ShastaManXD Opublikowano 21 Października Zgłoś Opublikowano 21 Października Mam problem z wysyłaniem na youtube. Internet 600/100. Niby uploaduje się po 108-109Mbit/s ale równo po 8-9 sekund prędkość na SEKUNDĘ spada do ~70 Mbit i znowu 8-9 sekund 109 Mbit i na sekunde ~70 Mbit. Tak w kółko. Próbowałem na chrome, operze, firefoxie, edge. Wyłączałem adblocka. Na telegrama przez ich "Telegram desktop" caly czas leci po 108-109 Mbit/s. Widac to na wykresach Czy wy tez tak macie ze wam podczas wysylania na youtube prędkość spada co chwile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 22 Października Zgłoś Opublikowano 22 Października Tak spytam z ciekawości jeden plik czy pojedyncze pliki ? Jeden po drugim ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShastaManXD Opublikowano 22 Października Zgłoś Opublikowano 22 Października 6 godzin temu, ImAho napisał(a): Tak spytam z ciekawości jeden plik czy pojedyncze pliki ? Jeden po drugim ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jeden plik mp4. Nie da rady na youtube wysylac kilku plików na raz. Można wrzucic kilka, ale youtube będzie wtedy wrzucał je po kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 22 Października Zgłoś Opublikowano 22 Października Używasz jakiegoś specjalnego oprogramowania ? Wachania ściągania i wysyłania są normalne w sieci web , nawet jeśli masz mega szybkie łącze i tak prędkość będzie skakać . Zależne jest to od wielu czynników. Także jeśli masz małe zawieszki na kilka sekund to nie powinno być aż takim problemem . Na Internecie znajdziesz wiele programów które na „chama” wbijają się na serwery plików i ściągają bądź wysyłają z prawie maksymalną prędkością. Poszukaj takich w sieci. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShastaManXD Opublikowano 22 Października Zgłoś Opublikowano 22 Października 7 godzin temu, ImAho napisał(a): Używasz jakiegoś specjalnego oprogramowania ? Wachania ściągania i wysyłania są normalne w sieci web , nawet jeśli masz mega szybkie łącze i tak prędkość będzie skakać . Zależne jest to od wielu czynników. Także jeśli masz małe zawieszki na kilka sekund to nie powinno być aż takim problemem . Na Internecie znajdziesz wiele programów które na „chama” wbijają się na serwery plików i ściągają bądź wysyłają z prawie maksymalną prędkością. Poszukaj takich w sieci. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Specjalnego oprogramowania do czego? No nie są normalne wachania, bo tak jak napisalem jak wysylam na serwery telegrama przez ich aplikacje telegram to idzie normalnie stałą prędkością bez wachań. Jakie programy? Do czego te programy? Jak ten program ma szybciej wysłać ode mnie mój plik? Skoro moj upload go tez ogranicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Nie zrozumieliśmy się . Faktycznie upload Ciebie ogranicza i nic z nim nie zrobisz. Zawsze będziesz miał chwilowe spadki gdyż inne aplikacje Windowsa również z niego korzystają. Podam Tobie przykład : mam łącze 40 MB / 10 MB czyli teoretycznie mogę pobierać 40 MB i wysyłać 10 MB tak nie jest ponieważ gdy zapełnisz jedno z pasm np wysył 10 MB to prędkość pobierania gwałtownie spada ponieważ informacje które mój program wysyła nie mogą dogadać się z serwerem. Podobnie masz u Siebie uploadujesz pliki na serwer ale potrzebujesz też informacji czy to z Windowsa czy też innych programów muszą mieć chwilę na przesłanie danych ( przez upload) stąd te przerwania . A o programy przesyłające na YT tak tylko z ciekawości spytałem . No i oczywiście jak to u naszych operatorów bywa że to jest opcja do danej prędkości a nie gwarantowana stałe dana prędkość. Mam nadzieję że pomogłem. Możesz też sprawdzić poleceniem w cmd tracert czy co kilka sekund Ping nie skacze na jednym z przełączników co powodowałoby małe opóźnienia co wiąże się z obniżeniem prędkości. Poniżej