Krootki Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Witam Mam prośbę do użytkowników Tweak'a. Proszę o ignorowanie postów o CPC. Mam już dość obustronnych wyzwisk. NIGDY zwolennik CPC nie zostanie przekonany o jego wadach, ani NIGDY przeciwnik CPC nie dostrzeże jego zalet. Czasami wypowiedzi przeciwników CPC są naprawdę nie na poziomie i zdarza się, że muszę (niezbyt często ale zawsze) przyznać rację zwolennikom CPC. Po jakiego ch.. ciągle się wyzywać?? Wystarczy napisać http://forum.purepc.pl/search.php i "zawołać" moderatora aby zamknął topic. Bez jednego słowa komentarza, bez jednego wyzwiska itp. Na co to komu? Tylko poziom forum spada... Proszę, bądźmy mądrzejsi... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 IMHO pomysl sredni, bo jesli ktos dopiero zaczyna swoja przygode z WC, to bardzo czesto wlasnie od CPC (bo tanie i latwo dostepne). A ze firma sie rozwija i proponuje co raz to nowsze "wynalazki", to ludzie sie interesuja, wiec bez sensu jest chyba zamykanie kazdego tematu zwiazanego z CPC... Ja zwolennikiem CPC nie bylem i nie jestem - od razu poszedlem na w miare profesjonalne rozwiazania, ale rozumiem tych, ktorzy sie tym interesuja... :idea: Klotnie beda, ale czasem moze z nich cos madrego wyniknac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 No to można dawać dwa linki - oprócz SEARCH jeszcze www.cpc.pl i po sprawie. Dimek, musisz przyznać, że jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś KONSTRUKTYWNEGO i OBIEKTYWNEGO o CPC to na pewno tego tutaj nie znajdzie. Niech poszuka i poczyta sobie tutaj obelgi na CPC, na stronie producenta niech poczyta o zachwytach, a opinie niech sobie sam "wypośrodkuje". Ja mam już serdecznie dość zachwalania/ośmieszania/opisywania/itp CPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ja mam troche lepsza propozycje - zrobcie jeden zamkniety topic przyklejony w dziale chlodzenie, w ktorym znajdzie sie wyciag najlepszych wypowiedzi (najbardziej konkretnych) na temat CPC. Jak ktos wpasnie moze akurat to zauwazy i od razu pozna opinie na ten temat bez zadawania zadnych pytan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ja mam troche lepsza propozycje - zrobcie jeden zamkniety topic przyklejony w dziale chlodzenie, w ktorym znajdzie sie wyciag najlepszych wypowiedzi (najbardziej konkretnych) na temat CPC. Jak ktos wpasnie moze akurat to zauwazy i od razu pozna opinie na ten temat bez zadawania zadnych pytan. I to też jest niezły pomysł. Może nawet i lepszy niż mój. A za wyzwiska w tym przyklejonym temacie jak również za "technobełkot" ;) - żółta kartka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ja mam troche lepsza propozycje - zrobcie jeden zamkniety topic przyklejony w dziale chlodzenie, w ktorym znajdzie sie wyciag najlepszych wypowiedzi (najbardziej konkretnych) na temat CPC. Jak ktos wpasnie moze akurat to zauwazy i od razu pozna opinie na ten temat bez zadawania zadnych pytan. I to też jest niezły pomysł. Może nawet i lepszy niż mój. A za wyzwiska rozumiem ze najchetniej bys zbanował wszystkich przeciwnikow CPC ??? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Nie o to mi chodziło. Nie myśl, że jestem jakimś zwolennikiem CPC. ZA DARMO bym chyba tego nie wziął ;) . Ale wydaje mi się, że potrzeba troszku kultury a nie w kółko to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Nie o to mi chodziło. Nie myśl, że jestem jakimś zwolennikiem CPC. ZA DARMO bym chyba tego nie wziął ;) . Ale wydaje mi się, że potrzeba troszku kultury a nie w kółko to samo...ok, zgadzam sie z Toba mysle ze jakis test blokow, dokladny opis CPC napisany przez osobe 3 rozwiazal by ten problem ;) - wszyscy poznali by prawdziwe oblicze CPC i moze podchodzili by do tego z dystansem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 moim zdaniem pomysl z osobnym topiciem jest oki - popieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ja mam troche lepsza propozycje - zrobcie jeden zamkniety topic przyklejony w dziale chlodzenie, w ktorym znajdzie sie wyciag najlepszych wypowiedzi (najbardziej konkretnych) na temat CPC. Jak ktos wpasnie moze akurat to zauwazy i od razu pozna opinie na ten temat bez zadawania zadnych pytan. moim zdaniem pomysl z osobnym topiciem jest oki - popieram Popieram w calej rozciaglosci :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Popieram pomysl, tylko kto zrobi takie "CPC instant" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Popieram pomysl, tylko kto zrobi takie "CPC instant" ?? reed no jak to nie wiesz ?????? poszukaj bo na forum jest napisane :D:D :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 moge cos napisac (bede obiektywny - obiecuje) mam rozlozony 12db plus wiec fotki pompek w blizeniu, bloku na cpu i chipset i zapinki zrbie swoje - tak jak sprzet wyglada po okolo polrocznym zniszczeniu (w opozycji do nowych oczywiscie) no chyba ze wam sie spieszy - bo moge to zrobic dopiero po poniedzialku jak wroce do domq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 moge cos napisac (bede obiektywny - obiecuje) mam rozlozony 12db plus wiec fotki pompek w blizeniu, bloku na cpu i chipset i zapinki