hazardzik Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października (edytowane) Cześć, Pytanie do znawców, które pamięci wybrać? G.Skill Trident Z Neo, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 CORSAIR Vengeance RGB Pro 32GB 3200MHz, CL16 Ewentualnie? Kingston Fury Renegade RGB, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 MHz po stronie G.Skill, ale dziwi mnie cena... Edytowane 23 Października przez hazardzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Witam a te podświetlenie jest potrzebne ? np. nisko profilowe. Pamięć Corsair Vengeance LPX, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 (CMK32GX4M2D3600C16) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października 1 godzinę temu, hazardzik napisał: Cześć, Pytanie do znawców, które pamięci wybrać? G.Skill Trident Z Neo, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 CORSAIR Vengeance RGB Pro 32GB 3200MHz, CL16 Ewentualnie? Kingston Fury Renegade RGB, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 MHz po stronie G.Skill, ale dziwi mnie cena... 1. Jaka masz płyte i procesor? 2. Patrzyłeś czy te pamięci : G.Skill Trident Z Neo, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 CORSAIR Vengeance RGB Pro 32GB 3200MHz, CL16 są kompatybilne z twoja plyta główną i procesorem i procesorem ? 3. Moje zdanie jest takie że wybrałbym G.Skill Trident Z Neo, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 (chociaz ja preferuje black a nie swiecące) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hazardzik Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Procesor zmienię na coś z i5 lub i7 14 gen. Płyta obsługuje max ~5500 MHz ddr4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października 13 minut temu, hazardzik napisał: Płyta obsługuje max ~5500 MHz ddr4 mógł byś cos więcej napisać np. producent model płyty głównej ? , bo parametry 5500MHz dla DDR4 to znacząco ponad przeciętna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hazardzik Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października Rog Strix Z790-A WIFI D4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października 10 minut temu, hazardzik napisał: Rog Strix Z790-A WIFI D4 5333MHz po OC , chciał bym zobaczyć jak w warunkach domowych i przy codziennym użytkowaniu takie coś będzie pracować stabilnie , może sprawdzisz kupując odpowiednie moduły ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hazardzik Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października Czyli wystarczy że wezmę 3200 czy lepiej będzie jednak przy 3600? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października (edytowane) 8 godzin temu, hazardzik napisał: Rog Strix Z790-A WIFI D4 https://pangoly.com/en/compatibility/asus-rog-strix-z790-a-gaming-wifi-d4/ram ale to jest dla Asus ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI D4 , możliwe że bedzie pasowac. Patrz na liste OVL. Ty masz bez Gaming albo nie dopisałeś tego. Edytowane 24 Października przez mieciop 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października Wybierz takie które mają najwyższe taktowanie, jednocześnie najniższy CL i są w cenie którą możesz zapłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hazardzik Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października Zdecydowałem się na G.Skill Trident Z Neo, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 - 2x16 GB Zrezygnowałem z CORSAIR Vengeance RGB Pro 32GB 3200MHz, CL16 - 4x8 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października Powinny być na B-Die i może je ładnie podkręcisz, na jakieś 3800 CL14 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...