Michał bia Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 (edytowane) Część. Mam do Was takie pytanie. Mój komp już jest leciwy. 8gb ram to trochę mało. Zakupiłem więc 16 i zastanawiam się czy ta zagra ze starymi modułami w dual channel. Pamięci to patriot DDR3 1866 i 1600. Pozdrawiam. Płyta ASRock P67 pro3 Edytowane 23 Października 2024 przez Michał bia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 Pozdro Dual channel nie będzie chodzić. Musiałbyś mniej quatro channel. RAM powinien dopasować się do najwolniejszej kości. Max ilość RAMu to 32 GB (8 GB + 16 GB =24 GB )https://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Pro3/index.pl.aspWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał bia Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 Dziękuję. A co lepiej zostawić. 16 w dual czy jak pójdzie 24 w singlu? Dual jest wydajniejszy ale +8 GB kusi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 Co lepsze to zależy od tego, ile tego RAMu używasz. Jeśli wykorzystanie swapu jest niewielkie, to lepiej mniej, ale szybkiego RAMu. W aplikacjach o dużym przepływie danych szybszy RAM pomaga, np. archiwizacja w WinRarze. Natomiast takie rzeczy, jak np. kompresja do MP3 są nieczułe na prędkość FSB czy RAMu.Co innego, gdy znacznie przewyższasz wykorzystanie fizycznej pamięci. Przy przełączaniu do innej aplikacji, zamykaniu lub uruchamianiu kolejnej, będziesz chwilę czekał na przeswapowanie i wtedy więcej RAMu ma sens.Generalnie Gry Dual nie gry więcej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał bia Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 Dzięki za odpowiedź. To spróbuję z czterema kośćmi. Bo kompa używam już tylko do internetu i tam mam 10-20+ kart otwartych nieraz i filmy. Pytam o to wszystko bo kupiłem wcześniej lecąc na niską cenę 2*8 ale nie dual channel marki ch. I w ogóle nie chciały ruszyć. Oddałem to i kupiłem podobne do moich. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 1 godzinę temu, Michał bia napisał(a): Dziękuję. A co lepiej zostawić. 16 w dual czy jak pójdzie 24 w singlu? Dual jest wydajniejszy ale +8 GB kusi. jakie gpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał bia Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 Karta stara jak cała reszta, zotac GeForce GTX 650ti na tamten czas potrzebowałem jak najkrótszej karty do mediacenter ale koniec końców przeniosłem wszystko do dużej wieży bo w mc było za ciasno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 To mozesz tam dać ten ram,bez rożnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał bia Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2024 Ok. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...