Skocz do zawartości
Klosiak

O/C Celerona 900MHz BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Ile wyciagne max z Celerona 900MHz na plycie ABIT BX6 rev.2.0 i pamieciach PC133 ??? przy chlodzeniu powietrzem

Jak ktos ma taki procek to niech napisze ile z niego wycisnal :-)

To w znacznej mierze zalezy od wydajnosci chlodzenia ale jakies fsb+110-120MHz wyciagniesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi,

od kilku miesiecy pracuje na celeronie 900@1200 (9x133MHz) na plycie dfi cs62-tc na box'owym chlodzeniu bez podnoszenia napiecia. pamieci pc133 cas3. podnosilem tez fsb do wartosci 150MHz i nie zauwazylem zadnych oznak niestabilnosci (testy w sandrze i praca w aplikacjach biurowych i graficznych). nie wiem jak sie podkreci na twoim abicie - odsylem do strony http://www.podkrecanie.sky.pl/artykuly.php?cel=c900 gdzie niejaki misiek na abicie bf6 uzyskal stabilne 1.2GHz.

owocnego o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój 900 wstał na dzięn dobry na 1000 ale potem zaczął mieć kaprysy

przy 1200 wstaje ale nie na długo :cry:

musze uaktualnic bios ale mam walnieta kostke i nie mam bardzo jak, wiec na razie pozostaje w okolicach 1000 oczywiscie bez podnoszenia napiecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisalem duzo zalezy od chlodzenia no i dodam ze od egzeplarza tez nie mniej a faktycznie te fsb=133 to jest osiagalne przecietnie dla kazdego z modeli i tak naprawde nie zawsze to wina procka moze byc to wina przeciez: pamieci, Vcore a nawet co mialo u mnie miejsce wina PCI i AGP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...