych oględzinach 🙂 Dzięki 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 😄 Ja pomagam normalnym ty jesteś nie normalna ( tylko nie bierz tego aż tak poważnie ) by nie rozpętać gówno burzy : )). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azztt00 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia Cóz, ktoś być musi xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) W ryśkach ogólnie czy to są biurowe czy gamingowe sprzęty często widzę jeden błąd nie idealnie dolega chłodzenie do rdzenia co powoduje podwyższony pobór energii i wiadome bateria zdecydowanie szybciej się rozładuje. Kolejną rzecz która może pomagać w rozładowaniu baterii to jest złej jakości pasta termo-przewodząca i nie odbiera idealnie ciepełka z rdzenia ale trzeba wziąć pod uwagę też odwrotną sprawę że chłodzenie idealnie dolega pasta jest bardzo dobrej jakości i procesor ma idealne warunki do boostowania na bardzo wysokie zegary i również to spowoduje szybszą eksploatację baterii, to akurat można było by ( po logować przez HwInfo ) ładnie zapisuje do txt logi. Można profilaktycznie wyłączyć i sprawdzić ile bateryjka wytrzyma bez boostowania. W samym biosie pobór energii będzie zawsze wyższy ponieważ będąc w bios nie reguluje częstotliwości procesora zgodnie z zapotrzebowaniem na zasoby. Edytowane 22 Sierpnia przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub92 Opublikowano Wtorek o 14:36 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 14:36 Cześć wszystkim! U mnie podobnie nieuznana reklamacja, ale w tym przypadku jest to telefon, a konkretniej jego wadliwy mikrofon (niestety nie wpadłem na pomysł żeby nagrać to nim odeśle na reklamacje). Po lekko ponad tygodniu (w zeszły czwartek) otrzymałem informację, iż nie stwierdzili wspomnianego przeze mnie problemu i że nieuznana reklamacja. Po kilku minutach odpisałem, aby uzyskać informacje jakie konkretnie czynności zostały przeprowadzone, aby sprawdzić mikrofon i do dziś nie otrzymałem odpowiedzi na to pytanie. Wczoraj kontaktowałem się z obsługą klienta i po ponad 30 min oczekiwania dowiedziałem się, że wiadomość oczekuje na odpowiedź i że wyślą ponaglenie do odpowiedniego działu. I tak zostałem z informacją o nieuznanej reklamacji, brakiem informacje co do czynności jakie zostały przeprowadzone i bez telefonu, bo dalej nie został odesłany... Wina karty SIM to raczej nie jest, bo w innym telefonie działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...