azztt00 Opublikowano wczoraj o 18:37 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:37 (edytowane) 3 minuty temu, karro napisał(a): ale ty nie masz takiego laptopa Jak ktoś nie chce widzieć, to nie będzie widział problemu. Zacytuję fragment jeszcze z informacji jakie zebrałam w tym do sądu: Cytat **LaptopMedia (dokładnie ten sam model z 2023, tylko RTX 4060 i Ryzen 7):** - Odtwarzanie wideo: 9h 30min - Przeglądanie internetu: do 25h https://laptopmedia.com/review/asus-tuf-gaming-a15-fa507-2023-review-superb-battery-life-and-display-color-accuracy/p7/ Notebookcheck – model 2024 z Ryzen 9 i RTX 4060 - Surfowanie po Wi-Fi: 702 minuty = 11h 42min https://www.notebookcheck.net/Asus-TUF-Gaming-A15-2024-review-RTX-4060-power-moderate-price-long-battery-life.864614.0.html Notebookcheck – model 2023 z Ryzen 7 i RTX 4050 - Wyniki bardzo podobne – w żadnym z testów nie schodzi do 2h 50min https://www.notebookcheck.net/Asus-TUF-Gaming-A15-laptop-review-A-budget-gamer-with-an-RTX-4050-and-a-144-Hz-screen.725720.0.html Różnice między RTX 4050 / 4060 / 4070 w stanie bezczynności (IDLE) są minimalne – bo układ dedykowany nie powinien być wtedy aktywny. Mój test był robiony na czystym systemie, bez zainstalowanego sterownika RTX 4070, czyli karta nawet się nie uruchamiała – a mimo to czas pracy w BIOS to 1h 40min, a w Windows 2h 50min. Dodatkowo R9-7940HS jest raczej energooszczędny bardziej niż Ryzen 7 4800H z testu PUREPC dla którego zarzuciłeś że mam inny laptop. Edytowane wczoraj o 18:39 przez azztt00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano wczoraj o 18:43 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:43 R9-7940HS i 4070 na matrycy 144 na pewno nie ciągnie kilka wat Na notchebocheck zmierzyli 25 wat ale z 4060tką Nie znam konstrukcji ale pewnie nie ma switcha na igpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azztt00 Opublikowano wczoraj o 18:45 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:45 Jeżeli mówisz o MUX Switch no to ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Ja dalej polew. Jeśli chodzi o tą baterię, tam pewnie się pomylili i dodali przez przypadek jedynkę nie miało być 14.5 godziny tylko do max 4.5 godziny : )), przynajmniej wydaje mi się że testy robione przez producenta troszkę powinny być brane pod uwagę z przymrużeniem oka. Bo na czas jaki wytrzyma bateria ma wiele czynników wpływ a nawet temperatura pomieszczenia. Producent zawsze zrobi tak aby bateria jak najdłużej wytrzymała w ( ich ) testach i oni Ci udowodnią że tak jest a że eksploatacja była zupełnie inna od twojej to ich nie interesuje. Oczywiście zrozumiałe jest twoje roszczenie bo pt: ( bo przecież tak pisało ) no ale realia są inne. Oczywiście dalej śledzę temat ciekaw jestem czy uda Ci się ugrać coś więcej. Zdrowia. Edytowane 17 godzin temu przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azztt00 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, P3ch napisał(a): testy robione przez producenta troszkę powinny być brane pod uwagę z przymrużeniem oka. Bo na czas jaki wytrzyma bateria ma wiele czynników wpływ a nawet temperatura pomieszczenia. testy generalnie robił nie tylko producent tylko jak wyżej zamieściłam również portale, w na tym modelu, różnych podobnych konfiguracjach multum w internecie + wiem ile pierwsze kilka pierwsze tygodni mi wytrzymywał i magicznie przestał i zaczął działać po czasie mniej normując swój czas pracy najwidoczniej Edytowane 12 godzin temu przez azztt00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...