viod Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Pewnie tak jest jak mówi Viod - reklama dźwignią handlu! Ale tych dysz i tubulizatorów z syfitu nie wzięli - cos takiego jest (tyle że jak to w kinematyce moze sie okazać, ze działa tylko w skali makro np. albo dla rozwiązań wysokocisnieniowych - podnoszących prędkośc przepływu cieczy i sprawnośc układu) Dobrze by było wiedzieć czy to tylko kit reklamowy i na czym osadza sie ta teoria... Kiedys próbowałem - ale w CPC nie odpowiedzieli na maila :wink: To jeden wielki kit reklamowy nic wiecej . Moge ci sprzedac puszke po sardynkach , powiedziec ze ma w sobie super hiper moc wysysajaca cieplo z procka ale jak ja otworzysz to ta moc zniknie :D :D :D To jest wlasnie CPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Wiesz Brzoza - jesteś irytujący... Ktoś ci kiedyś dokopie... Milo mi. A co chcesz byc pierwszy? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Wiesz Brzoza - jesteś irytujący... Ktoś ci kiedyś dokopie... Milo mi. A co chcesz byc pierwszy? :lol: Panowie opamietajcie sie to nie podworko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Nie NIe Brzoza nieprzyspieszaj tego....bo ja moge byc nastepny, juz musze szukac nowego lokum ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkus Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Do Viod... Założyłem, że tak jest jak mówisz - i straciłem zainteresowanie... ale Maxcomp ma teraz na wygląd taką samą chłodnicę jak CPC i w tej samej cenie!!! I to mnie niepokoi... (ten sam towar - czy może kopia produktu CPC, który był tak dobry, że go podrobili???) Nigdy nie masz pewności, że obśmiany produkt nie wypłynie gdzie indziej i pod inna marką! Dlatego jak ci wciskają reklamę - to najpierw się upewnij ile w niej jest prawdy. Wysmiejesz reklamę to nie znaczy że ten reklamowany towar zniknie z rynku. NIE - po prostu zmienią reklamę i tak ci go sprzedadzą - (lekko denerwujące, nie?). A co do zasady pustej puszki - to trochę upraszczasz. Gdyby CPC powiedziało, że ruch wody w bloku wymuszają elektrony??? To co??? Otworzysz puszkę, nie zobaczysz elektronów więc pomyslisz że kłamali :? a... no i jeszcze to rozwiązanie nie ogranicza się tylko do CPU. Jest jeszcze zasilacz Feel chłodzony wodą. Skoro jakas technologia stara się upowszechnić - to tym bardziej trzeba poznać zasady na których ma działać. Takie jest moje podejście do każdego problemu. Po co od razu toczyć pianę na dźwięk nazwy firmy? To bardzo emocjonalne i nielogiczne... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 A co do zasady pustej puszki - to trochę upraszczasz. Gdyby CPC powiedziało, że ruch wody w bloku wymuszają elektrony??? To co??? Otworzysz puszkę, nie zobaczysz elektronów więc pomyslisz że kłamali :?WIesz tak ci w tajemnicy powiem moj Titan jest poruszany przez elekrony ;] Ale w jeszcze glebszej tajemnicy powiem ci ze to tak naprawde tajemna moc dzina z lampy wiec chcesz go odemnie kupic za 300 zl ? Naprawde to jest unikatowy Titan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkus Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 :? O kurde... Viod - masz Dżina? Za 3 paczki??? TANIO! Ale tak powaznie... Chodziło mi o tak zwany "aparat poznawczy". Kiedy patrzysz na lokomotywę to wiesz co ją porusza, bo widzisz i rozumiesz wszystkie działania (i nie musisz znać praw termodynamiki). Kiedy jednak pierwszy raz w zyciu zobaczyłbyś procesor to możesz w niego patrześ godzinami a i tak nie dojdziesz do tego jak działa (bo działania nie widać - tylko koncowy efekt). Kiedy jednak pojawia się blue screen to jeszcze nie znaczy, że musi to być efekt działania procesora. Wcale nie chodziło mi o wyjaśnienie działania WC (bo jest proste jak ta lokomotywa). Chciałem dowiedzieć się jakie to zjawiska falowe - których nie widać - zachodzą w takim bloku. WC to jednak nadal najtańsze rozwiązanie dla wyciszenia kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Nie NIe Brzoza nieprzyspieszaj tego....bo ja moge byc nastepny, juz musze szukac nowego lokum ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To znaczy Ty mnie czy jak bo nie zakumalem :? A teraz zmykam do Polski, ciekawe czy jak wroce dalej bedzie tak zabawnie... :) Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 No przeciez byly zdjecia rozlutowanego "bloku" z CPC i wyraznie bylo widac ze tam po prostu na dnie leza jakies rureczki o srednicy jakies ~2mm (No baaa.. jest ich tam nawet 15) ale one na 100% nie wplywaja na wydajnosc calego "bloku" (bo niby jak.. turbolizatory - phi! ). To wyglada poprostu jak shit, to trzeba zobaczyc. I przyklad z puszka po sardynkach jest tu jak najbardziej na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkus Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Brzoza wyjechał! :lol: Moze juz na stałe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Popieram pomysł zrobienia osobnego topicu. Jak najszybciej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 No przeciez byly zdjecia rozlutowanego "bloku" z CPC i wyraznie bylo widac ze tam po prostu na dnie leza jakies rureczki o srednicy jakies ~2mm (No baaa.. jest ich tam nawet 15) ale one na 100% nie wplywaja na wydajnosc calego "bloku" (bo niby jak.. turbolizatory - phi! ). To wyglada poprostu jak shit, to trzeba zobaczyc. I przyklad z puszka po sardynkach jest tu jak najbardziej na miejscu.Jak bylem kiedys w 4maxie, to widzialem rozlupany ten "blok wodny" na CPU z CPC... Szkoda gadac... Jak to zobaczylem, to na serio pomyslalem o puszce sardynek i jak widac nie jestem w takim skojazeniu odosobniony :wink: Wiem, ze ja sie na takie cos nie nabiore, ale poczatkujacy (i nie szukajacy na forum :twisted: ) na pewno cos takiego jeszcze dlugo beda kupowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Dosyc obiektywny TEST bloku z CPC przeznaczonego na NB. Testowal PROF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Brzoza wyjechał! :lol: Moze juz na stałe :lol:Chcialbys! Nie przeginaj :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...