hazardzik Opublikowano 22 Października Zgłoś Opublikowano 22 Października Witam, Obecnie posiadam: Płyta główna Rog Strix Z790-A WIFI D4 Procesor i5-12400F Pamięć 32 GB ~3666 Grafikę RTX 4080 Super (wcześniej RTX 3060) Po zmianie grafiki zauważyłem niewielki wzrost fps`ów w takiej grze jak CS2 (+30) Zastanawiam się co teraz zmienić jako pierwsze procesor, czy pamięć? Co jest "wąskim gardłem" w powyższym zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października pamieć 2 kościach? duall chanell ram aktywny?? https://www.pepper.pl/promocje/procesor-intel-core-i5-14600kf-35-ghz-24-mb-box-911789 tu masz cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hazardzik Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października (edytowane) Pamięć 4x8 GB Zużycie pamięci w spoczynku 17% Wiem, że jest ma włączone x.m.p Jeśli ma paść decyzja na procesor to wezmę jakiś i7... Edytowane 23 Października przez hazardzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speaker200888 Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października CS siedzi na CPU więc zmieniłbym procka na zaproponowanego powyżej i ram na 2x16gb Lexar Ares 3600mhz cl16. 14600kf znacznie podniesie FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hazardzik Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Płyta główna nie obsługuje 14 generacji procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października https://rog.asus.com/pl/motherboards/rog-strix/rog-strix-z790-a-gaming-wifi-d4-model/helpdesk_qvl_cpu/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hazardzik Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Dzięki nawet nie wiedziałem. Jak kupowałem dwa lata temu to było info o 13 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października (edytowane) 11 godzin temu, speaker200888 napisał(a): i ram na 2x16gb Lexar Ares 3600mhz cl16. 14600kf znacznie podniesie FPS. tylko po co jak on ma duall rank juz a LEXAR to single wiec bedzie wolniej Edytowane 23 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października 15 godzin temu, speaker200888 napisał(a): ...i ram na 2x16gb Lexar Ares 3600mhz cl16... W jaki sposób ta zmiana ma przynieść wzrost wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...