Skocz do zawartości
BohaterJednejAkcji

Czy to jest akceptowalny przeciek bieli?

Rekomendowane odpowiedzi

IIYAMA G-Master GB2770QSU-B6, nowy, nieskalibrowany, jasność na poziomie 65, tyle.
Poczekać do poniedziałku i powalczyć z kalibracją, czy oddać i wymienić monitor do końca tygodnia?

Nie mam punktu odniesienia za bardzo.
Proszę o wskazówki.

Zdjęcie WhatsApp 2024-10-23 o 19.39.15_06b015dc.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2024-10-23 o 19.39.25_5719b2d8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zwróciłem, ale nawet nie z tego powodu. Nierównomierne podświetlenie i glow to jedno, ale moja sztuka posiadała dziwną szpare szerokości 1mm(?) na lewej stronie matrycy. Na górze i po prawej stronie nie było takiej. 

Cóż, monitor oddany, piniondz znów w kieszeni.

Poszukiwania trwają aczkolwiek zainteresowałem się tym Dellem G2724D jak i bardzo podobnym Lenovo R27q-30. Znalazłem również ciekawą pozycje jaką jest: AOC Q27G3XMN. Płaski VA z poprawnie zaimplementowanym HDR, czernią i jednolitym podświetleniem. Martwi mnie tylko, jak duże byłoby smużenie na panelu VA jak i kąty widzenia. Nie mam żadnych punktów odniesienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.10.2024 o 16:41, BohaterJednejAkcji napisał:

Poszukiwania trwają aczkolwiek

Jak kupowałem monitor to 3 razy wracał na reklamacje. Jeden miał taki problem co ty w tym temacie. Drugi nierównomierne pooświetlanie ale takie bardzie że po prawej i lewej stronie monitora były zakłamane kolory, a na środku poprawne. W 3 coś z dźwiękiem było nie tak. Dopiero czwarty trafił się jako taki w miarę dobry. Ale już zlałem ten problem bo mi się nie chciało dalej w odsyłanie bawić. Tak że życzę powodzenia w poszukiwaniu w miarę dobrego monitora.

Edytowane przez sabaru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi