Radnalle Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Witam! Od dłuższego czasu mam problem z dziwną grafiką w grach. Niektóre przedmioty w grach są kanciaste oraz występuje dziwna "siatka". Wydaje mi się, że problem może leży w jakimś ustawieniu graficznym w grze lub sterowniku karty graficznej ale chciałbym się poradzić Was W załącznikach dodałem screeny z CS2 oraz RE7: Biohazard na ultra ustawieniach. Sprzęt na jakim gram to: Płyta główna: B550 A PRO RAM: DDR4 32GB PROCESOR: AMD Ryzen 7 3800X 8-Core Processor, 3901 MHz KARTA GRAFICZNA: RX 6600 XT Gram w rozdzielczości 1920x1080. Monitor 75Hz PROSZĘ O POMOC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Przy aktualizacji sterowników GPU masz opcję czystej instalacji.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października (edytowane) Tego typu ditheringi są dosyć pospolite w dzisiejszych czasach i są tym bardziej widoczne im niższa jest rozdzielczość na danej powierzchni ekranu (im mniejsze PPI tym bardziej widać). Wymień monitor na 27" 4K, ustaw FSR Balanced (FSR zwykle świetnie rozmywa takie siatki), a taka siatka minie bezpowrotnie 🥸 Edytowane 13 Października przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października wlacz mSAA x2 i antyaliasing x8, albo na poczatek sprawdz jak wyglada z FFSR utra quality, wyglada jak film grain albo cos takiego niektoym moze sie podobać, innym nie bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Zrób po prostu upascaling. Z 1080p zrób 1440p w sterowniku ekranu i w systemie i w grze. Wtedy sprawdź, czy nadal są te "glicze" w wyświetlanej grafice. U siebie mam tymczasowo TV (zamiast monitora) 43cale 1080p, ale w sterowniku karty graficznej ustawione mam upscaling na 2160p i w ustawieniach systemowych też 2160p. Obraz jest o wiele bardziej szczegółowy, pomimo tego, że piksele w ekranie TV są rozmieszczone dla 1080p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...