zamieszczam program netlimiter pokazuje on jaka aplikacja używa połączenia internetowego, możesz też ustawić sobie na nim limity.https://www.netlimiter.com/downloadPozdrawiam w razie czego piszWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Nie zrozumieliśmy się . Faktycznie upload Ciebie ogranicza i nic z nim nie zrobisz. Zawsze będziesz miał chwilowe spadki gdyż inne aplikacje Windowsa również z niego korzystają. Podam Tobie przykład : mam łącze 40 MB / 10 MB czyli teoretycznie mogę pobierać 40 MB i wysyłać 10 MB tak nie jest ponieważ gdy zapełnisz jedno z pasm np wysył 10 MB to prędkość pobierania gwałtownie spada ponieważ informacje które mój program wysyła nie mogą dogadać się z serwerem. Podobnie masz u Siebie uploadujesz pliki na serwer ale potrzebujesz też informacji czy to z Windowsa czy też innych programów muszą mieć chwilę na przesłanie danych ( przez upload) stąd te przerwania . A o programy przesyłające na YT tak tylko z ciekawości spytałem . No i oczywiście jak to u naszych operatorów bywa że to jest opcja do danej prędkości a nie gwarantowana stałe dana prędkość. Mam nadzieję że pomogłem. Możesz też sprawdzić poleceniem w cmd tracert czy co kilka sekund Ping nie skacze na jednym z przełączników co powodowałoby małe opóźnienia co wiąże się z obniżeniem prędkości. Poniżej zamieszczam program netlimiter pokazuje on jaka aplikacja używa połączenia internetowego (dokładnie ile download i upload , jak i w czasie ) możesz też ustawić sobie na nim limity.https://www.netlimiter.com/downloadPozdrawiam w razie czego piszWysłane z iPhone za pomocą TapatalkWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShastaManXD Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października (edytowane) 2 godziny temu, ImAho napisał(a): Nie zrozumieliśmy się . Faktycznie upload Ciebie ogranicza i nic z nim nie zrobisz. Zawsze będziesz miał chwilowe spadki gdyż inne aplikacje Windowsa również z niego korzystają. Podam Tobie przykład : mam łącze 40 MB / 10 MB czyli teoretycznie mogę pobierać 40 MB i wysyłać 10 MB tak nie jest ponieważ gdy zapełnisz jedno z pasm np wysył 10 MB to prędkość pobierania gwałtownie spada ponieważ informacje które mój program wysyła nie mogą dogadać się z serwerem. Podobnie masz u Siebie uploadujesz pliki na serwer ale potrzebujesz też informacji czy to z Windowsa czy też innych programów muszą mieć chwilę na przesłanie danych ( przez upload) stąd te przerwania . A o programy przesyłające na YT tak tylko z ciekawości spytałem . No i oczywiście jak to u naszych operatorów bywa że to jest opcja do danej prędkości a nie gwarantowana stałe dana prędkość. Mam nadzieję że pomogłem. Możesz też sprawdzić poleceniem w cmd tracert czy co kilka sekund Ping nie skacze na jednym z przełączników co powodowałoby małe opóźnienia co wiąże się z obniżeniem prędkości. Poniżej zamieszczam program netlimiter pokazuje on jaka aplikacja używa połączenia internetowego, możesz też ustawić sobie na nim limity. https://www.netlimiter.com/download Pozdrawiam w razie czego pisz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No nie powinienem mieć żadnych spadków, bo nic innego nie używa internetu xDDD Przeciez masz menedzer zadan i jest napisane co ile uzywa sieci. Podczas wysylania danych przez przeglądarke na youtube to tylko przeglądarka używa "n" Mb/s. Przy reszcie procesów u mnie jest napisane 0 Mb/s [posegregowane od góry wg użycia] Edytowane 23 Października przez ShastaManXD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Nie wież w 100 % w to co wypisuje nasz kochany MS wiele rzeczy się tam nie zgadza. Zresztą weź pod uwagę że nawet jak kopiujesz z pendrive nie masz stałej prędkości ściągania i zapisu , tak samo jest pomiędzy dyskami , partycjami itd . Tak do przemyślenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...