Skocz do zawartości
Krootki

Jeszcze raz o CPC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbę do użytkowników Tweak'a. Proszę o ignorowanie postów o CPC. Mam już dość obustronnych wyzwisk. NIGDY zwolennik CPC nie zostanie przekonany o jego wadach, ani NIGDY przeciwnik CPC nie dostrzeże jego zalet. Czasami wypowiedzi przeciwników CPC są naprawdę nie na poziomie i zdarza się, że muszę (niezbyt często ale zawsze) przyznać rację zwolennikom CPC.

Po jakiego ch.. ciągle się wyzywać?? Wystarczy napisać http://forum.purepc.pl/search.php i "zawołać" moderatora aby zamknął topic. Bez jednego słowa komentarza, bez jednego wyzwiska itp. Na co to komu? Tylko poziom forum spada...

Proszę, bądźmy mądrzejsi...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO pomysl sredni, bo jesli ktos dopiero zaczyna swoja przygode z WC, to bardzo czesto wlasnie od CPC (bo tanie i latwo dostepne). A ze firma sie rozwija i proponuje co raz to nowsze "wynalazki", to ludzie sie interesuja, wiec bez sensu jest chyba zamykanie kazdego tematu zwiazanego z CPC...

Ja zwolennikiem CPC nie bylem i nie jestem - od razu poszedlem na w miare profesjonalne rozwiazania, ale rozumiem tych, ktorzy sie tym interesuja... :idea:

Klotnie beda, ale czasem moze z nich cos madrego wyniknac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to można dawać dwa linki - oprócz SEARCH jeszcze www.cpc.pl i po sprawie.

Dimek, musisz przyznać, że jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś KONSTRUKTYWNEGO i OBIEKTYWNEGO o CPC to na pewno tego tutaj nie znajdzie.

Niech poszuka i poczyta sobie tutaj obelgi na CPC, na stronie producenta niech poczyta o zachwytach, a opinie niech sobie sam "wypośrodkuje".

Ja mam już serdecznie dość zachwalania/ośmieszania/opisywania/itp CPC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam troche lepsza propozycje - zrobcie jeden zamkniety topic przyklejony w dziale chlodzenie, w ktorym znajdzie sie wyciag najlepszych wypowiedzi (najbardziej konkretnych) na temat CPC.

Jak ktos wpasnie moze akurat to zauwazy i od razu pozna opinie na ten temat bez zadawania zadnych pytan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam troche lepsza propozycje - zrobcie jeden zamkniety topic przyklejony w dziale chlodzenie, w ktorym znajdzie sie wyciag najlepszych wypowiedzi (najbardziej konkretnych) na temat CPC.

Jak ktos wpasnie moze akurat to zauwazy i od razu pozna opinie na ten temat bez zadawania zadnych pytan.

I to też jest niezły pomysł. Może nawet i lepszy niż mój. A za wyzwiska w tym przyklejonym temacie jak również za "technobełkot" ;) - żółta kartka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to też jest niezły pomysł. Może nawet i lepszy niż mój. A za wyzwiska

rozumiem ze najchetniej bys zbanował wszystkich przeciwnikow CPC ??? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o to mi chodziło. Nie myśl, że jestem jakimś zwolennikiem CPC. ZA DARMO bym chyba tego nie wziął ;) . Ale wydaje mi się, że potrzeba troszku kultury a nie w kółko to samo...

ok, zgadzam sie z Toba

mysle ze jakis test blokow, dokladny opis CPC napisany przez osobe 3 rozwiazal by ten problem ;) - wszyscy poznali by prawdziwe oblicze CPC i moze podchodzili by do tego z dystansem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem pomysl z osobnym topiciem jest oki - popieram

Popieram w calej rozciaglosci :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge cos napisac (bede obiektywny - obiecuje) mam rozlozony 12db plus wiec fotki pompek w blizeniu, bloku na cpu i chipset i zapinki zrbie swoje - tak jak sprzet wyglada po okolo polrocznym zniszczeniu (w opozycji do nowych oczywiscie) no chyba ze wam sie spieszy - bo moge to zrobic dopiero po poniedzialku jak wroce do domq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge cos napisac (bede obiektywny - obiecuje) mam rozlozony 12db plus wiec fotki pompek w blizeniu, bloku na cpu i chipset i zapinki zrbie swoje - tak jak sprzet wyglada po okolo polrocznym zniszczeniu (w opozycji do nowych oczywiscie) no chyba ze wam sie spieszy - bo moge to zrobic dopiero po poniedzialku jak wroce do domq

Dlaczego nie ?

Moze moglbys zamiescic tez te fotki wnetrza bloczkow i slynnych "kanalow" ?

Moze ktos posiada takie fotki w lepszej jakosci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chej... Czy jest tu jakiś inżynier od kinematyki płynów???

Próbowałem na pierwszym temacie dot. CPC ale koledzy poza praktyka mają braki w teorii. Koniecznie chca udowodnić, że Ziemia jest płaska.

A ja bardzo chętnie zobaczyłbym te wszystkie tajemniczo nazwane wynalazki CPC i dowiedział sie na jakiej zasadzie one maja działac... - i oczywiście w porównaniu z teorią działania innych układów wodnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem na pierwszym temacie dot. CPC ale koledzy poza praktyka mają braki w teorii. Koniecznie chca udowodnić, że Ziemia jest płaska.

Braki w teori i praktyce to masz ty kolego :evil:

Moze my mowimy dla ciebie ze Ziemia jest plaska, ale ty probujesz nam udowodnic ze Slonce krazy wokol Ziemi!!! :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bardzo chętnie zobaczyłbym te wszystkie tajemniczo nazwane wynalazki CPC i dowiedział sie na jakiej zasadzie one maja działac... - i oczywiście w porównaniu z teorią działania innych układów wodnych

Na zasadzie [gluteus maximus] Maryni i klamstwa i tyle .CPC to jeden wielki stek bzdur . Jesli chce sie miec tanie i ciche chlodzenie (150 zeta za CPC z chlodnica) to juz lepiej sobie kupic TT V7 czy 11 i wyregulowac . !00 x bespieczniej i czisza tez jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak jest jak mówi Viod - reklama dźwignią handlu!

Ale tych dysz i tubulizatorów z syfitu nie wzięli - cos takiego jest (tyle że jak to w kinematyce moze sie okazać, ze działa tylko w skali makro np. albo dla rozwiązań wysokocisnieniowych - podnoszących prędkośc przepływu cieczy i sprawnośc układu)

Dobrze by było wiedzieć czy to tylko kit reklamowy i na czym osadza sie ta teoria... Kiedys próbowałem - ale w CPC nie odpowiedzieli na maila :wink:

Nie potępiaj wszystkiego w czmbuł! Najpierw się dowiedz ile jest prawdy w teori a ile braków w wykonaniu. Badania o awaryjnosci wyciszonych zasilaczy mozna włozyć między bajki - ale CPC ma duże mozliwosci rozbudowy, jak każdy tego typu zestaw (to jest truizm ale prawdziwy). Tak samo truizmem mogą być zapewnienia o dyszach i tubulizatorach...

Ale czy masz dostateczna wiedzę żeby to weryfikowac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi