Klosiak Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Witam ! Ile wyciagne max z Celerona 900MHz na plycie ABIT BX6 rev.2.0 i pamieciach PC133 ??? przy chlodzeniu powietrzem Jak ktos ma taki procek to niech napisze ile z niego wycisnal :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Witam ! Ile wyciagne max z Celerona 900MHz na plycie ABIT BX6 rev.2.0 i pamieciach PC133 ??? przy chlodzeniu powietrzem Jak ktos ma taki procek to niech napisze ile z niego wycisnal :-) To w znacznej mierze zalezy od wydajnosci chlodzenia ale jakies fsb+110-120MHz wyciagniesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coral Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 hi, od kilku miesiecy pracuje na celeronie 900@1200 (9x133MHz) na plycie dfi cs62-tc na box'owym chlodzeniu bez podnoszenia napiecia. pamieci pc133 cas3. podnosilem tez fsb do wartosci 150MHz i nie zauwazylem zadnych oznak niestabilnosci (testy w sandrze i praca w aplikacjach biurowych i graficznych). nie wiem jak sie podkreci na twoim abicie - odsylem do strony http://www.podkrecanie.sky.pl/artykuly.php?cel=c900 gdzie niejaki misiek na abicie bf6 uzyskal stabilne 1.2GHz. owocnego o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ger Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 mój 900 wstał na dzięn dobry na 1000 ale potem zaczął mieć kaprysy przy 1200 wstaje ale nie na długo :cry: musze uaktualnic bios ale mam walnieta kostke i nie mam bardzo jak, wiec na razie pozostaje w okolicach 1000 oczywiscie bez podnoszenia napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Jak pisalem duzo zalezy od chlodzenia no i dodam ze od egzeplarza tez nie mniej a faktycznie te fsb=133 to jest osiagalne przecietnie dla kazdego z modeli i tak naprawde nie zawsze to wina procka moze byc to wina przeciez: pamieci, Vcore a nawet co mialo u mnie miejsce wina PCI i AGP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...