zrbie swoje - tak jak sprzet wyglada po okolo polrocznym zniszczeniu (w opozycji do nowych oczywiscie) no chyba ze wam sie spieszy - bo moge to zrobic dopiero po poniedzialku jak wroce do domq Dlaczego nie ? Moze moglbys zamiescic tez te fotki wnetrza bloczkow i slynnych "kanalow" ? Moze ktos posiada takie fotki w lepszej jakosci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 jestem jak najbardziej za :) tylko niech z tego nie wyjdzie znów jakiś test CPC :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 niestety moja lutownica sie chloolerstwa nie ima :/ wiec nie rozlutuje bloku ale jak ktos ma fotosy wnetrza lepszejjakoscii to bedziemilo - no i zeby to by juz ten nowy model z rurakmi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 a po co ci lutownica ??? wystarczy go połozyć na 2 minuty na mały palnik z kuchenki gazowej i se góre zdejmiesz szczypczykami. i już rozlutowane. ja mam ale nie bede go rozlutowywał bo będzie do potrzebny (czytaj sprzedany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 wlasnie u mnie ten sam problem - jak nie sprzedal to rozlutuje :) ale jak wroce ze slowacji i juz wytrzezwieje to wezme i napisze tot FAQ o CPC - moze najda sie gdzies fotosy na necie tego czegos juz rozlutowanego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Byly fotosy tego bloku nawet z rurkami , link byl juz na forum . Trzeba poszukac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 to juz jak wroce i bede sie za to bral Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 załozenie takiego topika popieram w całej rozciągliwosći :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 ayem - licze na Ciebie. Dodatkowo mozna dolaczyc wypowiedzi juz napisane, ale bez zadnego obrazania - same konkrety. Komu sie chce oddzielic ziarno od chwastow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 jezeli cos sie wam rzuci w oczy w tych dyskusjach to podeslijcie na maila - jak bede to do kupy zbieral to sie przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 switny pomysl. moze wreszcie skoncza sie tw wszystkie wojny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Jak najbardziej topic na miejscu, ale w tytlue trzeba zaznaczyc, ze CPC to zabawka dla bardzo poczatkujacych (cenzura) :D Sorry, ze to napisalem, ale nie moge strawic tego lol Pamuly!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkus Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Chej... Czy jest tu jakiś inżynier od kinematyki płynów??? Próbowałem na pierwszym temacie dot. CPC ale koledzy poza praktyka mają braki w teorii. Koniecznie chca udowodnić, że Ziemia jest płaska. A ja bardzo chętnie zobaczyłbym te wszystkie tajemniczo nazwane wynalazki CPC i dowiedział sie na jakiej zasadzie one maja działac... - i oczywiście w porównaniu z teorią działania innych układów wodnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Chej... Czy jest tu jakiś inżynier od kinematyki płynów??? Próbowałem na pierwszym temacie dot. CPC ale koledzy poza praktyka mają braki w teorii. Koniecznie chca udowodnić, że Ziemia jest płaska. Braki w teori i praktyce to masz ty kolego :evil: Moze my mowimy dla ciebie ze Ziemia jest plaska, ale ty probujesz nam udowodnic ze Slonce krazy wokol Ziemi!!! :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Chej... Czy jest tu jakiś inżynier od kinematyki płynów??? Próbowałem na pierwszym temacie dot. CPC ale koledzy poza praktyka mają braki w teorii. Koniecznie chca udowodnić, że Ziemia jest płaska. A ja bardzo chętnie zobaczyłbym te wszystkie tajemniczo nazwane wynalazki CPC i dowiedział sie na jakiej zasadzie one maja działac... - i oczywiście w porównaniu z teorią działania innych układów wodnych Na zasadzie [gluteus maximus] Maryni i klamstwa i tyle .CPC to jeden wielki stek bzdur . Jesli chce sie miec tanie i ciche chlodzenie (150 zeta za CPC z chlodnica) to juz lepiej sobie kupic TT V7 czy 11 i wyregulowac . !00 x bespieczniej i czisza tez jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkus Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Pewnie tak jest jak mówi Viod - reklama dźwignią handlu! Ale tych dysz i tubulizatorów z syfitu nie wzięli - cos takiego jest (tyle że jak to w kinematyce moze sie okazać, ze działa tylko w skali makro np. albo dla rozwiązań wysokocisnieniowych - podnoszących prędkośc przepływu cieczy i sprawnośc układu) Dobrze by było wiedzieć czy to tylko kit reklamowy i na czym osadza sie ta teoria... Kiedys próbowałem - ale w CPC nie odpowiedzieli na maila :wink: Nie potępiaj wszystkiego w czmbuł! Najpierw się dowiedz ile jest prawdy w teori a ile braków w wykonaniu. Badania o awaryjnosci wyciszonych zasilaczy mozna włozyć między bajki - ale CPC ma duże mozliwosci rozbudowy, jak każdy tego typu zestaw (to jest truizm ale prawdziwy). Tak samo truizmem mogą być zapewnienia o dyszach i tubulizatorach... Ale czy masz dostateczna wiedzę żeby to weryfikowac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkus Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Wiesz Brzoza - jesteś irytujący... Ktoś ci kiedyś dokopie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...