BohaterJednejAkcji Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października IIYAMA G-Master GB2770QSU-B6, nowy, nieskalibrowany, jasność na poziomie 65, tyle. Poczekać do poniedziałku i powalczyć z kalibracją, czy oddać i wymienić monitor do końca tygodnia? Nie mam punktu odniesienia za bardzo. Proszę o wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października Poziom nierówności typowy dla IPS, z uwzgl. srebrzenia pod kątem, na skutek zrobienia zdjęcia z mniejszej odległości, niż np. 2 metry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BohaterJednejAkcji Opublikowano 26 Października Zgłoś Opublikowano 26 Października Już zwróciłem, ale nawet nie z tego powodu. Nierównomierne podświetlenie i glow to jedno, ale moja sztuka posiadała dziwną szpare szerokości 1mm(?) na lewej stronie matrycy. Na górze i po prawej stronie nie było takiej. Cóż, monitor oddany, piniondz znów w kieszeni. Poszukiwania trwają aczkolwiek zainteresowałem się tym Dellem G2724D jak i bardzo podobnym Lenovo R27q-30. Znalazłem również ciekawą pozycje jaką jest: AOC Q27G3XMN. Płaski VA z poprawnie zaimplementowanym HDR, czernią i jednolitym podświetleniem. Martwi mnie tylko, jak duże byłoby smużenie na panelu VA jak i kąty widzenia. Nie mam żadnych punktów odniesienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Października Zgłoś Opublikowano 26 Października Kup Nano IPS, jak nie masz kasy na OLEDa. Może być i z matrycą VA 😛, jak trawisz lekkie smużenie i kątów nie boisz się. Ważne by miał podświetlenie strefowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 26 Października Zgłoś Opublikowano 26 Października OLED ma jedną wadę... jak kupisz raz to już nigdy nie wrócisz do starszych matryc... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Października Zgłoś Opublikowano 26 Października 40 minut temu, First Ever napisał: OLED ma jedną wadę... jak kupisz raz to już nigdy nie wrócisz do starszych matryc... Podejdź do EIZO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada (edytowane) W dniu 26.10.2024 o 16:41, BohaterJednejAkcji napisał: Poszukiwania trwają aczkolwiek Jak kupowałem monitor to 3 razy wracał na reklamacje. Jeden miał taki problem co ty w tym temacie. Drugi nierównomierne pooświetlanie ale takie bardzie że po prawej i lewej stronie monitora były zakłamane kolory, a na środku poprawne. W 3 coś z dźwiękiem było nie tak. Dopiero czwarty trafił się jako taki w miarę dobry. Ale już zlałem ten problem bo mi się nie chciało dalej w odsyłanie bawić. Tak że życzę powodzenia w poszukiwaniu w miarę dobrego monitora. Edytowane 1 Listopada przez sabaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada W dniu 26.10.2024 o 22:00, NostradamuSek napisał: Podejdź do EIZO. Na EIZO też są problemy z czernią na LCD, poza EIZO Prominence z dwuwarstwową matrycą (kontrast/czerń jak w OLED), za 100 tys złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...