Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Mam Athlona XP 2000+ 0,13 na płycie głównej MSI KT4V + Radeon 9200 + 512 mb RAM noname 333mhz + Seagate 40gb 5200 rpm. Gdy procesor nie jest podkręcony temperatura maksymalna wynosi 58 stopni i system pracuje stabilnie. Gdu go podkręce tempuratura spada do 48 stopni ale zaczynają się dziać dziwne rzeczy z grafiką (gubienie tekstur) i po pewnym czasie grania komputer się zawiesza. Narazie testowałem na magistrali do 150 mhz i zawsze ten sam efekt przy czym procek odpala dopiero na 1,675 v dla magistrali 150 mhz. Kolejną rzeczą jest to, że procek nie odpala na magistrali większej niż wspomniane 150 mhz, przy próbie ustawienia większej częstotliwości komputer się nie uruchamia. Co powoduje zawieszanie i jak tego uniknąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Nierowzumiem sprawy spadania temp? Napiecie tez spada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 może masz stepping AO procka i nie podkręcisz go więcej niż na 2400+. a nie lepiej obniżyć mnożnik i dać FSB 166/333 ? wtedy dzielnik się zmienia i masz nadal AGP/PCI na 66/33, przy FSB 150 masz chyba wyższe niż być powinny i może to zawiesza (choć nie powinno)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Spadek temperatury - ja tego też nie rozumiem a jeśli chodzi o na pięcie to nie spada a zwiększam go ( do 1,675/17v) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 W takim razie cos mieszasz bo niema takiej mozliwosci zeby temp nierosl przy wyzszym vcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Jaka seria procka, jaki zasilacz, jaki opis na kostkach noname ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...